torsdag den 18. september 2014

Hvad synes du?
I dag kom posten med et stykke silke i den smukkeste mintgrønne farve. Jeg har tiltænkt det til en dåbskjole, for jeg synes, at blonden, som ses på ovenstående billede, har så mange smukke detaljer, som ikke vil blive synlige, hvis ikke der kommer en farve under. 

Men nu vil jeg først høre jeres mening. For skal dåbskjoler være hvide/råhvide/gyldenhvide - eller kan man lave noget så vovet som en mintgrøn/råhvid kjole?

I gamle dage - dvs. før 1870erne - var dåbskjolerne i alle mulige farver. Senere blev det moderne med den hvide kjole i kirkelig sammenhæng - som dåbskjole, konfirmationskjole og brudekjole. Den tradition eksisterer stadig, selvom det er blevet mere "legalt" at tænke anderledes. 
Et andet eksperiment er ovenstående grønne blonde, som jeg købte i Prag i foråret. Den er også utrolig smuk, og den ville gøre sig godt som dåbskjoleblonde. Min umiddelbare tanke var, at den skulle have en råhvid bund.

Men den kunne måske også få den mintgrønne bund?

Farven grøn (i de fleste nuancer) holder jeg meget af, og det er ligeledes håbets og livets farve. Grøn er for mig at se ligeledes unisex.

Men hvad tænker du? Kom gerne med dine holdninger og tanker til ovenstående sammensætninger!


_________________________I've bought some silk fabric in a wonderful mint green colour. And I'm thinking of using it for christening gowns. But what do you think? Could a chistening gown be anything else than white?30 kommentarer:

 1. Så smukke blonder og stof! Jeg er helt vild med grøn/grøn kombinationen, men der tænker jeg nok mest dreng, hvor de 2 andre er mere unisex. Dine dåbskjoler er så smukke - var det ikke fordi jeg har en familiekjole (oldemor har syet farmors konfirmationskjole med en meget smuk blonde om til dåbskjole - min far, farbror, fætre, bror, jeg selv samt min brors og egne børn er døbt i den), ville jeg helt klart købe en af dine dåbskjoler til et evt barnebarn, hvis jeg altså fik lov af forældrene :-)

  SvarSlet
 2. Det er helt fantastisk smukt med den grønne mint under blonderne!
  Jeg synes også at den grønne blonde med den hvide under. Begge kunne jeg godt have fundet på at putte mine unger i da de blev døbt.
  Den grønne + grønne synes jeg måske passer bedre til en smuk "dame" kjole.
  Knus fra Matilde

  SvarSlet
 3. Jeg synes godt der kan være grønt under blonden, og råhvidt under den grønne blonde.
  Jeg er ville aldrig vælge en grøn/grøn dåbskjole, det er nok fordi jeg synes det bliver "for" anderledes. Jeg synes dog det ser super flot ud med de to grønne farver (så længe det ikke var mit barn der skulle døbes i den). Alle andre må gerne :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 4. Det ser rigtig flot ud med den grønne silke under den lyse blonde, den grønne blonde med lys bund er også rigtig flot :-) Fantastiske dåbskjoler du syr :-)

  SvarSlet
 5. Hej Anna :)
  Den hvide blonde på den mintgrønne silke er helt fantastisk!! Den ville jeg købe allerede nu, før kjolen er syet, hvis min søn altså skulle døbes ;-)
  Den grønne blonde på den råhvide silke er også smuk, men det er slet ikke en lige så smuk kombination som den anden - efter min mening i hvert fald :-)
  Den grønne på den grønne er lidt for utraditionel til min smag.

  SvarSlet
 6. Begge grøn/hvide kombinationer er super super flotte 👍

  SvarSlet
 7. Jeg synes det ville være smukt og unikt med den grønne blonde. Er især til de grøn/hvide kombinationer. Ja, havde vi ikke en familiekjole så ville jeg have en Anna-kreation:-)

  SvarSlet
 8. Enig med de øvrige :) og helt usandsynligt flotte blonder! Glæder mig til at se kjolerne!!

  SvarSlet
 9. Så smukt stof.
  Jeg er helt vild med den grøn/hvide kombination, den synes jeg ville arte sig godt til en dåbskjole.
  Den grøn/grønne er virkelig også smuk, men efter min mening en anelse for "vild" til en dåbskjole. Dog ville den være en fuldstændig fantastisk sammensætning i andre sammenhænge, en festkjole eller lignende.. wow :)

  SvarSlet
 10. Jeg kan kun tilslutte mig de andre. Grøn/hvid kombinationerne er utrolig smukke, og vil begge egne sig godt til dåbskjoler. Ligeledes er jeg enig i at grøn/grøn kombinationen er fin, men ikke lige så egnet til en dåbskjole som de to andre.

