onsdag den 22. juli 2015

At dyrke sin jord
Billederne er fra køkkenhaven denne aften, hvor vi hentede gulerødder, løvstikke, kartofler og persille til aftensmaden. 
Alt gror for tiden - både børnene og grønsagerne! Jeg synes, at tiden går så hurtigt. 

Selvom vi har boet i vores landhus de sidste tre somre, er det første gang i år, at vi har køkkenhave. Sidste år blev det ikke til andet end kartofler og jordskokker, men i år har vi også ærter, persille, dild, løg, gulerødder, porrer, brocolli, jordbær og grønkål. Det er helt fantastisk at gå i køkkenhaven og hive maden op af jorden, og det er alt arbejdet værd. Ud over, at det bare smager bedre, så ved vi også, hvordan grønsagerne er dyrket, og børnene har oplevelsen af at være en del af noget større.   

På sigt vil vi også blive mere selvforsynende på kød-området. Næste år vil vi have kødkaniner. Når overskuddet bliver til det, vil vi også have får og måske vildsvin. 

Lara er i øvrigt i sin nye buksedragt, som du kan læse mere om i indlægget herunder. 


_____________________________The children in the kitchen garden this evening. Even though we have lived in our country house the last three summers, it's the first time we grow our own vegetables. It's just wonderful to have acces to your selfmade vegetables, and next year we plan to "grow" our own meat as well.  


7 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Du har så evigt ret, kære Anna. At kunne høste egene afgrøder er al arbejdet værd, det er en ren fryd.
  Rigtig dejlig sommer til jer,

  SvarSlet
 2. Flotte billeder og endnu flottere have. Er imponeret over køkkenhaven - en sådan drømmer jeg om engang ud i fremtiden, ligesom jeg drages af selvforsyningstanken. Lige nu må det dog blive ved en lille skål hindbær, brombær, jordbær og rabarber, som jeg kan hente i haven i ny og næ.

  SvarSlet
 3. Hvor lyder det dejligt! Hvis I får brug for en kaninleverandør har mine forældre i Auning franske væddere. De er super kæle- og slagtekaniner😄

  SvarSlet
 4. For noen deilige bilder. Ser skjønt ut å kunne hente mat fra egen hage. Dere har fått det så flott i det nye huset med stor hage. Spennende å utvide driften til kjøttproduksjon også. Gleder meg til flere innlegg om hvordan det går :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare godt ud i jeres nye køkkenhave, det er virkelig skønt at høste fra egen have. Jeg kan se at jeres have er meget længere fremme end vores her i Midtjylland. Vores morgenfruer er først lige begyndt at blomstre, og vores dild og solsikke er slet ikke så langt fremme som jeres.

  SvarSlet
 6. Skønne skønne billeder :) og lækkert at kunne høste i egen have :)

  SvarSlet
 7. Tusind tak for jeres kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet