fredag den 6. marts 2015

Dåbskjole EstherDåbskjole Esther er seneste barn i min dåbskjolekollektion.

Kjolen er syet i en eksklusiv fransk blonde. Blonden, som er som blød tyl, har en meget smuk kant, synes jeg. Underkjolen er i råhvid silke. 

Ofte spørger folk mig, om jeg ikke vil sætte lyserøde eller lyseblå bånd på kjolerne. Jeg tøver altid, for jeg synes, at farvede bånd tager magten fra kjolen og fjerner fokus fra det rene og smukke ved de hvide og råhvide nuancer. Jeg vil gerne, at blonden er i centrum. 

For mange er det vigtigt, at man kan se, om det er en dreng eller pige, der skal døbes. Det er vel også derfor, at man sætter bånd med så stærke kønsassociationer på kjolen? Jeg synes, det er knap så vigtigt. Skulle jeg sætte bånd på kjolen, ville farvevalget blive grønt eller gult. Men jeg har også altid kviet mig mod babydrenge i lyseblåt og babypiger i lyserødt. Jeg ved ikke hvorfor - måske fordi det er så stereotypt.

Og sådan er vi jo forskellige. Heldigvis da. Ved kjole Esther har jeg derfor sat et turkis (og ikke babylyseblåt) bånd rundt om livet på kjolen - bare for at prøve. For det kan jo godt fungere, og det kan også gøres sådan, at båndet ikke tager magten fuldstændigt. Skulle jeg have bånd på kjolen, ville det nok blive lidt bredere end dette (og også nystrøget), men det var lige det, jeg havde i gemmerne. 

Dåbskjole Esther er en str 68. Den sælges med hjelm og medfølgende æske med syrefrit papir. Prisen er 2300 kr, og du kan skrive en mail til mig på annasvenning@live.com, hvis du er interesseret. Ønsker du at se mine andre dåbskjoler til salg, så se dåbskjolerne Emma, Victoria og Asta.

Ønsker du at købe en dåbskjole, kan de ses "live" hos mig. Det er klart at anbefale, hvis du bor så tæt på, at du har mulighed for det. Har du ikke mulighed for det og skal kjolen sendes, er der selvfølgelig fortrydelsesret. For mig er det vigtigt, at dåbskjolerne vækker lykke. De skulle gerne gå i arv de næste mange generationer. ________________________My latest christening gown - called Esther. The lace is French and very soft. One of the most beautiful laces, I think.  


  

13 kommentarer:

 1. Du har gjort det igen. Skabt en smuk dåbskjole.
  Jeg er vild med måden blonden afslutter forneden.

  Kh. Linette

  SvarSlet
 2. Hold op, den er fin, og navnet er altså en af mine favoritter :)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et smukt navn - og tak:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Fantastisk kjole, endnu en gang :) har de alle pigenavne?
  Vi har haft hhv lyserødt og blåt bånd til vores kjole (den største var 8 mdr da han blev døbt, så han havde ikke kjole), men det var nok også mere tradition og båndene hørte til i 'arven'. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Malin - det er bare en dårlig vane med pigenavnene. Det kunne lige så vel være drengenavne. Der er bare så mange smukke pigenavne - så vist mest derfor:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Du er helt rå på de dåpskjolene altså! Superfin!

  SvarSlet
 5. kære Anna - så flot som altid. Denne er klart en af mine favoritter - gad godt at have brug for en dåbskjole lige nu:-). vh Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane.

   Tusind tak - og tak fordi du giver dig tid til at kommentere.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Hej Anna

  Den er så Fin! Jeg særligt forelsket i huen/kysen. Er det et mønster du sælger eller hvor har du det fra?

  Mvh

  Mette Marie
  Kokholmsk.blogspot.dk

  SvarSlet
 7. Endnu en fantastisk kjole fra dine flittige hænder!! Så fin! :) jeg er heller ikke vild med de klassiske babyalarmer til sløjfer, men vores dåbskjole har trykknapper påsat til brug til sløjfe, så derfor måtte vi have på. Jeg valgte så at lave en helt mørkeblå sløjfe i stedet (har en dreng med helt dybblå mørke øjne), og det blev bare så fint! :)

  SvarSlet
 8. Hej Anna :)

  Må man spørge, hvor du har mønsteret fra.. Det er en meget smuk kjole :)

  KH Naja Marie
  naja-marie@hotmail.com

  SvarSlet