søndag den 28. juni 2015

På havebesøg hos Claus Dalby


Ja, jeg beklager på forhånd det store antal billeder. Men jeg har været på havebesøg hos Claus Dalby i dag, og det kom der mange skønne billeder ud af. Jeg har udvalgt en trediedel af de billeder, jeg tog, og dem vil jeg gerne dele med jer.

Det var nemlig en helt særlig og enestående oplevelse, som jeg håber, at alle haveinteresserede en dag kommer til at opleve.
Claus Dalbys have er 4000 kvadratmeter stor og ligger i Risskov. I kender ham sikkert fra TV - og hvis ikke I kender hans blog, kan den klart anbefales - den kan I finde her

Det er kun få gange om året, at man kan se hans have. Her arrangerer han åben have for sine læsere, og jeg var så heldig at være en af de udvalgte. 

Jeg havde taget en god kollega med fra Kvindemuseet, som også er havepassioneret. Da vi ankom, skiftede vejret fra overskyet til solskin, og det var dejligt at se haven i dette vejr. Det var dog en udfordring at tage gode billeder, for lyset var meget hårdt.

Claus Dalby tog imod os, fortalte om haven og lod os derefter gå rundt og opleve den selv. Det var en fantastisk oplevelse. Ikke en centimeter bar jord (foruden stierne) er der at finde i haven - det er meget imponerende. Der er hele tiden noget nyt at opleve, og mange nye veje at gå.

Claus Dalby blev hos os under hele besøget og svarede på spørgsmål. Han er et meget behageligt og gæstfrit menneske, og det var rart at møde ham i virkeligheden. 

Jeg håber, at jeg på et tidspunkt kan opleve haven i sensommerflor, hvor alle dahliaerne blomstrer. Det er jo det fantastiske ved en have - at den skifter udtryk i løbet af sæsonen. Jeg tror, at det bliver et sandt farveorgie i Claus Dalbys have i sensommeren, når alle de farvestrålende dahliaer (i lilla, orange og gul, så vidt jeg forstod på ham) blomstrer.


_____________________________I visited Claus Dalby's garden today. It's probably the most beautiful garden in Denmark, and it was an amazing experience. If you are interested in gardening and don't know Claus Dalby, you can visit his blog right here


6 kommentarer:

 1. Du har da været helt fantastisk heldig, det må have været en stor oplevelse, den have er noget ganske særligt. Mange fine billeder du har taget, og lidt sjovt at se haven gennem en anden linse.

  SvarSlet
 2. Kære Anna, Tak for jeres besøg og for mange flotte billeder. Du har et skarpt klik. Kh Claus

  SvarSlet
 3. Mette K. Eriksen28. juni 2015 kl. 22.20

  Hej Anna.
  Jeg var der også i dag og det var en overvældende oplevelse at se denne fantastiske have. Du har taget nogle meget smukke billeder, som fanger stemningen rigtig godt. (Fandt mig selv og min mand på et af dem��)
  Kh Mette

  SvarSlet
 4. Smukt. Især krukkerne med de mørklilla og orange toner synes jeg er inspirerende og de fine billeder af bladplanter.

  KH Lisbet

  SvarSlet
 5. Heldige asen;-) - vil også bare så gerne besøge den have, men har ikke været så heldig endnu. Smukke smukke fotos du har taget. Meget inspirerende. Tror at jeg vil forsøge mig med forskellige typer hosta i krukker, som er på det sidste foto - det ser vildt godt ud.

  SvarSlet
 6. Åh så heldig. :) Jeg var der selv på havebesøg for et par år siden. En helt fantastisk oplevelse.
  Jeg har aldrig oplevet så meget frodighed på et sted, og jeg fandt det helt aldeles inspirerende. Jeg havde egentligt et billede af hans have og havetilgang, som meget stringent og måske lidt borgerlig/kedelig, men jeg blev SÅ imponeret over den ordnede vildskab i haven. Den oplevelse under jeg alle. Dejligt at se billeder fra haven :)

  SvarSlet