tirsdag den 10. februar 2015

Sådan kan et brudekjoleskørt også bruges / different way of using a bridal crinoline

Jeg har fået nyt job og dermed forladt folkeskolen. Jobbet er som museumsformidler på Kvindemuseet i Aarhus, og i denne uge, hvor det er vinterferie, fortæller jeg fastelavnshistorier for de børn, som besøger museet. 

De ældst kendte fastelavnsfigurer er Hr. Vinter og Fru Sommer. De er fra dengang fastelavn var en fejring af forårets komme - længe før det blev en kristen fest. Jeg har klædt mig ud som Fru Sommer, og i den forbindelse har jeg brugt mit brudekjoleskørt på en ny måde. Lara og jeg har klippet et hav af blomster i farvet papir og sat dem fast på skørtet med sikkerhedsnåle, så de kan pilles af igen. Med til udklædningen hører en lille hat, som bærer en lille sol på en blomsterpind. Det er vældig fint;-)

Jeg ser frem til udfordringerne på Kvindemuseet, hvor jeg skal udarbejde undervisningsforløb, skabe netværk og ikke mindst undervise de elever, som besøger museet. Og jeg er lettet over at kunne tage en pause fra folkeskolereformen. I, som er lærere, kan sikkert følge mig. 


__________________________I've got a new job - as a teacher on Women's Museum in Aarhus. 
This week it's spring half term, and I'm telling the kids who visit the museum stories about "fastelavn", a Danish tradition, which is almost like carnival. The oldest fastelavn costumes are Mr Winther and Mrs Summer. I decided to make a Mrs Summer costume, and I used my bridal crinoline for the purpose. Lara and I cut paper flowers and attached them to the crinoline with safety pins. I'm really glad for my new job and I'm looking forward to the new challenges. 29 kommentarer:

 1. Tillykke med dit nye job :) Det lyder virkelig spændende. Du må endelige sige til hvis du får brug for en som mig ;)

  SvarSlet
 2. Tillykke med det nye - og hvor er det bare ærgerligt at skolereformen får så mange lærer til at søge udfordring uden for skolevæsenet.

  SvarSlet
 3. Hvor spændende med nyt job - tillykke med det :-) Det lyder som en rolle der passer rigtig godt til dig. Jeg er sikker på at der er en stor flok kollegaer, børn og forældre som vil savne dig.

  SvarSlet
 4. Tillykke med jobbet, det lyder super spændende, jeg kan godt lide kvinde museet. De par gange jeg har været der har udstillingerne været super spændene. Fedt at du har fået mulighed for at være en del af det univers 😊

  SvarSlet
 5. Tillykke med jobbet, det lyder super spændende, jeg kan godt lide kvinde museet. De par gange jeg har været der har udstillingerne været super spændene. Fedt at du har fået mulighed for at være en del af det univers 😊

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med jobbet Anna, tror helt sikkert det nok skal blive et super spændende job for dig ;-)

  SvarSlet
 7. Stort tillykke til dig... Tænker at det bliver helt fantastisk, er nu misundelig😄

  SvarSlet
 8. Stort tillykke. Jeg tror det er sundt at prøve nye arbejdsområder uanset om grunden er utilfredshed med reformer, chefer, kolleger eller hvad man møder i sit arbejdsliv, det vigtige er at man træffer beslutninger der beriger og udvikler og at man gør det i en positiv erkendelse af at man skal noget andet end det man står i lige nu, i bund og grund er det vigtigste vel at vi finder ro, glæde og inspiration i det vi kalder for arbejde, det skal føles godt i maven:) .Held og lykke med det nye valg.

  SvarSlet
 9. Nøj hvor spændende og dejligt du tager springet til at prøve noget nyt :-) Det tror jeg helt sikkert nok skal blive godt :-)

  SvarSlet
 10. Stort tillykke med dit nye job Anna, spændende med nye udfordringer!

  SvarSlet
 11. Stort tillykke med det nye job, hvor lyder det spændende - og dejligt udfordrende (og kreativt, yay ;-))!

  SvarSlet
 12. Ej hvor spændende! Og stort stort tillykke med det nye job :) jeg er sikker på du er den helt rette til det job ;)

  SvarSlet
 13. Gud hvor lyder det bare spændende. Tillykke med jobbet. Er selv lærer men har været på barsel under reformen og tager lige en barsel mere så der er sikert en masse nye tiltag når jeg endelig kommer tilbage. Det lyder bare som et drømmejob du har fået der ☺håber det er det hele værd. Ellers siger du lige til, vil gerne overtage 😉

  SvarSlet
 14. Gud hvor lyder det bare spændende. Tillykke med jobbet. Er selv lærer men har været på barsel under reformen og tager lige en barsel mere så der er sikert en masse nye tiltag når jeg endelig kommer tilbage. Det lyder bare som et drømmejob du har fået der ☺håber det er det hele værd. Ellers siger du lige til, vil gerne overtage 😉

  SvarSlet
 15. Tillykke med jobbet - og tillykke med pausen ;)
  Kh Maria

  SvarSlet
 16. Tillykke med jobbet og held og lykke - det kan kun blive bedre. Er selv lærer, så jeg forstår det fuldt ud.

  SvarSlet
 17. Tillykke med dit nye job.
  Det lyder som et spændende job;-)

  SvarSlet
 18. Tillykke med jobbet. Tænk at skulle møde ind i så lækre omgivelser hver dag, elsker bla deres cafe, der er så hyggeligt og god mad :)

  SvarSlet
 19. Tillykke med jobbet. Med en bror som folkeskolelære forstår jeg dit valg. Held og lykke med det nye.
  Vh Sandra R

  SvarSlet
 20. Kære Anna
  Hvor lyder det bare godt, rigtigt og spændende.
  Mine tanker flyver også afsted væk fra folkeskolen håber de lander et godt sted:-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 21. TILLYKKE.

  Det lyder som et skønt og perfekt job til dig.

  Rigtig god vind med det hele.

  SvarSlet
 22. Tillykke med dit nye job! :-)

  SvarSlet
 23. Stort tillykke med dit nye arbejde! Kvindemuseet er absolut et fantastisk sted. Begge mine forældre er folkeskolelærere, så jeg forstår sagtens, at du har brug for at finde nye græsmarker.

  Tak for inspiration til fastelavnskostume!

  SvarSlet
 24. Stort tillykke med dit nye job, sikke spændende det lyder. Og jo, som lærer forstår man godt din beslutning, den nye reform har ikke bragt meget godt med sig.

  Kærligst Kristina

  SvarSlet
 25. Rigtig mange gange TILLYKKE med dit nye job, hvor lyder det dog bare spændende!

  SvarSlet
 26. Eiiii hvor vildt Anna!!!! Kæmpe stort tillykke :-) Det glæder jeg mig til at høre mere om. Håber du har fået min mail :-) Knus Maria

  SvarSlet
 27. Kære Anna!
  Jeg læste dit indlæg for lang tid siden... og det rykkede helt rundt i mit hoved. Tænk nu hvis man ikke skulle leve med den reform - og værst for mig: arbejdstiden... Tillykke med jobbet. Og tak for at skubbe til mig. Jeg synes reformen er ok, men alt virakket omkring den og lærerenes slidte ansigter slider på mig. Jeg orker næsten ikke at høre mere og arbejde for at få den til at lykkes... Hvor er du modig og jeg ved at kvindemuseet får god valuta for pengene! God vind
  Stine

  SvarSlet