Anna Svenning dåbskjoler

Imens Lara stadig lå i min mave, syede jeg min første dåbskjole. I min familie har vi ikke en dåbskjole, som går i arv, og jeg ønskede at starte en sådan tradition. Jeg ønskede at skabe en dåbskjole, som kan overleve generation efter generation. 

Derfor gik jeg heller ikke på kompromis med kvaliteten af materialerne. Kjolen blev syet i en smuk blonde og med underkjole af ren silke. Blonden fik påsyet et hav af små ferskvandsperler, som jeg købte i Cairo, hvor Jonas og jeg var på ferie, da jeg var i begyndelsen af graviditeten, men endnu ikke vidste det. Ligeledes syede jeg en lille hjelm i samme materialer.
Begge mine børn er døbt i denne kjole, og den betyder meget for mig. Jeg håber, at mine børn en dag vil overtage kjolen og lade deres børn døbe i den, og at de vil lade den gå i arv til deres børn. Jeg håber, at den vil få et langt liv i familien. 
Jeg fascineres af dåbskjolens kulturhistorie og den tradition, som knytter sig til den. Dåbskjoletraditionen går helt tilbage til 1500-tallet. Dengang var dåbskjolerne prangende brokadekjoler i stærke farver, som viste familiens rigdom. Først i slutningen af 1700-tallet blev dåbskjolerne hvide.

Modsat brudekjolen bruges dåbskjolen igen og igen - og i visse familier er kjolen over 100 år. De gamle kjoler må kunne fortælle mange historier, hvis de kunne tale.
Det er en spændende proces at skabe dåbskjole. Blonde og silke skal sammensættes, så dåbskjolen får det rigtige udtryk. Alle dåbskjolerne er unikakjoler, og alle er syet i silke.De dåbskjoler, jeg har syet, kan du se herunder.
Du kan klikke på det enkelte billede og komme hen til flere informationer og billeder om kjolerne.

Er du interesseret i at købe en dåbskjole, så skriv en mail til mig
på annasvenning@live.com.Ingen kommentarer:

Send en kommentar