tirsdag den 26. april 2016

Haveliv

For tiden lever vi livet ude. Så snart vejret er til det (dvs. ikke for meget regn - kulden holder os ikke indendøre), er vi i haven. Der er nemlig meget, der skal gøres - og det skal gøres nu, inden sommeren kommer.  

Vores deadlines er en smule stressende, men også motiverende, og vi er effektive. Her i weekenden blev vi færdige med at samle sten på marken, som skal lægges ud i græs, og vi fik sået både græsfrø og blomsterfrø. Efterfølgende kom vores søde nabo med traktor og harve og hjalp os med at få det harvet fint. Og nu er det bare at vente på, at græsset gror op. 
  
Inden midt maj skal vi have klargjort køkkenhaven, så vi kan få sået i tide. Og skellet mellem vores gamle grund og det nyindkøbte jord skal udlignes og sås til. Og så er der bedet til dahliaerne, der også skal etableres. Ja, vi keder os ikke. Billedet her er taget fra spidsen af vores grund. Her ses tydeligt vores nyindkøbte jord, som er græsplanen ned til trampolinen samt jordstykket ved siden af op til træerne ind mod naboen. 

Lara og Askil er vilde med trampolinen. 


Lara står i den nyetablerede køkkenhave. Her har vi plantet en hvidtjørnhæk som skal give lidt læ på sigt. På den anden side har vi planeret, da vores grund er meget skrå. Her skal være bålplads, når græsset engang er etableret. I baggrunden ses hønsehuset. 

Tulipanerne i krukkerne og i bedet foran huset vokser eksplosivt, og snart springer de ud. Akelajer er også på vej, mens påskeliljerne er på det sidste. Jeg har plantet sibiriske valmuer (de orange blomster) og engelsk græs (de pink blomster), og det giver bedet liv. 


Der er blevet lidt åben ud mod vejen, men det skyldes, at vi har fjernet det gamle plankeværk og plantet en hæk af hvidtjørn (og så et trådhegn, selvfølgelig). Det skal nok blive godt, når det vokser lidt til. 

Det lyder alt sammen som hårdt arbejde, og det er det såmænd også. Men samtidig er det også helt fantastisk skønt. Og det er dejligt at have en hobby at være sammen om. Det betyder meget i et forhold. 


_________________________We are living our lives outside this month. We are working hard establishing our garden, as you can see on the pictures. But we really enjoy gardening, and I think the result will be great. 

  


4 kommentarer:

 1. Hej. Du skriver at de sten som I har samlet skal lægges ud i græs. Hvad mener du med det? Just wondering!

  SvarSlet
  Svar
  1. det er marken, der skal lægges i græs - dvs sås til med græs - ikke stenene:-)

   Slet
 2. fantastisk have, skønne billeder, det er jo også sundt, at arbejde udenfor :0)kh Ulrike

  SvarSlet
 3. Det ser dejligt ud:-)

  SvarSlet