onsdag den 22. juli 2015

Buksedragt til Lara og lidt om smocksyning

Lara har ønsket sig en buksedragt i et stykke tid nu, og i dag fik jeg syet en. Den er med smocksyning i overdelen, som giver en elastisk effekt.

Det tager ikke lang tid at sy en buksedragt, og længere nede i indlægget kan du læse lidt om stofvalg samt smocksyning.  
 Mønsteret er fra Stof 2000s mønsterkollektion "Homemade" og hedder "Freja 1402". Jeg har ikke så god erfaring med pasformen i de Stof 2000 mønstre, jeg har, men dette mønster er et af de bedre, synes jeg. Det er dog noget bredt, selvom jeg har klippet uden sømrum (dette er en str 116). Den næste buksedragt, jeg syr til Lara (som jo også er meget slank), klipper jeg smallere end denne.
Desuden er der for meget stof i overdelen - så her skal den forkortes næste gang. 


Smocksyning er syning med elastiktråd som undertråd. Man skal regne med at bruge en hel rulle til en enkelt buksedragt. Jeg har ikke god erfaring med at sy smocksyning på symaskiner, hvor undertråden ligger vandret og ikke lodret.

Det er vigtigt, at tråden er rullet så stramt op på spolen som muligt. Derfor holder jeg stramt om tråden, imens den spoles op. Jeg bruger et stykke stof, så jeg ikke brænder fingrene. Billedet herunder viser hvordan.  
Når jeg syr smocksyning, syr jeg rundt og rundt med 1 cm mellemrum. Jo tættere på hinanden og jo strammere undertråd (elastiktråd), des strammere smock. Stinglængden er 4 mm. 
Jeg starter og slutter på bagsiden og hæfter elastiktråden godt på vrangsiden. 

Stofvalget har stor betydning for resultatet. Det skal være en tynd bomuld (bomuldspoplin er fint). ________________________________A new jumpsuit for Lara. It's a Danish pattern called Freja 1402 from Stof 2000. I have sewn it by using smock. 


14 kommentarer:

 1. Den er fin og hun er da den yndigste!

  SvarSlet
 2. Sikke en flot dragt til en smuk pige... Sikke en sting længde ;-) 4 cm ... Jeg har ikke haft mod til smock syning endnu.. Men min undertråd ligger vandret .. Hmm

  SvarSlet
 3. Sikke en flot dragt til en smuk pige... Sikke en sting længde ;-) 4 cm ... Jeg har ikke haft mod til smock syning endnu.. Men min undertråd ligger vandret .. Hmm

  SvarSlet
 4. Sikke en flot dragt til en smuk pige... Sikke en sting længde ;-) 4 cm ... Jeg har ikke haft mod til smock syning endnu.. Men min undertråd ligger vandret .. Hmm

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Det er desværre ikke nemt med en vandret undertråd, da den ikke kan holde på elastikkens spænding. Men nogle kan få det til at virke, ved jeg.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Ej hvor sjovt - sad netop ttidligere i dag pg tænkte på at smock kunne være så fint til Luna, men anede ikke hvordan man egentlig gjorde det - så tak for din gennemgang, den kom helt perfekt timet - nu skal jeg så lige have symaskinen til at virke, den venter på nye kileremme fra England, men så kan jeg jo finde stof og elastik i ventetiden ;)

  Så smuk en dragt du har syet til din smukke pige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Og rigtig god fornøjelse med syningen.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Eihh hvor er den bare flot Anna, jeg er vild med det blomstrede stof - og hun ser jo fantastisk ud i den :-D
  Og rigtig godt fif til at få tråd på spolen - jeg har syet smock en enkelt gang og der sad jeg og rullede tråden på spolen i hånden... haha :-)
  Kh,
  Mette

  SvarSlet
 7. Hej
  flot buksedragt du har syet .. jeg elsker smock, men plejer at lave stinglængde til 4 mm .. er det mon en fejl du har skrevet 4 cm ?

  Venlig hilsen
  Anita
  ps. har du fået tjekket den stofbutik ud i Rønde ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en fejl! :-) Tænker ikke, at der er symaskiner, der kan sy med SÅ lange sting. Jeg mente selvfølgelig 4 mm - retter det nu og tak fordi du gør mig obs på det.
   Nej, jeg har endnu ikke været forbi butikken i Rønde.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Hvor et den fin, og sikke noget skønt stof :-) har netop købt elastiktråd den anden dag, da jeg tænker at skulle prøve det her smock syning.... Tak for fif til undertråd, nu skal det vist prøves af :-)
  Kh Nanna
  PS: har lige været igang med dit babybuksermønster, det virker rigtig fint :-)

  SvarSlet