fredag den 29. august 2014

Sløret i brugImens vi venter på, at billederne fra brylluppet - og vel nok især af kjolen - bliver klar, så kan jeg vise sløret in action

Sløret har jeg, som de fleste nok ved, syet selv, og en vejledning til det kan findes her. Blonden er fastgjort den bløde cyrotyll med små håndsting, og det tog en del timer at sy. Men det var hyggeligt og ikke spor svært - og jeg har nu et slør, som ikke har kostet mig alverden samt har en historie og noget personlighed over sig. Det er et stykke håndarbejde, som kan gå i arv. 

Jeg ville gerne have, at sløret skulle fungere som et mantillaslør, dvs. et slør, som ikke er rynket og sat på en kam, men derimod fastgøres stramt hen over håret.

Min frisør var fyr og flamme, for hun havde aldrig før arbejdet med et slør på denne måde.
Først blev mit lange hår sat op i en frisure, som består af en masse små snoninger. Sløret blev derefter fastgjort med en vintage broche i  hver side. I toppen satte hun to nåle, så det ikke gled ned. 

Resultatet blev, som jeg havde drømt om. Og jeg er glad for, at jeg turde kaste mig ud i en lidt alternativ og gammeldags måde at bruge sløret på. Det passede rigtig godt til kjolen, synes jeg.


_________________________While we are waiting for the pictures of the wedding - and especially the wedding dress - to get ready, I can show you the bridal veil in action. I wanted it to be a mantilla veil, which is not gathered,  but secured to the head with a comb, head piece or - like my way of doing it - two vintage broochs. 
I've made the veil myself, and you can find a diy right here
I was really pleased with the result, and I'm glad I had the courage to do something different. 
28 kommentarer:

 1. Sådan et slør vil jeg også gerne bære en dag.. Synes det er meget meget yndigt! Og du slap for at få revet sløret itu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var (endnu en) tradition, vi sprang over. Jeg har altid syntes, det var en uskik - at rykke noget, som er så smukt, i stykker:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Hvor er du smuk, og sikke nogle flotte buketter. At have overskud til et "gør det selv bryllup" ja det er i sig selv en gave. Håber I havde en skøn dag. Forventningens glæde er den halve fest siger man. Det må man sige I har udnyttet i fulde drag.

  SvarSlet
 3. Så dejlig du ser ud... Smukt...

  SvarSlet
 4. Fantastisk slør og smukt billede :-)

  SvarSlet
 5. Hvor ser du smuk ud, og hvor er det bare en fin måde det smukke slør blev sat i dit hår. Kh Maria

  SvarSlet
 6. Meget smukt billede og stort tillykke!

  SvarSlet
 7. Hvor ser du lykkelig og rolig ud! Det er så smukt et slør. Sikke en fin ide og en smuk måde at gøre noget traditionelt og særligt på samme tid!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 8. Så fint altså - jeg er så vild med din stil. Så romantisk og fin. Tillykke med den store dag, jeg glæder mig til at se mere :-)

  SvarSlet
 9. Hvor ser du smuk ud Anna med eller uden slør.
  Glæder mig meget til at se hvordan kjolen tager sig ud på dig.
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 10. Ved ikke om min første kommentar forsvandt, men kan ikke lige se den.

  Du ser så godt ud med det fine slør, Anna. Stort tillykke med brylluppet. Jeg glæder mig til flere billeder :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 11. Så fint:-) venter spændt på at se mere:-)

  SvarSlet
 12. Hvor er det super smukt og lige som du ønskede det. Glæder mig til at se det sammen med kjolen!!

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Det er da alle timerne værd!! Du ser meget smuk ud :) Er sikker på, at Jonas må have følt sig som en meget heldig mand :) Glæder mig til at se det sammen med kjolen!

  SvarSlet
 15. Hvor ser du smuk ud. Og sløret er helt perfekt til dig. Jeg havde også et lille slør på, men det var monteret på kam og sad under håret, så det mest synede ned ad ryggen. Du kan se et glimt af mig i min kjole på http://femthe.blogspot.dk/2014/08/bryllupsrus.html
  Mvh Anne-Mette

  SvarSlet
 16. Sikke et fantastisk billede og et smukt slør - og hjerteligt tillykke! <3

  Kram
  Christina
  www.byslyngel.dk
  www.lattelifestyle.wordpress.com

  SvarSlet
 17. Hej. Smuk slør på en smuk kvinde;-))

  SvarSlet
 18. Utrolig smukt slør, især med tanken om at det er hjemmelavet.
  Og brochen er super flot og passer rigtig godt ind i det samlede.
  Dejligt billede :)

  SvarSlet
 19. Tusind tak for jeres søde kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 20. Hvor ser det - og du flot ud :-)

  SvarSlet
 21. Altså, hvor er det blevet flot! Det har godt nok også været spændende at følge med i processen omkring tilblivelsen her igennem bloggen. Men hvor ser du bare rigtig flot ud :)

  SvarSlet
 22. Det er meget smukt. Jeg har netop syet mit slør med håndkniplet kant færdigt, og har 2 brocher til at sætte i hårdet. Mit spørgsmål er, hvordan lavede du dine brocher om til at kunne sidde i hårdet?

  SvarSlet