fredag den 17. oktober 2014

De bliver ved


Trods det, at vi er midt i oktober måned, står mange af havens planter stadig smukt. Og roser og dahliaer blomstrer endnu. 

Det er det fascinerende ved roser og dahliaer - de bliver ved, indtil frosten kommer. Rosen herover er min yndlingsrose i haven - det er en klatrerose, som hedder Händel.

Også planten brudeslør blomstrer. Dette er dens anden blomstring. Klipper man den ned efter første blomstring, blomster den (som så mange andre stauder) igen sidst på sæsonen. 

I dag har vi gravet huller til 14 roser, som nu skal plantes. Bla. de engelske roser The pilgrim, Grace og Crocus rose. Jeg kan slet ikke vente til næste sommer, hvor resultatet forhåbentligt kan ses. 


_________________________


Even though we are mid October, the roses and dahlias are still in bloom. And they will continue until the frost arrives. I love roses and especially the one on the pictures above - the name is Händel. 

  

12 kommentarer:

 1. Hvor må det bare være dejligt at have sådan en skøn have... sikkert en masse hårdt arbejde, men som er det hele værd, kunne jeg forestille mig ;)

  SvarSlet
 2. Så flot og pragtfuld have med yndlings blomsterne :-) wauw..

  SvarSlet
 3. Hvor er de smukke!
  Man kan jo kun blive ydmyg og en smule lykkelig af alt det gode ens have kan give en.

  Kan det passe at jeg så Lara i Djurs Sommerland i dag med gipsbenet højt til vejrs i kørestol :-) ?

  SvarSlet
 4. virkelig smukke blomster!! Jeres have virker så fantastisk eventyrlig og stemningsfuld! God weekend :-)

  SvarSlet
 5. Fantastisk smukke billeder! Jeg må vist ha' nogle blomsterpasningstips af dig på søndag ;-)

  SvarSlet
 6. Du har så smuk en have. Og det er bare så fantastisk hvor meget glæde blomster skaber. Jeg kigger som det første hver morgen ud på mine dahliaer for at se om frosten har været der om natten. Jeg håber den bliver væk længe endnu :)
  Kh Maria (min-mors-mirakler.blogspot.dk)

  SvarSlet
 7. Det er så dejligt at gå ud i sin have i efterårets kolde regn og slud, og så står haven dér og blomstrer frisk og fuld af liv :-) Hvor er der dejligt, hvor I bor.

  SvarSlet
 8. Smukke smukke billeder :) Hvem der bare havde sådan en fantastisk have :) Mon du har fået min mail?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! Nej, den har jeg ikke fået. Vil du sende den igen til annasvenning@live.com?

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 9. Fantastiske billeder Anna. Elsker den øverste serie med den smukke efterårsrose.

  Og så tak for alle dine skønne kommentarer her på det sidste. Der er så mange der har klaget over at deres kommentarer forsvinder hos mig og det er selvfølgeligt sørgeligt. Allermest for mig, men også en dum følelse for den der har skrevet (kender det nemlig godt). Sidder lige nu og bøvler med at prøve at ændre kommentarsystem. Det tager tid og driller, fordi jeg ikke vil ændre design også. Fik pludselig den tanke at nogle af kommentarerne kunne være havnet som spam kommentarer og sørme så: netop dine dejlige kommentarer plus ca fem mere var røget i den kasse. Om jeg fatter hvorfor netop dine kommentarer skulle være spam, men nu er de ihvertfald fikset op af den helt forkerte kasse og postet der hvor de høre til.

  De fleste af de andre der ikke siger at de kan kommenterer har ingen kommentarer i den kasse, så om jeg fatter det! Dumt kommentarsystem der skal ændres.

  TAK.

  SvarSlet