søndag den 26. februar 2017

Skovelveren
I formiddags - en time før afgang til fastelavnsfest på Gammel Estrup - blev Lara og jeg færdige med hendes kostume. I år er hun elver med spidse ører og bue og pile på ryggen, for hun er nemlig en kan-selv-vil-selv elver. Og da Jonas foreslog, at han kunne være ridderen, som reddede hende fra dragen (lillebror), rettede hun ham: "Nej, jeg redder dig, far". Væk med stereotyperne - det er bare fedt!

Kjolen er syet i en skøn græsgrøn satin, som er meget svær at fotografere. Underkjolen er råhvid. På kjolen er påsyet et væld af kunstige blomster (købt i Ikea). I håret satte vi blomster og sølvbånd fast i fletningerne. Ørene er købt i en rollespilsforretning.

Jeg bruger mange kræfter på fastelavnskostumerne, for det er børnenes bedste legetøj. Dragterne bliver leget i, til de er slidt op, og det er lege, som kan forene de to, selvom der er 4 års aldersforskel. 

Fastelavnsfesten foregik på Gammel Estrup - et herregårdsmuseum ikke langt fra os. Her var ramasjang også, så der var selvfølgelig et væld af børn. Og desværre ikke et særlig godt vejr. Men et fint arrangement trods dette. 

Den lille frække drage valgte at snige sig ind på Lara og hendes veninder - se bare her:
De vidste selvfølgelig udmærket godt, at han kom. Men det kom der alligevel nogle skønne billeder ud af. 

Håber I alle har haft en god fastelavnssøndag. 


____________________________Today it's "fastelavn" - a Danish tradition, where children dress up. Lara is a wood elf this year. We made the costume together. 

We went to Gl. Estrup - an outdoor museum not far from us - where we could celebrate "fastelavn". It was pretty cold, but I got these wonderful pictures of my children and wo friends of Lara. 


11 kommentarer:

 1. Flotte dragter til skønne børn.

  Vi besøgte Gammel Estrup sidste år i juni måned og rent faktisk var området omkring herregården så smuk, er vi brugte mere tid udenfor ind på selv herregårde.

  Det er et sted, vi helt sikkert skal besøge igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er der også ofte om sommeren, hvor vi benytter de smukke arealer rundt om herregården.

   Slet
 2. Sikke et flot kostume! Jeg er helt vild med Lara's seje selvstændighed, det er for sejt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og ja, jeg er også glad for, at hun har lidt power og ikke blot skal være lyserød prinsesse

   Slet
 3. Hvor er hun bare en fin fin fin elverpige. Smart detalje med alle blomsterne - og ørerne er også rigtig gode. Hendes veninder er faktisk også rigtig fint udklædt. Der er ikke så meget "BR kostume" der. (Og jeg mener ikke der er noget galt med BR kostumer.. Det er bare også rart at se lidt andet).

  SvarSlet
 4. Hej
  Super flotte kostumer. Jeg er ved at lave en halloween-elver.
  Hvor har du købt ørerne? Har købt et par elvernes til børn i en netbutik, men de er nærmest for store til mig!

  Mvh Helene

  SvarSlet