søndag den 20. september 2015

Septemberdage


Lidt billeder fra de seneste septemberdage. 

Vi har haft travlt med at male og istandsætte, efter at vi har fået lagt nye gulve. I omkring 6 uger har vi boet på førstesalen, og selvom det er gået fint, er det skønt at få underetagen tilbage. Jonas har brugt meget tid på at male de nye fyrretræsgulve (en beslutning, som vi er rigtig glade for). Denne weekend fik vi malet væggene, og nu er vi endelig ved at være klar til at flytte ind igen. Paneler og dørkarme må males i løbet af efteråret - vi kan ikke vente mere. Gulvene er med gulvvarme, og jeg tror det bliver som et helt nyt hus, når vinteren kommer.

Hønsene, som vi købte som kyllinger i juni måned, vokser, og vi kan nu se, hvem der er haner, og hvem der er høner. Det kan virkelig anbefales at holde høns - hyggeligere (og dummere) dyr findes vist ikke. 

Dahliaerne står flot i år på trods af den sene start grundet en koldere sommer end normalt. Vi nyder dem, og selvom sæsonen endnu ikke er slut, er jeg allerede i gang med at planlægge næste års dahliabed. Det er en blomst, som jeg ikke bliver træt af. 

Pindsvineungerne, som jeg skrev om i sidste indlæg, vejede kun 150 gram stykket. Derfor var de for små til at vi kunne tage os af dem. De er i pleje hos en pindsvineplejer fra Pindsvinevennerne i Danmark og kommer hjem til os igen, når de er store nok til at kunne gå i hi. Til den tid laver vi et godt hi til dem i laden.

Næste weekend begynder jeg at genetablere mit syrum. Jeg savner at sy og glæder mig til at få tid og mulighed for det igen. 


__________________________ 


Pictures from the last days. We're rebuilding the ground-floor and this has taken much more time than expected. Now we're almost finished, and we're looking forward to move in again (the last 6 weeks we have lived on the first floor).
  
Our chickens, which we bought in June, grow and grow - and now we can see which one are cocks and which one are hens. It's a wonderful animal - quite stupid but fun to view. 

Next week I'll start restoring my sewing room. I miss sewing and looking forward to get the time again. But first I'll need my sewing room. 


5 kommentarer:

 1. Skønne, skønne billeder. September er så dejlig i år.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle dejlige sensommer billeder. Jeg nyder også mine dahlia´er der stadig står så smukt, og har også også planer om at udvide det bed til næste år. Skønt med de farverige buketter man kan plukke ind i massevis.
  Sikke en lækker underetage i får - flot med de malede gulve.
  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  SvarSlet
 3. Synes dine billedserier er så smukke og viser virkelig et dejligt hjem med masse af stemning:-)

  SvarSlet
 4. Vi er lige flyttet i nyt hus efter 4 måneder i en kolonihave med et rum (vi er 4 mennesker). Jeg har lige fået etableret mit syhjørne, og har det som en hund, der efter lidt trippen rundt i et nyt hjem endelig kan ligge sig ned i kurven og falde i søvn

  SvarSlet