onsdag den 4. marts 2015

Kærlighed ved første sting
For godt et år siden udgav engelske Tilly Walnes bogen Love at first stitch, og nu har Politikens Forlag oversat bogen til dansk. Kærlighed ved første sting, hedder den - meget passende;-) Det er fantastisk, synes jeg, for sybøger er ikke en genre, som det danske bogmarked oversvømmes af. Derfor er det dejligt, når en kvalitetsbog som denne oversættes til dansk. 

Bogen købte jeg i den engelske version og anmeldte allerede sidste år - den anmeldelse (hvor du også kan se billeder af nogle af bogens modeller) kan du læse her

Tilly Walnes er en engelsk blogger og autodidakt syerske. Bogen er hendes første, og den indeholder tre kjolemodeller, to nederdelemodeller, et tørklæde, en pyjamas og et blusemønster. Med bogen følger tre mønsterark, som er meget overskuelige og nemme at gå til. 

Bogen er en god begynderbog - især nu, hvor den er oversat til dansk. Det engelske sysprog skal man lige vænne sig til, og er man nybegynder i syning, er det rart ikke at have den sproglige udfordring også. 

Selvom jeg anskaffede mig bogen sidste år, har jeg endnu ikke afprøvet den. Sådan går det ofte for mit vedkommende;-) Jeg har bladret i den og nydt de skønne billeder. Men inden længe satser jeg på at kaste mig ud i et af kjolemønstrene. Og så skal jeg nok vende tilbage med min vurdering. 


_________________________Tilly Walnes - an English blogger - has written the book Love at first stitch. Now it's in Danish. It's a wonderful book - especially if you're a sewing novice. 


12 kommentarer:

 1. Jeg købte den på engelsk i efteråret og kort efter kom nyheden om at den udkom på dansk. Jeg ærger mig meget over at jeg ikke vidste det, for dansk havde været perfekt, da engelsk ikke er min stærke side.
  Måske jeg også skal have den på dansk! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lån den danske på bib og brug den til at oversætte de "værste" syudtryk til dansk:-) Det gode ved den engelske er, at man jo hen ad vejen lærer udtrykkene - men det tager lidt tid;-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Det var en rigtig god ide at låne på bib! Tak for den! :o)
   Kh Charlotte

   Slet
 2. Ihh jeg stod med den mellem hænderne forleden og den er lækker! På ønskelisten med den ♥

  SvarSlet
 3. Den bog er bare så god. Har selv lige skulle anmelde den på min blog og har derfor syet Megan-kjolen. Det er uden tvivl ikke sidste gang, jeg skal sy den og jeg er sikker på, at jeg med tiden får syet mange af de andre fiine ting, der er fra den.
  Du kan iøvrigt se, hvis du har lyst, kjolen på min blog ;-)

  SvarSlet
 4. Tak for tip. Den må jeg da ha' fingre i!
  /Rikke

  SvarSlet
 5. Den har jeg også smugkigget i, i den lokale boghandel. Jeg har sat mig for at få syet nogle kjoler til mig selv her i foråret.
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 6. Kast dig ud i det Anna! Det er skønne mønstre, som er lette at rette til!! Jeg har prøvet delphin nederdelen (fantastisk!!) og Megan kjolen - som jeg lige skal lave en størrelse mindre.
  Delphin nederdelen er skøn med store retrolommer... faktisk skal jeg vise min på bloggen snarest - håber det bliver i weekenden. Jeg er vild med bogen!! Og Tillys stil er jo fantastisk...
  Knus
  Stine

  SvarSlet
 7. Jeg købte også bogen efter din anmeldelse, men har heller ikke fået syet noget fra den endnu! Til gengæld har jeg nu fået min ph.d-grad og vil være lidt mere kommenterende herinde fremover igen :)
  Næste syprojekt for mig bliver 24 frugtposer til børnehaven -et af de projekter man godt kan fortryde et par gange :D

  SvarSlet
 8. Jeg har også erhvervet mig den og uh glæder mig til at sy:-)

  SvarSlet
 9. Har købt den på dansk og den er fantastisk! jeg har mere eller mindre lært mig selv at sy og trængte lidt til at få ordentligt styr på nogle ting men gider ikke læse om det. I bogen lærer man teknikkerne mens man syr og det er helt perfekt for mig. Har allerede lavet clemence nederdelen og er i gang med megan kjolen..da jeg er gravid må jeg vente med de strammere modeller men Mimi blusen bliver det næste projekt :D Jeg laver snart en blogpost med Megan kjolen mangler bare lynlås og ærmer.

  SvarSlet
 10. Den bog skal helt sikkert på ønskeliste (dog er der et halvt år til næste fødselsdag), men så kan man glæde sig så længe. Den bluse hun har på, på forsiden af bogen, er det også en der er snitmønster på i bogen?

  SvarSlet