mandag den 6. juni 2016

Lidt mere om mit Lara-mønster, som er blevet kopieret
Jeg troede egentlig, at jeg var færdig med at skrive om den trælse kopisag, jeg har haft kørende med Wish. Mit Lara mønster og billede af Lara i kjolen var blevet kopieret (i Kina) og solgt via appen Wish i mindst fem forskellige butikker. Du kan læse indlægget her, hvis du er gået glip af det. 

Men den sidste butik, hvor jeg fandt mit billede, solgte ikke mønsteret, men derimod kjolen. Til den nette sum af 80 kr. 


En person skrev til mig om dette og viste også billeder af den kjole, som hun har købt. De billeder vil jeg gerne vise videre, for det er en lidt speciel historie, synes jeg. 

Billederne herunder er af kopien, som er købt i Kina. Ifølge hende, som har købt den, er den i en billig polyester-kvalitet, i en forkert størrelse (hun bestilte str 12 år, men den passer hendes pige på 6), men syet pænt. 


Som du kan se, har man prøvet at ramme originalen i farverne og udtrykket. Jeg er dog ret sikker på, at de ikke har brugt mit mønster.  Dertil er hætten for lille og ærmerne/ærmegabet forkert. 

Men tænk, at det kan betale sig. Og så til sølle 80 kr. 

Nu sælger jeg jo ikke kjoler syet i mine mønstre - blot mønstrene. Derfor var det også et hårdere slag, da mønstrene blev kopieret og solgt.

Det her er næsten helt komisk, synes jeg. Og jeg kan ikke lade være med at føle mig lidt stolt. Det er jo ligesom, når en dyr designertaske bliver kopieret i billigt materiale og solgt til billlige penge. Min kjole er åbenbart værd at kopiere!

Men i et større perspektiv er dette jo et kæmpe problem. Ikke for mig, men for designere - store som små - rundt om i verden. Kopivarer møder vi alle steder. Lad os stå sammen om ikke at købe dem. Det er vist den eneste måde, hvorpå det kan stoppes. 


________________________________ My Lara dress pattern has been copied and sold on the app Wish - you can read more about it right here. But not only my pattern was copied. One of the shops sold a copy of my Lara dress as well. On the first two pictures, you can see my Lara dress. On the last two you can see the copy. The price was only 80 dkk. As you can see, they have tried to make an exact copy of my dress, but I can see the hood is too small, and the sleeves are not alike my dress. 

This is not a problem only for me, but a worldwide problem. Please do not buy fake designer products. I think this is the only way to stop it. 6 kommentarer:

 1. Ja Kina har altid kopieret, faktisk næsten alting, også Tivoli og Legoland :-(
  De burde da bare lave deres eget, de har jo meget kultur at byde ind med.
  Men sjusk laver de meget af og deres stakkels befolkning knokler rigtig mange timer hver dag til næsten ingen løn.
  De vil bare ind og ligge i top hvad angår materialisme og salg af "lavkvalitets kopivarer".
  Øv men godt du tager det så fint.

  Hilsner til du og familien :-)

  SvarSlet
 2. jeg kan godt forstå du bliver sur/ked over at nogle sælger dit mønster uden din viden og det er snyd ... men er du ikke et sted stolt over at andre finder dit design så pænt at de kopier dette !!! ... nu har menneskene været så længe på jorden at der bliver kopieret igen og igen for der er ikke så meget at opfinde mere så hvis alle skulle ud og finde noget helt unikt det ville være utopi ... vi/man/du/jeg får inspiration mange steder fra og det syntes jeg er ok ,at hapse lidt der og låne og så sætte sammen til noget nyt ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo ... jeg er da lidt stolt, som jeg også skriver. Ikke over, at mønstrene kopieres. Det er simpelthen for nemt og tarveligt (de skal blot i en kopimaskine eller igennem en scanner). Men at man ligefrem bruger energi på at sy kjolerne og sælge kopier af dem - det er da specielt. Men: I det store perspektiv er der intet sjovt eller godt over dette. Det er et kæmpe problem.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hold da op en dårlig kopi. Den kan jo på ingen måde måle sig med dine smukke kjoler i lækre kvalitetsstoffer. Jeg tror heller ikke den er decideret syet efter dit mønster - for pasformen ser helt mærkelig ud. Men det er da uden tvivl en kopi af dit smukke design. Øv!

  SvarSlet
 4. Det er altså også en virkelig fin kjole du har designet! 😊

  SvarSlet
 5. må altså sige det er en temmelig dødsyg kopi.... jeg har dine mønstre og de er så fine. Sikke skuffet man må blive hvis man køber denne kjole og ikke får det som er på billedet, en rigtig veltilpasset model.

  SvarSlet