mandag den 24. august 2015

Livet på landet i sensommeren


På en regnvejrsdag som denne er det svært at forstå, at disse billeder er fra weekenden. Et vejrskifte som det, vi har oplevet i dag, giver mig fornemmelsen af, at det er længere tid siden.

Men det var i weekenden, og det var en fantastisk weekend, for solen skinnede, og der var høsttid i Danmark. Jeg tror, at høstdagene er den tid på året, som jeg holder allermest af. Når man bor på landet, er der en særlig stemning. Der er noget helt magisk over dagene, som summer af travlhed, varme og liv. 

Ved siden af os bor en landmand, og selvom han har rundet de 75 driver han stadig sin jord - 19 hektar land. Dyrene afskrev han for længe siden, men jorden holder han fast i. Første gang, vi hilste på ham, var en kold decemberdag, hvor han stod og flækkede træ. Og jeg husker tydeligt hans ord: "Jeg har så ondt af de mennesker, som ikke har noget at lave. Det må være frygteligt". 

I høstdagene er der ekstra travlt hos vores nabo, og vi og børnene følger godt med. Og det er en sand fornøjelse for Askil og Lara at sidde i traktoren, smage på kornet og lege i de store kornbunker, som efterhånden køres ind i laden.

Disse oplevelser er jeg glad for at kunne give dem. Jeg er glad for, at de er landbørn. Livet i byerne har meget at byde på - uden tvivl - men dette, synes jeg, er noget særligt. Og for os var det at flytte på landet det helt rigtige. 


_____________________________Harvesting in Denmark - the most wonderful time of the year. The pictures are from this weekend where we visited our neighbour, who is a farmer.


12 kommentarer:

 1. Ej hvor ser det altså skønt ud.. Jeg kan næsten fornemme kornet mellem tæerne..

  SvarSlet
 2. Da vi for en lille uge siden kørte rundt i området oppe hos jer talte folk om at nu var det lige før der skulle høstes, så vi nåede lige endnu engang at se det skønne landskab inden markerne blev sorte og da vi kom hjem summede majetærskerne rundt om grunden her og det var "høststøv" i luften, helt enig i at det er en særlig stemning når høsten skal i hus.

  SvarSlet
 3. Dejlige høst billeder, helt enig høst tiden er noget særligt.

  SvarSlet
 4. Virkelig dejlige stemningsfulde billeder. Jeg er sikker på at mine drenge også ville elske at have en bondemand med traktorer boende tæt på :) Når jeg ser dine billeder fra jeres hjem, tænker jeg altid at det er et skønt, skønt sted I bor. Vi bor midt i København, og jeg har samme opfattelse som dig - bare omvendt - hvor er jeg taknemmelig for at vi bor lige her. Særligt om sommeren sker der så meget i byen, og jeg synes det er skønt at kunne tage mine drenge til brandmandsfest den ene dag, og til Gay Pride den anden dag, og at alt er i gå-afstand. Vi nyder virkelig at kunne benytte os af byens tilbud, og så kunne trække os tilbage i vores lille hule når det bliver for meget. Jeg er dog ikke i tvivl om at mine børn også ville elske livet på landet, jeg tror bare ikke jeg selv ville trives med det, og det er jo det vigtigste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som dejlige oplevelser! :-) Det vigtigste er, at man trives det sted, hvor man bor - så trives ens børn også.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Skønne billeder og dejligt indlæg :-)

  SvarSlet
 6. Så flotte bilder med både stemning og glede over landlivets mange gjøremål. Du skriver godt om naboen som er bonde og setter slik pris på det,og bildene taler for seg!! Bildet med skoene og bamsen som ligger igjen ved foten av stigen var helt nydelig. Satte meg i veldig god stemning på en regnværsdag på landet i Norge.....

  SvarSlet
 7. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder Anna. Det er skønt, at I er havnet i de rigtige omgivelser. Jeg kan også godt li' landet og bliver helt nostalgisk, når vi ind i mellem selv er der, fordi det minder mig om min egen barndom. Men vi har det faktisk også rigtig godt i byen - heldigvis :-) Kh Maria

  SvarSlet
 9. Reading this article was an experience. I enjoyed all the information you provided and appreciated the work you did in getting it written. You really did a lot of research.

  SvarSlet
 10. Very informative article as always, Thanks for sharing this awesome post.

  SvarSlet