mandag den 12. oktober 2015

Dahliaerne - og lidt om den seneste tid

Her til aften har jeg endelig fået tømt kameraet. Det er ikke mange billeder, jeg har taget de sidste par måneder, da jeg har haft travlt - både på arbejdet og med at få hverdagen til at fungere, imens der blev lavet nye gulve i det meste af vores underetage.

Men lidt billeder var der da. Blandt andet denne fotoserie af mine dahliaer - taget i slutningen af august måned. 

I år kom de sent i gang grundet den kolde sommer. På et tidspunkt troede jeg, at de slet ikke ville springe ud i år og at alt mit arbejde i foråret med at forspirre dem var spildt. Men de sprang ud. Og står stadig i fuld flor i haven. Jeg har plukket mange buketter i løbet af de sidste par måneder, og det fortsætter lidt endnu. Så sent som i dag har jeg hentet en buket ind. 


I Ikea købte jeg sidste år dette fad, som er perfekt til blomsterhoveder. De holder ikke længe, men smukt ser det da ud. Og her ses dahliaernes forskellighed tydeligt. Det er noget af det fascinerende ved blomsten - den mangfoldighed, der er i farver og form. 


I år har jeg købt nogle farver, som ikke er helt så typiske i handlen. Men en del af dem er også fra sidste år, da det lykkedes mig at få dem til at overvintre.

I år forsøger jeg igen. Jeg er så småt begyndt at grave dem op, frigøre dem fra jord og tørre dem. Jeg tror, at jeg har mellem 50 og 60 stykker. Planen næste år er at lave et kæmpe rundt bed - og sørge for at få dem bundet ordentligt op. Det er et stort arbejde med dahliaer - men det er det hele værd!

På hjemmefronten og arbejdet har der som sagt været nok at se til. Vi er nu endelig ved at komme på plads igen. Gulvene er malet tre gange (det er blevet så flot!) - vi mangler stadig karme og lidt finish, men ikke så vi ikke kan få et hjem ud af det. I weekenden fik jeg indrettet mit syrum igen, og det er blevet så flot. Jeg glæder mig til at vise det frem. 

Samtidig har vi købt jord til vores ejendom. I første omgang er tanken at anlægge en lille frugthave og udvide køkkenhaven. På sigt skal vi måske have lidt får. Så livet leves også i det fri for tiden. Det er skønt! Jeg håber - og regner med - at jeg i den kommende tid finder energien og lysten til at skrive lidt oftere på bloggen. 


_____________________________Pictures of my dahlias - they are from end of August. This summer has been very cold and therefore I was afraid they would never blossom - but as you can see, they did. They still are very beautiful, even though we now are in the end of autumn.  

I've been busy working and rebuilding our ground floor (well, I didn't - but my husband and some workmen did and I took care of the kids and all the other stuff while they worked) and therefore I haven't been sewing nor blogging. I hope it will change now. 
11 kommentarer:

 1. Dejligt at høre fra dig og lækre blomster. Håber der kommer mere lyst til at blogge og du kan finde tiden til det :-)

  SvarSlet
 2. De er så smukke de blomster, jeg nænner ikke at krave mine op endnu, men jeg ved jo godt at jeg nok snart er nødt til det. Dejligt at høre fra lidt fra dig, og glæder mig til både at se gulve og syrum - og på et tidspunkt den udvide frugthave - det lyder fantastisk.
  Kh
  Maria

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder af alle dine smukke dahliaer, ja det er bestemt arbejdet værd. Tillykke med det nye jord, en frugthave det bliver i glad for. Håber det går fremad med gulv projektet, rigtig god uge til jer.

  SvarSlet
 4. Kære Anna.
  Dejligt at høre et lille glimt fra dig igen og endnu engang tak for nogle dejlige smukke billeder.
  Kan sagtens forstå, at der må være meget at se til både med job, hus, have familieliv som skal passes. Det vigtigste er jo blot at huske, at stoppe op engang imellem og så netop nyde disse smukke stunder i en ellers travl hverdag.

  Kærlige tanker Helena

  SvarSlet
 5. Dejligt ar høre fra dig! Tænkte på, hvordan det gik jer så sent som i morges, for du er nu en af mine yndlings i blogland og har været savnet. Men skønt, at I nyder livet derude - det er nu det vigtigste :)

  SvarSlet
 6. Nydelige georginer. Fint at du er tilbake på bloggen. Hilsen Kari.

  SvarSlet
 7. Jeg får helt lyst til at forsøge mig med dahlier, men det bliver nok ikke de næste par år. Det er bare så hyggeligt med blomster, som man kan tage med ind også!

  SvarSlet
 8. Måske jeg skulle kaste mig over Dahlier også - så smukke de er :)

  Dejligt at høre nyt, du har været savnet i blogland - glæder mig til at se syrummet og resten efterhånden som I kommer på plads :)

  SvarSlet
 9. Sikke smukke de er, blev helt forelsket i den lyserøde på billed nr. 9, ved du hvad den hedder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke god til at huske de navne - desværre!

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 10. They look sooooo beautiful. In my garden the snails always eat the dahlias and I`m sad about it, because I like them so much, thanks for the pictures! Rike

  SvarSlet