torsdag den 9. oktober 2014

Klar, parat, sy! Skal du se med?Du ved det sikkert allerede. I aften kl 20.40 er det premiere på TV2 FRIs nye program "Klar, parat, sy!". Det er den danske version af det engelske program "The Great British Sewing Bee", som er vældig populært i England (det kan du iøvrigt finde på youtube.com).  

Programmet er opbygget efter samme skabelon som "Bagedysten". Deltagerne får en opgave og en tidsramme. Og resultatet vurderes af to dommere. I hvert program sendes den deltager, som har klaret sig dårligst, hjem. Til sidst kåres Danmarks bedste amatørsyer/ske. 

Dommerne i programmet er Jesper Høvring og Jette With, og de må siges at være eksperter på området: Jesper Høvring er couture-designer for bl.a. de kongelige, og Jette With har de seneste 45 år undervist på Danmarks Designskole. Det bliver spændende at høre deres kritik!
Jeg er så glad for, at tv-mediet endelig sætter fokus på syningen. For jeg tænker, at vi faktisk er rigtig mange, som interesserer os for syning. Og måske kommer der en "sybølge" hen over landet, ligesom "Bagedysten" har skabt en "bagebølge"? Derudover er jeg glad for, at de har fundet så forskellige deltagere. Jeg tror, det er spændende personligheder, og forhåbentligt løser de opgaverne på helt forskellige måder. 

I forbindelse med programmet er en håndfuld bloggere blevet bedt om at gæsteblogge på TV2 FRI.
I denne og næste uge gæsteblogger dygtige Mette (Westmose) - du kan se hendes vejledning til at sy en bluse med ribkant lige her.

Uge 43 og 44 er det mig, som er gæstebloggeren. Derfor er jeg så heldig at få adgang til programmerne. Normalt har jeg nemlig ikke TV2 FRI. Mon du har? Og mon du skal se med?

Du kan se en teaser og læse mere om programmet her_________________________The Danish version of the BBC-program "The Great British Sewing Bee" is aired first time tonight. I really look forward to it! 


18 kommentarer:

 1. JA - jeg skal se med! Jeg har set en del af de engelske afsnit på youtube og GLÆDER mig til at se den danske version. Det er svært andet når man er en sy-nørd. Derudover er jeg bekendt med den ene af deltagerne gennem min søster, og det gør jo bare det hele endnu mere spændende :)

  /Kristina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, hvor sjovt! Og ja, det gør det da endnu mere spændende. Hvilken deltager mon det er?

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Det er den smukke Karin :)

   /Kristina.

   Slet
 2. Ja, det bliver da spændende - og endnu mere med dig som gæsteblogger. God fornøjelse :-)

  SvarSlet
 3. Har desværre ikke den kanal, men tror jeg bliver nødt til at købe en måneds abonnement
  Det skal jo ses ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville være synd a misse. En måned kan vist ikke gøre det - mon ikke der er 8 programmer ligesom Bagedysten?

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Jeg skal klart se med, glæder mig! Og hvor er det fedt at du også skal gæsteblogge - tænkte da også på dig da jeg så at der ville være gæstebloggere - tillykke med det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Anja:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Glæder mig til at se i aften :-)) TV syd kører "Klar parat strik" . Udsendelerne ligger på nettet.Det er også lige guf for håndarbejdsfolket.
  Var forleden til komsammen, hvor en kvinde sagde: " Jeg er strikker." Hele selskabet så beundrende på hende. Sådan!!, tænkte jeg, den vil jeg også til at bruge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for oplysningen! Og ja, det er da det, vi skal til at sige. Faktisk møder jeg kun anerkendelse og interesse, når jeg fortæller om min sypassion. Jeg oplever aldrig at blive set ned på.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Jeg skal helt sikkert se med :)
  I sommer, før end det var fastlagt hvilket castingfirma der fik "jobbet" med at caste deltager, blev jeg kontaktet af en caster, der spurgte om jeg kunne være intresseret. Det blev dog ikke hendes firma der "fik jobbet".

  Spænende at du skal være gæsteblogger, det glæder jeg mig til at læse :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også spurgt, om jeg ville deltage, men det kunne jeg slet ikke overskue. Det er svært at kombinere med et fuldtidsarbejde og to små børn. Så jeg kigger med på sidelinjen. Men det kunne have været sjovt at være med!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Det undre mig ikke at du blev spurgt med de flotte ting du laver. Og det undre mig heller ikke at du takkede nej...
   Du havde jo foruden job og børn også lige et fantastisk bryllup der skulle holdes :o)
   Jeg havde ellers helt sikkert heppet på dig!

   Men jeg har en idé... Lad os mødes der til næste år... ;o)

   Kh.. Linette

   Slet
  3. Ja, nu må vi se;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Vi har ikke TV2 Fri, men jeg har tænkt at skulle se den engelske version på youtube. Spændende om det tænder en sy-feber i danmark... :-D Vi følger normalt ikke så meget med i tv serier, men ser nu "Den store bagedyst", fordi vores dreng på 7 år, synes det er spændende - og det er det jo egentlig også ;-)
  Glæder mig til at se dine indlæg som gæsteblogger Anna :-)
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 8. Desværre kan jeg ikke se TV2 Fri.......æv....syr ellers en del selv ^^

  SvarSlet
 9. Jeg skal også helt sikkert se med! Og også den engelske udgave, der bliver sendt lige bagefter. Jeg skal gæsteblogge i uge 47 og 48, det bliver vildt sjovt:-)

  SvarSlet