  SvarSlet
 11. Jeg hælder lidt mere til de sidste to kombinationer. Og jeg synes klart godt at grøn kan gå som dåbskjole, både alene og sammen med hvid :-)

  SvarSlet
 12. Vildt flotte blonder syntes bestemt man ser flere detaljer af den grønne blonde på det hvide stof men er vild med den hvide blonde på farvet stof alle farver ville i min optik du.. syede selv min datters dåbskjole af min gamle konfirmationskjole og lilla stof var vild med farven sammen med det hvide :-)

  SvarSlet
 13. Hvor de flotte :) jeg er mest til hvid på grøn og omvendt, for det ser spændende og anderledes ud :)

  SvarSlet
 14. det er super flot når du blander farverne :)

  SvarSlet
 15. Er vild med alle 3 kombinationer, særligt de to grøn/hvide når det er til dåbskjoler - den sidste kombi ville være helt fantastisk til en kjole til de større piger, barn som voksen - efter min mening ;)

  SvarSlet
 16. Vores familiedåbskjole er hæklet i Hvidt bomuld og inden under er der så et farvet skørt, blåt til drengene og lyserøde til pigerne lige nu, men de bliver af og til fornyet. Jeg kan godt lide der er farve inden under, men at den stadig er hvid. Giver det mening?

  Mange hilsner
  Ditte

  SvarSlet
 17. Kære Anna.
  Jeg synes sagtens, at du kan putte andre farver ind i en dåbskjole, især kombinationen af den råhvide blonde og det grønne stof bagpå er jeg helt vild med. Kast dig ud i det, det kan jo kun blive godt, så længe dine hænder ligger bag udførelsen.

  SvarSlet
 18. Jeg synes man ser mere og mere at folk gerne vil skille sig ud og være unikke - jeg ville tage chance og lave den i grøn/grøn.... det ser helt fantastisk smukt ud :) Jeg forestiller mig gæsternes overraskelse i kirken og den wow-effekt den ville kunne give.... og så måske lige et råhvidt silkebånd til piger og et grønt til drenge, det ville være så fedt :D

  SvarSlet
 19. Synes alle tre udgaver ser godt ud ☺.

  SvarSlet
 20. Jeg synes sagtens dåbskjoler kan være grønne - måske især i kombination med råhvid, så det bliver lidt mere 'dåbsagtigt'. Når det er sagt, synes jeg virkelig at den grønne blonde og grønne silke ser flotte ud sammen.

  SvarSlet
 21. Helt klart kombinationen grøn/grøn. Det ser fantastisk ud.! :0)

  SvarSlet
 22. Jeg synes kombinationen med grøn-grøn er ekstremt smuk og sofistikeret - den er jeg helt vild med! Jeg synes begge kombinationer af hvid-grøn er lidt for kontrastfyldte og minder mig af en eller anden grund om 1990'erne. Ikke at der er noget galt med det ;) Men jeg ville helt klart gå efter den rent grønne version. Fabulous!

  SvarSlet
 23. Jeg er lidt blandet med farver. Syntes lidt farve kan være pænt, men da jeg i kirken så en i fuld pink - ja der fik jeg nok. Hun lignede et stykke slik og syntes det var synd.

  Men måske grøn grøn ville være ok...

  SvarSlet
 24. Jeg synes den hvide blonde på den mintgrønne silke - det andet bliver for grønt efter min mening og den grønne blonde synes jeg også bliver rigtig flot på den råhvide. Du kan sagtens lave farvede dåbskjoler - den mine drenge er døbt i er i lyseblå broderi anglaise med en hvid blonde over :-) jeg skal gerne sende dig et billede som inspiration.

  SvarSlet
 25. Nu er jeg slet ikke dåbskjoler, blonder osv, men jeg synes det grønne gør det mega fint og det lige før jeg er overbevist.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 26. Tusind tak for jeres tanker og input!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 27. Den smukkeste er grøn/grøn - men de to andre kombinationer er også smukke. Glæder mig til at se det færdige resultat, for lige meget hvad du vælger er dine dåbskjoler utrolig smukke.
  kh Pia

  SvarSlet
 28. Hvis jeg skulle giftes i dag, skulle min brudekjole helt klart være i den grønne på den grønne - hvor er det smukt!

  SvarSlet
 29. Den grøn/grønne er meget smuk, men grøn/råhvid kunne også blive smukt, og dåbskjoler kan da sagtens have andre farver end hvide

  SvarSlet
 30. på færøerne, hvor jeg kommer fra, er det ikke ualmindeligt at have en underkjole af farvet silke/atin under den hvide overdel - nogle gange blonder, men lige så tit strikket. Dog er det mest lyserøde og lyseblå underkjoler, der bliver brugt - det ser flot ud og fremhæver mønsteret i overdelen. En mintgrøn underdel ville være flot - og den grønne blonde er helt vildt fin - glæder mig at se, hvadd du får ud af dem :) dine dåbskjoler er så skønne - hvis ikke vi havde en over 80 år gammel kjole i familien, så købte jeg en af dine :)
  Eyd

  SvarSlet