søndag den 31. maj 2015

Projekt entre


Vi renoverer løbende vores landhus, som er fra 1875. Det går langsomt, for vi har jo også fuldtidsarbejde og to børn, som skal passes. Samt en stor have - der er såmænd nok at se til. Men det er også ok. Huset er hyggeligt og fuldt funktionsdygtigt, så det må godt tage tid.

Da vi flyttede ind, var der trægulv i vores entre. Bag trappen havde der boet to hunde, og selvom vi skurrede og skrubbede, hang lugten af hundetis i rummet. Jeg var gravid på det tidspunkt og derfor ekstra sensitiv, hvad angik lugte. Til sidst synes jeg, at hele huset lugtede, og jeg havde svært ved at bo der. Jonas valgte derfor at brække gulvet bag trappen op, og vi fandt ud af, at trækonstruktionen under gulvet var gennemsyret af hundetis.

Gulvet blev senere isoleret og støbt med indbygget gulvvarme, og oven på dette lagde vi et nyt lag trægulv. Dette trægulv var en rest olieret egetræsgulv (tror jeg nok) i god kvalitet, som vi fandt billigt, fordi det var en rest. 

Gulvet blev derefter malet med gulvmaling, men dette holdt ikke. Gulvets olierede overflade ville ikke suge malingen. Derfor skrabede vi i efteråret alt malingen af igen. Og i dette forår har vi (hmm ... først og fremmest Jonas) så været i gang med at slibe gulvet ned. Efterfølgende besluttede vi os for, at det skulle være skaktern - dvs. malede skaktern. Det har været et stort arbejde, men det er blevet rigtig flot. Billederne herover er fra processen, hvor børnene hjalp med at pille de mange meter malertape af. 

Jeg har også fået hængt vores billedvæg op, og resultatet er blevet godt. Nu mangler vi bare en ny dør ind til stuen samt paneler, og så er rummet færdigt. I sensommeren går vi i gang med nye gulve i stue, spisestue og syrum - det er vist et større projekt.


________________________________We have painted the floor in the hall, and as you can see it's painted in checkerboard. It took long time, but the result is very good, we think. The children helped us removing all the masking tape. Now we only need a new door and new panels, and the room is as good as new;-)     8 kommentarer:

 1. Sikke et arbejde, men hvor er det bare blevet flot. Både gulv og billede væg.
  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  SvarSlet
 2. Hold da op, et arbejde, men det er super fedt ud:)

  SvarSlet
 3. Dejligt det lykkedes at få et resultat frem I kan glæde jer over i mange år fremover :-)

  SvarSlet
 4. Super flot, jeg er vild med skak-tern men ikke modig nok til selv at have det :)
  Puha kan levende forestille mig din tilstand som gravid og så fæle hunde lugte...

  SvarSlet
 5. Wauw det ser godt ud. Også super flot væg med billedrammerne. Sikke et arbejde og super flot resultat.

  SvarSlet
 6. Må vi se det færdige resultat? :-)

  SvarSlet