tirsdag den 13. januar 2015

Fire skønheder - og lidt om en særlig kærlighed

Min fascination til dåbskjolen vil jeg næsten kalde for kærlighed. Kærlighed til silkestofferne og de smukke blonder. Kærlighed til den skønhed, som opstår, når blonderne sættes sammen med silken. Men mest af alt kærlighed til de historier, som dåbskjolen med tiden vil komme til at kunne fortælle. 

Det er det mest fascinerende ved dåbskjolen. At den bruges igen og igen, og at den, som årene går, vil vække minder om svundne tider og om mennesker, som man har holdt af. Tænk at kunne få lov til at skabe disse kjoler, som får betydning for flere generationer. Det er en gave. 

Og jeg tror aldrig, jeg bliver træt af at sy disse kjoler, for alle er unikke. Sætter jeg dåbskjolerne op mod hinanden, ser jeg for alvor, hvor forskellige de er - trods designet ofte er det samme. Blonderne får nyt liv, når de sættes sammen med silken, og kjolen bliver sin helt egen. 

De fire skønheder, som ses på billederne herover, har jeg hængende i mit kjoleskab. 
De hedder Emma, Victoria og Asta
Den sidste - syet i råhvid silke og en af mine franske blonder - har jeg endnu ikke fået fotograferet. Den viser jeg frem inden længe. 


_________________________I don't think I'll ever get tired of sewing christening gowns. I love the idea of a dress, which has a a history and a symbolic value to more generations. And I love finding the lace fabrics and designing the dresses. Every gown is unique. And if you see them together their differences become significant. 
Here you see the christening gowns Emma, Victoria and Asta.  The fourth, which is made of one of my French lace fabrics, I haven't shown before. Soon I'll post some more pictures of it. 


10 kommentarer:

 1. Dine dåbskjoler virkelig også smukke. Jeg er sikker på at de forældre der bærer deres barn til døbefonten i en af dine kreationer synes de har valgt verdens smukkeste dåbskjole.

  Kh. Linette

  SvarSlet
 2. Smukke smukke kreationer...kan godt forstå kærligheden til blonderne og silken...du forstår virkeligt at sætte dem sammen til lækre kjoler...

  SvarSlet
 3. De er så smukke dine kjoler. Jeg kan med dine ord næsten fornemme hvordan du skånsomt sætter saksen i stoffet, hvor intet er overladt til tilfældigheden. Jeg glæder mig til at se billeder af din nye "kærlighed".
  Kh Maria

  SvarSlet
 4. Jeg er enig. Man kan mærke din passion. Selv har jeg aldrig "haft noget" med blonder. Jeg er ikke fascineret på samme måde som dig. Men fornemmelsen for nat skabe det unikke, med historien, at sætte det sammen og se det få liv - åh, det kender jeg godt. Fedt at du gør det! Og hvor er de flotte - selv om man ikke er til blonder.
  kh
  Stine

  SvarSlet
 5. De er så smukke dine kjoler Anna! Og bukserne til Askild, som du viste frem i sidste indlæg, er bare så fine til ham. Han ser dejlig ud :-) Kh Maria

  SvarSlet
 6. Svar
  1. Thank you very much!

   Kind regards,
   Anna

   Slet
 7. Tusind tak for jeres kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 8. Åh hvor jeg elsker dine dåbskjoler! Jeg er i gang med at overtale min mand til at vi skal købe en af dem til vores datter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Louise. Og du skal være velkommen til at skrive en mail til mig.

   Kh
   Anna

   Slet