fredag den 25. december 2015

Årets juletræ - og glædelig jul

Hermed billeder af årets juletræ og et ønske om en rigtig glædelig jul til jer alle!

Lara og jeg pyntede juletræet i søndags. Det er efterhånden ved at udvikle sig til en tradition, at vi pynter det sammen, og det er vældig hyggeligt. Udtrykket - pyntens sammensætning i farver og "tema" - er nyt hver år, og i år blev det hvidt og sølv.

Træet er en nobilis gran, som vi er så heldige at få hos vores nabo. Jeg tror desværre, at det er sidste gang i år, da træerne er ved at blive for store. Men nobilis gran er særlig smuk, så vi må jo se, om vi kan skaffe det på anden vis næste jul. Det smarte ved træet er, at det ikke er så tætpakket som nordmannsgran og rødgran, og på den måde kommer pynten mere til sin ret, synes jeg. Og så holder  det sine nåle rigtig længe og bliver dermed ved med at være pænt at se på. 

Til foråret planter vi 25 nobilis graner på vores nyerhvervede jord (vi har købt en halv hektar jord), men der går jo nok en 10 år, før vi kan fælde et juletræ af egen produktion.


Pynten var som sædvanligt en blanding af gammelt og nyt. Herunder er to glasfugle af ældre dato (svanen er den ældste og mest værdifulde).

Ligesom sidste år lavede jeg crepepapirsblomster til træet. De blev i hvidt og sølv med enten lys turkis eller rosa i midten. 
Træet havde stadig en del af sine kogler, da vi fældede det. Dem lod vi blive siddende.

Papirspynten og stjernen på billederne herover er hjemmelavet. I år fik jeg ikke lavet andet julepynt end papirsblomsterne - december har simpelthen været så travl.

Næste år bliver træet helt sikkert mere spraglet. Det er meget mere mig. Sølv og hvidt er for stilrent og for boligblads-agtigt, synes jeg. Men nu er det prøvet. Og det var rart at få noget af det pynt, der ellers sjældent kommer på træet, frem i lyset. Og da jeg har julepynt nok til mindst fem forskellige træer, giver det jo god mening, at det ikke altid er det samme, der benyttes. Jeg tror dog, at jeg vil sortere i det og sætte en del til salg, for sølv og hvidt kommer det ikke til at blive igen. 

Juleaften holdt vi hjemme sammen med et vennepar og deres to børn. Det var en hyggelig aften for både børn og voksne.

Juledagene nyder vi i fred og ro. Vi har få aftaler, og det er helt bevidst. For os er det vigtigste at kunne falde ned og være nærværende i hinandens selskab. 

Rigtig glædelig jul til jer alle - håber I får nogle gode juledage. 


_________________________I wish you all a merry Christmas! 
On the pictures you can see our beautiful christmas tree dekorated in white and silver - almost too white for my taste (next year it will definitely have more colours). I collect christmas ornaments (mostly vintage or antique) and have a huge collection, and I love decorating the tree. Each year it has a new look. 

I hope you all will have some nice and peaceful christmas days. 8 kommentarer:

 1. Syntes nu det ser meget smukt ud og slet ikke så stilrent som du nok tænker....du har er billede af en "bold" lavet i papirsstrimler...hvordan er den lavet?
  Glædelig jul og nyd ferien...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Nu har Anna ikke nået at svare dig endnu, så jeg tillader mig at svare. Jeg har faktisk lavet en fotovejledning til "bolden" på min blog for et par år siden - du kan finde den her: http://femthe.blogspot.dk/2012/12/8-dec-flettede-julekugler.html
   Mvh Anne-Mette

   Slet
 2. Kære Anna.

  Rigtig glædelig jul til dig og dine familie. Og det er et smukt træ, og noget virkelig fint pynt.
  Kh
  Maria

  SvarSlet
 3. Meget smukt pyntet juletræ, jeg elsker jeres julepynt :-)
  Vi har også pyntet med vintage pynt i år.
  Alt efter hvor store de gran er I planter, så går der måske mindre end 10 år.

  Glædelig jul, 2.juledag og alt det bedste til du og din dejlige datter og familie :-)

  SvarSlet
 4. Uh jeg er meget interesseret, hvis du sætter pynt til salg.

  Jeg synes træet er smukt, om end jeg godt kan ae hvad du mener med boligblad :)
  Glædelig jul til dig og dine.

  SvarSlet
 5. Hvor er det fint med grankoglerne! Glædelig jul til dig og dine.

  SvarSlet
 6. I admire your creativity. You have many great ideas. Happy New Year.

  SvarSlet
 7. Så nydelig dere har pyntet treet. Flott med en blanding av gammel pynt og pynt som dere har laget sammen. Ønsker dere et fint nytt år. Glad for at du fortsetter å blogge nå som så mange har sluttet. Klem :)

  SvarSlet