søndag den 3. maj 2015

Syvejledning - sådan får du pæne, runde lommerJeg har eksperimenteret med de runde lommer til Liva-mønsteret, for det er ikke helt nemt at få dem ensartede og runde. Og da slet ikke i jersey. Herunder kommer en vejledning til, hvordan det kan lykkes. Du kan selvfølgelig også benytte vejledningen til alt andet, der skal have en runding.

Trådspænding og trykfodens tryk har altid betydning, når du syr i jersey. Indstil symaskinen, så den ikke trækker i jerseyen, imens du syr. Du kan alternativt sy med længere sting (jeg syr med 3 og indstiller trykfodens tryk til jersey, men det er ikke alle maskiner, der kan justere trykfoden).


I stedet for at klippe lommen ud efter mønsteret, klipper jeg to firkantede stykker stof, som er en del større end lommemønsteret. Så nåler jeg lommemønsteret fast på jerseyen og syr helt tæt på mønsteret. På den måde bliver lommerne samme størrelse, og rundingen bliver ensartet. 

Så klipper jeg hakker som vist på billedet hele vejen rundt i rundingen. 

Dernæst vender jeg lommen og bruger min stofsaks til at få sømmen helt ud. På den måde kan man undgå det kantede look. 

Derefter stryger jeg lommen og er obs på sømmen. Pas på ikke at stryge ved for høj varme - så kan du se takkerne igennem. 

Så syr jeg en pyntestikning, som holder sømmen fast.  

Og så ser lommen sådan ud. Til sidst stryger jeg igen. Håber du kan bruge vejledningen - både til Live-kjolen, men også til andre projekter!


__________________________


Just a tutorial on how to make the round pockets perfectly round.

9 kommentarer:

 1. Åhr! Du slår til igen som den allermest nyttige i blogland! :)

  SvarSlet
 2. Smart! Det vil jeg huske.

  SvarSlet
 3. Tak for dine fine syvejledning
  Jeg har liget lavet et fint baby tæppe efter din diy, det som jeg savnede var hvordan man sætter kantbåbd på i hjørner 🙏🙏det er ellers blevet rigtig fint

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke helt nemt. Så vidt jeg husker, viser jeg det i diyen til barnevognsranden.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Yay, smart, tak for fiffet! :) Og sikken fin model.... :)

  SvarSlet
 5. DET er smart! Det må jeg huske, når jeg går i gang med kjolen :)

  SvarSlet