torsdag den 7. maj 2015

DIY iPad coverLara skal begynde at have vores iPad med i skole. Hun skal bruge den i undervisningen, og det lyder jo meget fornuftigt. Men selvom vi allerede har købt et gummi-cover til den, som beskytter den, hvis hun taber den, har jeg også syet et etui, så den ikke bliver ridset i skoletasken. 

Jeg valgte at quilte pladevatten sammen med yder- og foerstof, så der er hold på lagene. Jeg synes også, at quiltning er flot. Det er nemt at quilte, og har du ikke prøvet det før, skal du ikke frygte det. 

Etuiet består af to dele: Selve tasken og en klap, som sys fast som lukning. 

Herunder kommer en diy på, hvordan du syr et cover eller etui til iPaden.

Du skal bruge:

2 stykker yderstof på 50 x 35 cm og 25 x 35 cm
2 stykker foer 55 x 40 cm og 30 x 40 cm
2 stykker pladevat (jeg brugte to lag 1 cms pladevat)  55 x 40 cm og  30 x 40 cm
Skråbånd
Et lille stykke velcrobånd


Materialer

Først skal stoffet til selve tasken quiltes. Grunden til, at foer og pladevat er lidt større end yderstoffet er, at min erfaring er, at det godt kan skride lidt undervejs. Derfor er det godt at have ekstra stof på bagsiden. Jeg laver en sandwich med yderstoffet øverst, dernæst to lag pladevat og nederst foerstoffet. Yderstof og foer er selvfølgelig strøget, så det er helt glat. Jeg nåler lagene sammen flere steder og sørger for, at det er så glat som muligt. 

I det ene hjørne tegner jeg en skrå streg. Tsk tsk tsk - jeg bruger kuglepen til dette. Jeg ved godt, at man ikke må bruge kuglepen på stof - men jeg gør det alligevel. Det skal klippes af senere. 

Til min symaskine har jeg en quiltelineal. Det er nok det ekstratilbehør, som jeg bruger mest. Den er ikke særlig dyr og uundværlig, når man skal quilte. Den sørger nemlig for, at der er lige langt mellem rækkerne. 

Så syr jeg i min kuglepensstreg ...

... og bruger quiltelinealen til at sy lige linjer. 

Når jeg har quiltet på den ene led, tegner jeg en ny streg i et andet hjørne, som går på tværs af linjerne. Jeg sørger selvfølgelig for, at vinklerne er i orden. 

Og så quilter jeg på den anden led. 

Undervejs er jeg opmærksom på, at også foeret ligger rigtigt. Ellers kommer der "lus" på bagsiden (stoffoldninger). (Her var jeg lidt sjusket, så der opstod et par lus). 

Og så ser stoffet sådan ud. Der er en del mere stof, end der skal bruges. Dette er godt, da kanterne ikke altid er lige pæne, når man (jeg) har quiltet - de kan så klippes af. 

Jeg folder stoffet og lægger iPaden på det. Der skal være plads til sømrum, men også lidt ekstra plads, så etuiet ikke bliver for stramt. Her er stoffet allerede klippet til. 

Så syr jeg sidesømmene.

Jeg zigzagger sømrummene sammen. 

Jeg zigsagger også taskens åbning. 

Nu skal klappen laves. Jeg quilter det mindste stykke yderstof sammen med pladevat og foer på samme måde som sidst. 

Så ser det sådan ud. 

Klappen er en oval form, som sys uden på taskens bagside. Jeg bruger et stykke papir til at lave en oval form, som kan fungere som mønster for min klap. Jeg tjekker den selvfølgelig på tasken, så jeg er sikker på, at den passer. 

Og så bruger jeg skabelonen til at klippe klappen. 

Jeg tjekker, at den passer. 

Jeg måler ud, hvor meget kantbånd jeg skal bruge til taskens kant. Det er vigtigt at være præcis. 

Jeg måler også ud, hvor meget jeg skal bruge til klappen - igen er jeg præcis. 

Jeg har klippet skråbåndene to cm længere, så jeg har til sømrum. Derefter syr jeg båndet sammen, så det danner en ring. 

Jeg stryger sømrummene fra hinanden. 

Jeg folder kantbåndet og stryger det. 

Så syr jeg det på klappen hele vejen rundt, Har jeg været præcis, passer det. 

Og jeg gør det samme med taskens åbning. 

Jeg måler midten ud og placerer den ene del af velcrobåndet. 

Det syr jeg fast.

Klappen nåles fast på bagsiden af tasken.

Og jeg syr den fast ved at sy i kantbåndet, 

Så ser det sådan ud.

Jeg måler ud til placeringen af det andet stykke velcobånd (som skal sidde på klappen).

Til sidst syr jeg det fast. 

Så er iPad coveret færdigt!
Lara er rigtig glad for det og synes det er meget smukt (og nævn ikke, at jeg er lidt for kønsstereotyp med farverne her - tsk tsk, jeg ved det godt ... ;-))

Håber du kan bruge diyen.
Rigtig god sylyst.


_____________________________


A tutorial on how to sew an iPad sleeve. Hope you can use it, even though it's in Danish (try google translate or look at the pictures). 


12 kommentarer:

 1. Fin gennemgang og som altid et smukt resultat :-)

  SvarSlet
 2. Super fint. Nu har jeg vist snart ingen undskyldning for ikke at få lavet et til min ipad!

  SvarSlet
 3. Dine DIYs er så gode, er så glad for min pudsletaske. Glæder mig til at lave dette cover.

  SvarSlet
 4. Så smukt! Og ja det er let at kvilte men jeg synes det er keeeeeedeligt....det bliver bare så lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er frygtelig kedeligt;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Super fin DIY, men jeg troede ikke at man "måtte" sy kantbånd på i en arbejdsgang, min mor har lært mig at jeg først skal sy det på forsiden og så bukke rundt og så sy fra forsiden igen. Jeg hader at sy kantbånd på, for jeg synes det er vildt svært at få pænt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er SÅ mange regler! ;-) Jeg bryder dem alle. Og gør det, som jeg synes fungerer. Det er rigtigt, at det er nemmere at styre, hvis det gøres, som din mor siger. Men det er ikke ensbetydende med, at det bliver pænere. Øvelse gør mester - især hvad angår skråbånd.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Jeg må bare øve, øve og øve, og bryde med reglerne og finde det jeg synes er nemmest! :o)
   Tak for dit svar.
   Kh Charlotte

   Slet
 6. Tusen takk for at du tar deg tid til å dele :D

  Har lagt ut et nytt innlegg på bloggen min, med et stoff jeg tror er i din gate :D

  SvarSlet
 7. Fint stof. Tror jeg må have fat i sådan en måler til symaskinen - det vat jo virkelig smart. I flere henseender! Tak for endnu en udførlig DIY.

  SvarSlet
 8. Vildt god diy. Den glæder jeg mig til at prøve :-)
  Vh Trine

  SvarSlet
 9. 1000 tak for en fin DIY. Den vil jeg prøve.
  Jeg nyder at følge din blog, og jeg synes du laver smukke ting 😀
  Og så er jeg alt for dårlig til at få kommenteret!
  God søndag!

  SvarSlet