mandag den 29. december 2014

Kunsten at fotografere børn - part 2

Måske husker du, at jeg i januar tog denne serie billeder af Lara og Askil. Det var ikke nemt, for Askil ville hellere alt andet end fotograferes. 

I december måned forsøgte jeg igen, da vi gerne ville have et billede af børnene til julegave til bedsteforældrene. Det er ikke blevet nemmere med Askil. Se selv:  
Og sådan fortsatte det.
Men der blev heldigvis også gode billeder. Især hvis man kan se dem som øjebliksbilleder og ikke som opstillede billeder. 

Jeg kan godt lide, at de er lidt levende i udtrykket og ikke alt for opstillede.


_________________________In December I took these pictures of Lara and Askil. It's very difficult to get Askil to cooperate - he rather wants to play. Ans suddenly the children - and I - saw that Askil had a big hole in one of his socks. But some pictures were great, I think.20 kommentarer:

 1. Jamen, de er bare skønne de to. Billedet hvor Askil sidder forbi Lara og solen rammer hendes ansigt er så fint. Hullet i strømpen er kun skønt;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 2. Dejlige rollinger.... præcis så sprælske som de skal være. Mit favorit-billede er nu det, hvor de opdager der er hul på Askils sok.....

  SvarSlet
 3. Åh jeg kender det kun alt for godt - og det er ikke lettere med tre børn skulle jeg hilse at sige. Men du har fået nogle dejlige billeder ud af det. Dem alle sammen. Rigtig glædelig jul og godt nytår. Mvh Maria

  SvarSlet
 4. Men hvor er de dog søde! Vildt kære billeder... Og vi kender det vist alle... Forestil dig at få fire til at se søde ud på samme tid;o)

  SvarSlet
 5. Anna jeg elsker simpelthen synet af dine børn, for hver gang får de mit hjerte til at smelte.
  Håber iøvrigt at du har haft en dejlig jul.

  SvarSlet
 6. Bedårende dejlige, er de begge...
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 7. They both look very cute, I wish you a very nice start in 2015, Rike

  SvarSlet
 8. De skjønne bilder fikk smilet frem her hos meg - så gøy å lese dine kommentarer :) :)

  SvarSlet
 9. Dejlige billeder Anna og for mig er det lidt skæve billede meget mere finurligt end et opsat ;)

  SvarSlet
 10. HA HA HA - de er da MEGA fede! Jeg kan sagtens se, at du har lært noget ;-) - selvom man måske ikke rigtig kan bruge "læring/fif" til så meget med livlige børn foran sig - kender det - det er bare ren overlevelse til sådan en session! :-) Næste gang kan du bede hr. far om at stille sig hen bag dig og underholde, når han ikke lige skal sætte børn på plads, som farer rundt alle mulige andre steder end foran kameraet ;-) De er super gode dog! NB: Jeg er VILD med hullet i strømpen men ellers er børnetæer stadig meget sjovere at se på end sokker og skoflader ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine tips! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Uh man kan så nemt komme til at lyde bedrevidende, Anna - det er bestemt ikke min mening - blot for at forsøge at gøre det lidt lettere for dig, fordi jeg selv ved, hvor svært det er. (en underholdende voksen liiige bag kameraet har altid været et hit :-) især hvis det er en skør en, der kan finde på at nive fotografen i øret med en sjov hånddukke :-)) Jeg kom til at tænke på..... - ved godt, at du ikke bryder dig om det opstillede (forståeligt) men med deres alder lige nu.... - hvad med at bede Lara lægge sig på maven på gulvet og hvile på sine albuer med front lige mod dig - og så lade Askil sidde på ryggen af hende - problemet kan bare blive dybdeskarpheden (du skal helst have hans ansigt så tæt på Laras som muligt), men hvis han synes, det er sjovt at sidde der og hun også er med på at lege "hest", så kunne der måske godt komme sjove billeder ud af det????

   Slet
  3. Sådan læste jeg det nu ikke - altså det med bedrevidende! :-) Og det er skønt at få gide tips - både til syning og til fotografering - dem tager jeg altid gerne imod.

   Godt nytår!

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Sikke et par dejlige, om end knap så samarbejdsvillige, fotomodeller :-) Jeg er helt vild med billedet, hvor de opdager hullet i strømpen!

  SvarSlet
 12. Sikke nogle søde billeder. Tør slet ikke tænke på hvordan et bliver herhjemme. Ham den ene er allerede en sæk lopper når der skal tages billeder.
  Ér VILD med det hvor hullet i strømpen opdages!

  KH

  SvarSlet
 13. Ha ha..!!
  Billederne er bare for skønne, dem allesammen. Liver er jo IKKE et glansbillede...
  - Og hullet i strømpen er da bare prima.. ;o)

  SvarSlet
 14. Kære Anna - hvor er de billeder bare fine og kender godt til at ingen vil sidde som man lige synes men heldigvis kommer der alligevel nogle gode billeder ud af det. Og hold op hvor er der sket meget - de bliver jo store. Lara kan man godt se er ved at være en rigtig skolepige:-). Godt nytår. vh Jane

  SvarSlet
 15. .o) lækre billeder.. jeg kender godt til problemet med de livlige unger.

  Vi var også selv i gang med kameraet til jul.

  Jeg har faktisk lige lavet et indlæg med billederne i dag.

  Vores er bestemt heller ikke super-opstillede, for det er ikke rigtig muligt med en på 2 år , en på 4 år og en på 11 år... :o)
  vi brugte hånddukke, bold, bamse der pudsede farmands isse (det var ham der sad med kameraet og mig der skulle være klovnen :o)
  og så fik vi fanget lidt opmærksomhed ved at de kunne have lidt rekvisitter med :o)

  Fantastisk at der er hul i sokken.. Det havde vores den ældste også, med det fik vi heldigvis skjult.. for det er altså ikke så hyggeligt når man er 11...

  SvarSlet
 16. Skønne skønne billeder, specielt det hvor de opdager hullet i strømpen :)
  Det er lang tid siden jeg har tjekket blogs, og må altså sige at hende din smuksak, bare bliver smukkere og smukkere.

  SvarSlet