torsdag den 8. januar 2015

Hvordan beskytter man sin blog?

En dybt koncentreret Lara, som tegner Elsa-figuren fra filmen Frost. 


I den seneste tid har jeg set flere blogs, som bliver overtaget af underlige websites eller som pludselig udgiver indlæg på kinesisk. Senest er det bloggen Kreakriller og bloggen VikkeDi Vega, som har opført sig sådan. Jeg tænker, at det er fordi de bliver hacket. 

Jeg bliver selvfølgelig bekymret for min blog, for hvis først den bliver hacket, kan man vel ikke få den tilbage? 

Er der nogen, der ved noget om problemets omfang, eller som kan fortælle mig mere omkring, hvordan man kan undgå at opleve dette? 


____________________________


In recent weeks I have discovered some blogs being hacked. I am worried if it could happen to my blog. I would love to hear from you, if you have any experiences or any informations about how to protect your blog - and what to do, if it happens. 


14 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk tænkt på det samme. Jeg har godt set, at bloggen Kreakriller er begyndt at lave kinesiske indlæg. Rigtig ærgerligt, for det var en god blog. Jeg har jo på ingen måde en lige så populær blog som dig, men det ville da alligevel være surt hvis den blev overtaget af andre. Ville være godt hvis man på en eller anden måde kunne sikre sig lidt ekstra mos hackere. Jeg er samtidig begyndt konstant at få spamkommentarer. Jeg godkender dem selvfølgelig ikke, og anmelder dem alle som spam, men det er ret irriterende.
  Kh Judith
  P.S. Her bliver der også konstant tegnet Elsa-tegninger, leget Elsa osv. Utroligt at det varer ved :-)

  SvarSlet
 2. Hej Anna,
  hos en vendinde af mig kann du læse om det her: http://www.seiten-wechsel.org/wissen/content-diebe-unterwegs-massenhaft-deutsche-blogs-von-content-klau-betroffen/
  Det er på tysk og hun giver nogen gode tips. Måske hjælper det.
  Hilsen fra Flensborg
  Yvonne

  SvarSlet
  Svar
  1. Og nu kunne jeg godt tænke mig at rette på mine retskrivningsfejl :))

   Slet
  2. De betyder nu ikke noget for forståelsen;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Åhh det vil jeg faktisk også gerne vide, det ser man efterhånden SÅ mange steder og det kan jo også ses på spam syns jeg at der er flere og flere der trænger sig på den vej og jeg syns det er rigtig træls....
  Håber du finder frem til en løsning og måske deler den :)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 4. jeg har også set at de 2 blogge er overtaget af kinesere ... og det er ikke de eneste der er overtaget ... jeg har lige sendt en mail til hende der havde Kreakriller .. for at høre om hvad der er sket håber at høre noget ...

  SvarSlet
 5. det lyder underligt, det vil jeg holde ører og øjne åbne overfor.
  For en tid siden opførte Borger.dk sig ligeså med kinesisk. Kan det ikke bare være kludder i det tekniske???
  De kan vel ikke bare overtage ens blog, og hvad skulle de have ud af det?
  desuden er Kina meget meget lukket overfor hjemmesider, blogs osv. Det er nærmest bandlyst for dem, så..............

  Maria

  SvarSlet
 6. Nu ved jeg ikke hvordan det forholder sig præcis med de to nævnte blogs. Men de er ikke nødvendigvis blevet hacket. Der kan ske det, at når en bruger vælger at lukke en succesfuldt blog, så har domænet jo en hvis værdi - fordi bloggen jo genererede en del trafik. Og vupti oprettes bloggen påny og bruges til eksempelvis kinesisk spam.

  SvarSlet
 7. Kreakriller er lukket ved jeg, jeg har oplevet det samme med Dankebar bloggen som også er lukket...Så tror Helene har ret.

  SvarSlet
 8. Sikket dejligt billed af Lara.

  Jeg er ret sikker på at Helene har ret for jeg har også kun set fænomenet med lukkede blogs. Til gengæld stjæles indhold i stor stil og genpostes som indholdsfyld bla på disse spamblogs. På et tidspunkt opdagede jeg fx at bloggen "en fugl i hånden" var fyldt med kopieret indhold fra flere store svenske blogs. Jeg skrev til dem og de skrev til blogger der var fuldstændigt fløjtede ligeglade og det selvom det havde været nemt for blogger at stoppe bloggen da den stadigt var en bloggerblog!

  Jeg har selv haft en kopiblog kørende på en russiske server. De kopier dele af mit indhold og smider ulækre reklamer i sidebaren.Det gør mig rasende, men min blogudbyder siger det er et almindeligt problem og at det de malker er mine udenlandske links og fx noget fra pintrest. Min blogudbyder har aktivt forsøgt at stoppe denne praksis selvom indholdet ikke ligger på blogs de kontrollerer og det derfor er meget vanskeligere og jeg tror faktisk at kopien er lukket. Jeg kan ihvertfald ikke finde den længere. Det er en af grundene til at jeg bliver hængende hos typepad, selvom jeg hader deres kommentarsystem. De forsøger faktisk at gøre noget ved tingene.

  Faktum er at vi ikke kan beskytte vores indhold på nogle former for social medier, hvilket nogle gange får mig til at længes efter at kravle ind i en jordhule!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marina

   Ja, sådan kan jeg også have det.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Og tak fordi du deler dine erfaringer med blogger og typepad - det er brugbar viden.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. har haft kontakt til Kreakriller pr mail hun siger at hun har slettet sin blog og hun kan godt se at den køre videre med blog navnet men ikke med indholdet så bloggen er ikke blevet hacket eller overtaget ... jeg tror bare at blog navnet er taget da det nu var frit .. så hvis andre ikke ønsker at andre overtager ens blog så slet indholdet men lad bloggen stå som tom hvis det er det man ønsker ... men hvor er det surt at se sin blog på andre hænder øv øv

  SvarSlet
 10. Tusind tak for jeres kommentarer. Og tak til Helle, fordi du tog kontakt til Kreakrillers ejer. Mon ikke vi kan drage den konklusion, at hvis man vil lukke sin blog, skal man slette indholdet og ellers lade bloggen være - hvis man altså ikke vil ende med at få sin blogs navn og link kædet sammen med asiatiske reklamer?

  Kh
  Anna

  SvarSlet