søndag den 14. juni 2015

Ny lynlåskjole på vejDer er langt mellem mine indlæg, det ved jeg - livet står alt andet end stille, og der er ikke mege tid til hverken at sy eller blogge. Jeg håber, at I bærer over med mig og fortsætter med at kigge forbi. Overskuddet til bloggen skal nok komme igen. I mellemtiden kan du finde mig (med lidt oftere opdateringer) på instagram på profilen annalaralil. 
 
Kjolen herover har jeg dog fået syet, og den mangler blot ærmer og oplægning - så er den færdig. Det er efter samme mønster som denne (et mønster, som jeg har tegnet af efter en kjole), og stoffet er fra stofdepotet. Det er virkelig lækkert - tykt og dejligt og kvalitet hele vejen igennem. Jeg ville ønske, der var flere af disse lidt kraftige jerseystoffer på markedet i stedet for det tynde jersey, som sjældent holder faconen efter vask. 

Jeg øver mig stadig med isyningen af lynlåsen, og der skal nok komme en diy på det, når jeg har helt styr på teknikken.

I disse dage er jeg dog uden symaskine, for den er til sit årlige eftertjek. På dens plads ligger et lækkert stykke stof og venter på at blive en sommerkjole til Lara. Kunne jeg bære pink, syede jeg også en til mig selv. Stoffet, som er en bomuld i en rigtig god kvalitet, er fra stofogstuff.

Jeg er færdig med at købe stof i dårlig kvalitet. Bruger jeg min dyrebare tid på at sy, skal resultatet være et, som jeg bliver glad for. Der er ikke noget værre end at sy en kjole, som er grim efter de første vaske. Stof af god kvalitet behøver ikke koste kassen. Men jeg giver gerne ekstra for kvalitet. 


___________________________I don't have much time for blogging nor sewing these days. I hope you'll keep visiting my blog; it's just a matter of time before I'll get more time for blogging. 
However, I have sewn a new zipper dress for myself. It's almost finished - only the sleeves are missing. It's the same pattern as this one. 
The fabric on the last two pictures is ment to be a summer dress for Lara. I really like the colours. 12 kommentarer:

 1. Hej:)
  Kommer du i rønde er der en stofbutik, stof og ko.. eller lignende hedder den:) lige ca midt over for det gamle hotel..
  jeg siger dig deres stof er lækkert, deres jersey er fantastisk! det holder formen og farven vask efter vask.. og det til omkring 70 kr pr meter for ensfarvet .. kender du den butik?
  Anita:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita

   Tak for din kommentar. Den butik kender jeg ikke - trods det, at jeg ret ofte er i Rønde. Den må jeg da tjekke ud. Tak for tippet.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Jeg er så enig! Men jeg synes det kan være svært at vide i butikken om jeg køber en god kvalitet... Har du nogen tips? Hvad kigger du efter?
  Solhilsner Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er svært. Jeg holder mig fra de tynde jerseyer og køber nu kun vinterjersey eller isoli og håber på, at det bedre holder faconen og farven - og ikke fnuldrer. Snakkede med indehaveren fra Stof og Stuff, og hun mente, at det var en måde for producenterne at spare på omkostningerne ved at lave jerseyen tynd. Men om det er sådan, det hænger sammen, ved jeg ikke.
   De kjoler, som holder godt, har polyester i sig - jeg tror, det er svært at finde rene bomuldsprodukter, som holder godt? Jeg ved det ikke.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Ja jeg tænker også at vi alle gerne vil købe den gode kvalitet, men hvad skal vi se efter.....?
  kh Libbie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Libbie

   Jeg er ikke ekspert - men se svaret herover, som er mine tanker om det.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Flott kjole du har sydd - mønsteret er plassert helt perfekt og symmetrisk :)

  SvarSlet
 5. Den bliver flot! Kan tænke at dette stof giver udfordringer når overgange skal matche?! ;)
  Årlige tjek... Får helt dårlig samvittighed. Der burde man jo. Det samme med cyklen... Får det bare ikke gjort :S

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal helst ikke være for mange stykker, der skal sys sammen. Men sådan er det jo med det meste af det mønstrede stof.
   Jeg er heller ikke god til det med de tjek. Men prøver, for det er gratis de første 4 år for mit vedkommende - og det er en forlængelse af symaskinens levetid.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Super flot kjole, stoffet er så smukt! Desværre i 100% polyester - øv øv.

  Giver gerne ekstra for god kvalitet. Er rigtig glad for GOTS certificeret jersey til min søn . Det holder i vask, og det er vigtigt når man bruger tid på at sy.

  Mangler dog at finde en kvalitet til at sy kjoler i, til mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej "unknown"

   Ja, det er polyester i noget, der hedder scuba kvalitet, som er noget kraftigere. Jeg går gerne i polyester, allerhelst i bomuld/polyester-blandinger, for der holder stoffet faconen. Jeg vil også gerne det økologiske og bæredygtige og køber så vidt det er muligt det til mine børn. Men jeg synes ikke, det egner sig til kjoler til voksne. Dertil er det for tyndt. Finder du en god kvalitet, så sig endelig til!


   Kh
   Anna

   Slet