torsdag den 4. september 2014

Sangblade til vielsenTil gudstjenesten lavede vi vores egne sangblade, da en af sangene - Grundtvigs "Hvad er det, min Marie" - ikke findes i salmebogen.

Udover den nævnte sang sang vi "Den signede dag", "Alle mine kilder" og "Spænd over os dit himmelsejl" - alle tre meget smukke salmer. Især den sidste, som er en af de nye salmer.

Teksterne til sangene kunne ikke være på en dobbelt A4-side, hvis papiret blev foldet på midten. Derfor satte vi teksterne i tre spalter og bukkede sangbladet som en brochure. Det blev et fint resultat, synes jeg. 

Som ind- og udmarch valgte vi ikke de klassiske numre. Jeg kan slet ikke tage "Here comes the bride" alvorligt efter at have set for mange film ala "Fem bryllupper og en begravelse". Organisten virkede glad for vores fravalg og kom med forslag til alternativer. Det endte med at blive en norsk bryllupsmarch som indmarch og Tuba Tune som udmarch. Sidstnævnte kan findes på youtube.com.
Måske andre kan blive inspireret til at vælge lidt anderledes.


_________________________Just something about the hymnes in the church, when we got married. 


3 kommentarer:

 1. God ide med en alternativ ind- og udmarch - det havde jeg slet ikke tænkt på, at man kunne :)
  Det er nogle smukke samler, som I har valgt! "Spænd over os dit himmelsejl" er måske nok min yndlingssalme, men troede faktisk, at den hed "Himmelbuens herre" ;-)

  SvarSlet
 2. Vi valgte også lidt anderledes, til indgang brugte vi Händels Queen og Sheeba som er meget festlig og pompøs og var med 2 oboer akkompagneret af orgel og til udgang Jægerkor fra Webers opera Jægerbruden med valdhorn og 3 basuner med orgel. Alle blæsere var gode kollegaer og venner. Spænd over os dit himmelsejl er en dejlig salme, den kendte jeg ikke da vi blev gift, men god idé at bruge den! Og flotte sangblade-jeg synes det er vigtigt på sådan en dag at synge salmer der betyder noget for en. Vi havde bl.a. Det dufter lysegrønt sf græs.

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med jeres Bryllup! Og hvilken dejlig kirke at blive gift i!
  (Jeg blev selv gift der med min danske mand i 1991 <3, og er jævnlig i Røndeegnen og besøger min danske del af familien.)
  Vi havde valgt norske og danske brullupssalmer :"Det er så yndigt at følges ad som dansk" og" Kjærlighet fra Gud" som den norske - og til og med sendt med noder - ligevel presterer organisten at sette forkert melodi til... surt! Men det kunne ikke ødelegge dagen :)
  Jeg synes I har klaret det helt flot med alle jeres bryllupsforberedelser - og tak for at vi læsere må få følge jer på vejen mod jeres store dag.

  SvarSlet