fredag den 23. januar 2015

At sy fastelavnskostumer
Jeg syr fastelavnskostumer, og inden længe kan jeg forhåbentligt præsentere en lille ræv og en lidt større flagermus. I kan nok gætte, hvilket af dyrene billederne herover afspejler.

I stedet for at købe færdige kostumer, syr jeg selv fastelavnskostumerne. Det gør jeg af flere grunde. Først og fremmest, fordi jeg synes det er sjovt. Dernæst fordi det er noget, vi kan være sammen om. Lara har besluttet, at hun vil være flagermus i år, og derefter har hun været med i design- og syprocessen. Det er en rar måde at være sammen på. 

Og slutteligt syr jeg, fordi jeg gerne vil have kvalitet i kostumet. De kostumer, som er syet igennem årene, er nemlig det legetøj, der leges allermest med. Katten, som jeg syede til Lara, da hun var to år, er nærmest slidt op. Hun har været kat utallige gange. Og den leger hun stadig i - på trods af, at den er en str 2 år, og at hendes ben og arme er dobbelt så lange nu. Havfruen og påfuglen har også været med til at skabe rigtig gode lege. Det er kostumer, som kan tåle meget - i modsætning til en stor del af de kostumer, der sælges i legetøjsbutikker.

Som sagt håber jeg at kunne fremvise både ræv og flagermus her i weekenden - hvis ellers ræven vil samarbejde! 


_________________________Soon it's "fastelavn" in Denmark - a danish tradition where the children wear costumes (almost like haloween). This year Lara wants to be a bat, and I've decided that Askil is going to be a fox. I make the costumes myself. I think the quality is much better, if you make it yourself. And the costumes are beloved toys in this house. Lara plays still in her cat costume, and also the peacock and the mermaid are often used. 
Hopefully I can show pictures of the finished costumes later this weekend.10 kommentarer:

 1. Du syer virkelig også nogle rigtig flotte kostumer du syer. Jeg kunne straks kende Lara i hendes påfugle dragt, da jeg forleden var i stof2000 og kiggede i et katalog over kostumer. Herhjemme er alt fastelavnstøjet også hjemmesyet - og det er uden tvivl det der bliver leget herhjemme med aller mest. Både af mine egne børn og når de har nogle på besøg.
  Jeg glæder mig til at se både flagermus og ræv.
  Kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maria

   Tak for det. Påfuglen så jeg også i Stof 2000. Jeg fandt den i sin tid på pinterest, og siden har den gået Danmark rundt. Om jeg tog den til Danmark, ved jeg ikke - men jeg har ikke opfundet den:-) På indlægget om påfuglen er der et link til den, som har fundet på det.
   Hvad mon dine børn skal være?

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Min store pige vil gerne være påfugl, min pige på 4 vil gerne være elsa, og min søn vil gerne være peter pan (i hvert fald lige nu). Det var bare bagerst i deres mønster bog at der sad et billede af Lara med hendes påfugledragt på. Jeg kan godt huske dit indlæg fra du lavede den, så jeg kunne både kende Lara og din fine dragt. Jeg synes særligt at din løsning med EG huen/hjelmen er rigtig smart, så den løsning bliver det også herhjemme.
   Tak for inspiration som altid.

   Kh
   Maria

   Slet
 2. Jeg husker som var det i går, da du fremviste påfugledragten, den var bare så flot.
  Iøvrigt kære Anna, jeg har spurgt min arbejdskollega angående de mønstre, du gerne ville have scannet ind og han vil gerne hjælpe. Du kan sende en mail til ham på
  tok@dgj.dk han hedder Tom Korff og er rigtig dygtig.

  Mvh Helena

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helena

   Tusind tak. Jeg har dog fundet en anden (blogger), som skrev til mig. Men tak fordi du spurgte.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Jeg synes også det er sjovt at sy fastelavnskostumer! Jeg er dog ikke så erfaren endnu, men det er da blevet til et "kaj-kostume" og en "Rasmus klump". Og hvis jeg selv skal sige det, blev det brand godt! ;o)
  Jeg glæder mig til at se flagermusen og ræven.

  SvarSlet
 4. Jeg syede sidste år... der var datteren en lille kær ræv <3
  Men i år ville hun være Superman... der tænkte jeg så at vi bare køber et, men i BR hapsede hun et Klokkeblomst kostume i stedet... Jeg håber mor må sy igen næste år

  SvarSlet
 5. Det ser lækkert ud, allerede... og emmer bare af kvalitet ;) Forstår dine pointer - det færdigkøbte udklædningstøj går bare SÅ hurtigt i stykker. Glæder mig til at se kostumet med dyret indeni !!

  /kathrine

  SvarSlet
 6. Hvor er det nogle gone dragter, glæder mig til at se ræven og flagermusen. Jeg syr også selv fastelavnsdragter

  SvarSlet
 7. Hej Anne. Min datter vil gerne være flagermus til halloween. Har du mulighed for at forklare hvordan du har lavet vingerne øverst på siden?

  SvarSlet