torsdag den 9. oktober 2014

Så skete det igen!Så skete det igen! Lara brækkede benet. Eller "flækkede benet", som hun selv siger (og irettesætter mig, når jeg kommer til at sige "brækket"). Hun har fået en flænge på nederste del af skinnebensknoglen (tror jeg nok). Den er lille, men åbenbart også stor nok til, at hun skal have gips på de næste 2,5 uger. Det er kun under knæet, og det er ikke så lang tid som sidst. Så vi er nådigt sluppet.

Uheldet skete i SFO. En dreng kørte frontalt ind i hende med en mooncar. Denne gang ventede vi ikke til dagen efter, før vi fik hende undersøgt. For hendes reaktion var som sidst: Hun havde ondt og ville ikke støtte på benet.

Det var selvfølgelig en dybt ulykkelig Lara, som jeg hentede i SFOen. Hun havde ondt, og derudover var hun rigtig bange for, at hun skulle have benet i gips igen. I bilen på vej til skadestuen var hun hele følelsesregisteret igennem. "Jeg har allerede glemt, hvordan man går på to fødder!", græd hun. 
På skadestuen faldt hun til ro og var rigtig sej, da lægen skulle mærke på benet, da det skulle røntgenfotograferes og da det skulle lægges i gips. 

Det er rigtig synd for hende, at hun nu skal processen igennem igen. Hun har dårlige minder fra sidste gang, hvor det var 4 uger med gipsben, og hvor den børnehave, som hun gik i, håndterede det rigtig skidt. Hun oplevede at blive overladt til sig selv og fik ikke hjælp til at komme ind i legerelationerne eller på toilet, for den sags skyld. Hun sad rigtig mange timer i kørestolen, hvor hun kiggede på de andre børns leg. Og hun var bange for at bede om hjælp, da hun havde fornemmelsen af, at hun var til besvær. Derudover var der hele genoptræningen. Efter gipsen var fjernet, tog det to måneder, før hun gik normalt igen. 

Heldigvis går hun på en god skole nu, som nok skal tage hånd om det på en hel anden måde end børnehaven. Heldigvis er der en uges efterårsferie forude. Og heldigvis er Lara sej og ikke så nem at slå ud. Så på den måde har vi været heldige! Men vi kunne godt have været det foruden. Ingen tvivl om det. ___________________________Lara has broken her leg - again! Last summer she broke it as well. This time it's only 2,5 weeks with her leg in a cast. Last time it was 4 weeks. She is a tough little person and she manages it well. But I would wish she shouldn't have to go through it again.  22 kommentarer:

 1. åh nej. Sikke uheldig hun har været. Det er ikke sjovt at skulle have gips på og slet ikke når man er i den alder og formentlig har krudt bagi. :o)

  Håber at de 2½ uge går stærkt

  Rigtig god bedring til Lara

  SvarSlet
 2. Åh nej altså.... rigtig god bedring med hende!

  SvarSlet
 3. Åååh altså, stakkels Lara. Håber forløbet bliver bedre denne gang - og heldigvis kortere. Rigtig god bedring med hende - og god efterårsferie til jer allesammen :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det synd for jer - sikke et uheld. Godt at forløbet tegner til at være noget lettere denne gang :-/
  Pøj pøj og rigtig god bedring med hende!
  Kh. Trine

  SvarSlet
 5. Åh nej da. Stakkels Lara. Hvor er hun da uheldig.
  Rigtig god bedring til hende. Og god efterårsferie selvom den måske ikke bliver helt som I havde planlagt.

  Kh. Linette

  SvarSlet
 6. It`s fine that she´s in good hands at school, that must be a good feeling to leave her there. All the best for Lara, Rike

  SvarSlet
 7. Lille stakkel. Det gør ondt indeni at læse om oplevelserne i børnehaven, og jeg HÅBER sådan at hun får en hurraoplevelse, gips og "flækket ben" til trods :)

  /Kristina,

  SvarSlet
 8. Åhhhh hvor er hun uheldig
  Ønsker hende en rigtig god bedring, men jeg ved hun er en stærk pige;-)

  SvarSlet
 9. Av av ......
  Rigtig god bedring til Lara.
  Min datter er også hyppig gæst på skadestuen brækket finger, brækket arm, forstuvet fod mm.
  På sygehuset sagde sygeplejesken " Kun aktive børn kommer galt afsted" Og det er jo nok rigtig nok min Sille på 10 år er en aktiv pige der går tre gange til gymnastik og to gange til fodbold, tja og der er også gang i hende hjemme. Så hvor der handles spildes der!
  Men jeg ville nu gerne kunne tage smerten fra hende, men som din Lara er min Sille også en sej pige, der ser muligheder frem for begrænsninger med gips på.
  Tror kun der gik en uge efter Sille fik gips på før jeg så hende hoppe rundt på trampolinen...

  SvarSlet
 10. Åhh nej altså - og så med sådan en dårlig erfaring i bagagen :( Godt at hun går på en god skole (det er jo fantastisk når ens børn gør det, i det hele taget :-) og at I har en uges ferie foran Jer.
  God bedring til Lara
  Kh,
  Mette

  SvarSlet
 11. Æv nej - det må føles SÅ uretfærdigt, at skulle igennem det igen! Rigtig god bedring til hende.

  SvarSlet
 12. Åh, nej! Rigtig god bedring med hende! :-)

  SvarSlet
 13. God efterårsferie til jer. Håber den bliver stille og rolig og er sikkert tiltrængt til jer alle. Kh Ellen

  SvarSlet
 14. Åh altså hvor uheldig kan man være. Det er godt det er kortere tid denne gang og forhåbentlig lettere også at komme i gang igen. Ærgerligt det blev så dårligt håndteret sidste gang, håber hun får meget mere opbakning denne gang så hun ikke oplever det samme "traume". God bedring :)

  SvarSlet
 15. Rigtig synd for Lara. Forstår ikke dit behov for at udlevere Børnehaven, det tog I vel fat på, da det var aktuelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan du tro, vi gjorde. Ligesom mange andre forældre har gjort før os. Desværre kom der intet ud af det. Tingene fortsætter, som de har gjort, og det står ikke til at ændre. Vi er glade for, at ingen af vores børn går der mere. Jeg har med vilje valgt ikke at skrive om de ting, vi oplevede i børnehaven, her på bloggen. Ikke for at beskytte børnehaven, men for at beskytte Lara. Nu nævner jeg det kort, for det hænger sammen med, hvordan Lara reagerer denne gang. Og så længe, jeg ikke nævner børnehaven med navn og adresse, så går det vel også?

   Venlig hilsen
   Anna

   Slet
 16. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 17. Åh nej da... Dejligt med de gode tanker om at alt nok skal gå. Skønt hun smiler:-) Hun er sej. God bedring, Kh Jonna

  SvarSlet
 18. Årh det stakkels barn - det var da også uheldigt, men skønt at se at hun kan smile trods flækket ben :)

  Håber skolen og sfoen bliver gode til at tage hende med, ellers må i hive dem i ørene.

  SvarSlet
 19. Sikke noget og øv. Rigtig god bedring med Lara. :)

  SvarSlet
 20. Øv altså! Godt der er efterårsferie, så hun kan blive nurset derhjemme!

  SvarSlet
 21. Hvor er det synd for hende. Jeg får helt ondt inden i af at tænke på hvordan børnehaven håndterede det sidste gang! God bedring med Lara.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet