onsdag den 10. september 2014

Gertie's new book for better sewing - en anmeldelseIgennem den seneste tid har den engelske sybog "Gertie's new book for better sewing" af Gretchen Hirsch været min godnatlæsning (nogle læser romaner - jeg læser sybøger). 

Nogle af jer kender måske Gertie (som egentlig hedder Gretchen) fra blogverdenen - og kender du hende ikke, så kan jeg anbefale at tage et smut forbi hendes blog, som du finder lige her. I hvert fald hvis du er syinteresseret. For Gertie er en meget dygtig syerske og mønsterdesigner (for bl.a. Butterick, så vidt jeg husker). 

Gertie's sybog indeholder mønsterark og syvejledning til 10 vintage-inspirerede modeller, som kan varieres - så der er 25 modeller i alt. Her er bluser, kjoler, en jakke og nederdele (hvem af jer manglede et mønster på et pencilskirt? Det kan du finde i denne bog). 

Jeg har endnu ikke syet modellerne og kan derfor ikke udtale mig om pasformen. Men det virker gennemarbejdet og detaljeret - og det kan jeg godt lide.Derimod har jeg læst første del af bogen, og det er spændende læsning (hvis man altså er synørd).
Gertie dykker nemlig ned i vintage mønstrene. Her kan du læse om, hvordan man tilpasser dem, tolker dem og syr dem. Og hvordan man undgår de faldgruber, der er med vintage mønstre. 

Derudover er der flere afsnit om syteknikker - og her er alt fra hvordan man syr en lynlås i kjolen til mere avancerede skrædderteknikker.

Kapitel fem handler om, hvordan du selv konstuerer og ændrer på mønstrene, og kapitel seks handler om, hvordan du tilpasser dem. 

   Og så er der selvfølgelig historien om Gertie. Hun startede med at blogge i 2009, og som arbejdsløs med masser af tid, som skulle slås ihjel, besluttede hun sig for at lære sig selv at sy med vintage syteknikker. Bloggen skulle være platform for dette arbejde, og udgangspunktet var bogen "Vouge's New Book for Better Sewing" fra 1952. Og nu - 5 år efter - skiver hun sybøger og designer mønstre. Det er da sejt gjort!

Bogen er helt klart anbefalelsesværdig til dig, som vil sy tøj til dig selv. Er du endvidere interesseret i vintage mønstre, er den en must. Det er ikke en begynderbog med lige så nemme projekter som Tillys bog - men der er meget at hente for en begynder også.   

Og til sidst vil jeg - for en god ordens skyld - fortælle, at bogen er købt for mine egne penge og at indlægget ikke er sponsoreret på nogen måde - selvom det måske kunne lyde anderledes:-)


___________________________I´ve bought "Gertie's new book for better sewing", which is written by Gretchen Hirsch. Maybe you know her blog? You can find it right here
The book is very educational and interesting. I haven't used the patterns yet, but I've found much inspiration and informations. 
5 kommentarer:

 1. Gertie er nu amerikaner. Jeg har testet flere af mønstrene, og de er supergode. Og så er hun lige barslet med en ny sybog, som jeg går og venter på fra Amazon.

  SvarSlet
 2. Ja, hun bor vist i staten New York - men det, jeg ville understrege, var at bogen er på engelsk - ikke dansk.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Og for øvrigt - godt at høre, at mønstrene er gode. Jeg vidste ikke, hun er på vej med en ny bog - men det vil jeg glæde mig til!

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Den ser spændende ud! Altid godt med anbefalinger fra synørder;-)

  SvarSlet
 4. Spændende! Tak for anmeldelsen. Den ryger på min ønskeseddel...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet