fredag den 30. januar 2015

Flagermusen - the bat


Så fik jeg også taget billeder af flagermusen. Den var mere samarbejdsvillig end ræven, men den er også vant til at stå model;-)

Kostumet er syet i sort stretchvelour. Mønsteret har jeg tegnet selv - i samarbejde med Lara, som lagde sig på et stykke mønsterpapir, hvorefter jeg tegnede omridset af hende. Det var lidt hurtigere end at lede efter et buksedragt-mønster i mønstersamlingen. Og har man lidt fornemmelse af skridtsømmen, kan det sagtens lade sig gøre på den måde. Bagefter klippede Lara mønsteret ud. Det er virkelig rart, at hun nu er så stor, så hun kan deltage aktivt i processen.

Dragten er syet med lynlås i ryggen og med elastik i rygstykket ved linningen, så den sidder mere tæt. Halsåbningen og ærmekanter er af jersey. 

Vingerne tegnede jeg ligeledes ved, at Lara lå på mønsterpapiret med udstrakt arm. De er syet i sort satin med grå tyll med glimmersten som yderstof. Jeg syede baner med en tvillingenål, og i de baner er sat ståltråd. Det er ikke almindelig ståltråd, men noget ret kraftigt tråd, som jeg har haft brugt til taskebøjler. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har fået det fra.
Inden jeg satte ståltråden i banerne, syede jeg stort kantbånd langs vingerne.

Ørerne er af taskeviledon (et kraftigt materiale, som bruges til at afstive tasker) påsyet sort velour og glittersten-tylstoffet. Ørernes yderkant har også fået sort kantbånd. Ørene er syet på en hårbøjle (i hånden), som jeg først har beklædt med sort satin (og her er dobbeltklæbende tape altså en skøn ting). 

Flagermusen er vild med sit kostume og har allerede fløjet huset rundt op til flere gange. Den har også sovet med hovedet nedad i sofaen - dog ikke så lang tid, for det var ikke så rart. 


_________________________Finally I got pictures of Lara in her new "fastelavn" costume (a Danish tradition in mid February). She was more cooperative than the little fox, which you can see here. Lara is a bat - in case you couldn't see it;-) She has helped me making the costume, and it's really nice to do such things togehter. We have made the pattern ourselves, and the result is well, I think. 26 kommentarer:

 1. Den skønneste flagermus til dato 👍👏😆🙌

  SvarSlet
 2. Sikke et flot kostume, og virkelig dejligt at I nu kan have syning tilfælles. Det er så dejligt når man kan dele sin hobby med sine børn. Min mor har syet med hendes mor, jeg med min, og min store pige nu med mig.
  Kh Maria

  SvarSlet
 3. Wow hvor er den bare flot!!! Og sikke dejlige billeder...

  SvarSlet
 4. Hold op hvor er de flotte de fasterlavnsdragter du har lavet til dine børn, respekt;-))

  SvarSlet
 5. Kreativt og virkeligt lækkert udført :-)

  SvarSlet
 6. Så flot Anna kan godt forstå Lara er en glad flyvende flagermus

  SvarSlet
 7. Iøvrigt fik du min mail til min arbejdskollega angående mønstret ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helena - ja tak, og jeg fik også svaret dig, da du skrev den i det andet indlæg:-) Flere bloggere kontaktede mig ang optegning af mønstre, så jeg fandt en der. Tak for din hjælp.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Super Anna, det havde jeg ikke lige set ;-)

   Slet
 8. Den er simpelthen bare så fantastisk fin!!

  SvarSlet
 9. Wauuuuuuuuuuuuuw:-):-):-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 10. TUSIND TAK for jeres kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 11. Sikke en fantastisk flagermus! Ja, det er jo noget lidt andet end at have "Batman-drenge" - tænk at en flagermus kan være både smuk og yndefuld, med glitter og lyse lokker. Ja, jeg snyder i år - så den står på købte kostumer, men drengene er lykkelige for deres Hulk og Darth Maul - det er svært at hamle op med "muskeldragter" og masker med lyd ... Men hvor jeg dog synes, at de er frygtelig syntetiske de dragter!

  SvarSlet
 12. Sikke en smuk flagermus :-) Og dejligt at I er sammen om processen :-)

  SvarSlet
 13. Åh hvor er det bare en fin og elegant flagermus. Og ræven - den er bare så sød :-) Kh Maria

  SvarSlet
 14. Hvor er du altså imponerende dygtig og kreativ. Jeg kan godt forstå, at hun er glad for sit kostume.

  SvarSlet
 15. Skøn, skøn flagermus :-) Det er nogle fantastiske fastelavnsdragter, du har fået lavet dig :-)

  SvarSlet
 16. Hvor ER det dog en skøn flagermus, og kreativt fundet på.
  Den er meget flot. :o)

  SvarSlet
 17. Så fin! Och vad kul att hon kunnat hjälpa till, det måste hon känna sig stolt över!

  SvarSlet
 18. Hvor er de begge blevet skønne! Sejt at hun har valgt en flagermus. Jeg er kommet alt for sent i sving med fastelavn, så det bliver vist genbrug fra sidste år til den mindste, og noget nemt og hurtigt til den store. Faktisk overvejede jeg også (efter at have læst dit indlæg ;-)) at få Malthe til selv at hjælpe med et Darth Vader-kostume. Klippe ud, stryge strygestof på og den slags. Og så slippe nemt omkring det ved bare at købe et sort sæt joggingtøj. Det tror jeg weekenden skal byde på :-)

  SvarSlet