søndag den 3. august 2014

Den færdige brudekjole


Så blev min 50'er brudekjole endelig færdig! (Hvilket også er ved at være på tide, da der kun er tre uger til brylluppet). Og taa daa - her er den så!

Det er svært at tage billeder af silke, og den er meget smukkere i virkeligheden. Silke har det med at lave skygger, og silkens smukke skær er svær at fange. Men jeg håber, at I får en fornemmelse alligevel.

Kjolen er syet efter tre vintagemønstre, som er sat sammen. To til overdelen (en til krave og en til selve overdelen), og en til nederdelen.  Overdelen valgte vi til mønsterkonstruktionskurset i januar at lave helt om, men kraven bibeholdt vi.

Jeg har syet i hvert fald tre prøver på nederdelen og et par på overdelen, inden jeg kastede mig ud i prøvekjolen, som kan ses her. 

Den endelige kjole er syet i en jaquardvævet silke (den med mønster) og en råhvid silke duchesse. I alt er der 7 meter stof. Underdelen består af 24 paneler, som åbner sig, når jeg går. Yderpanelerne er i den jaguardvævede silke, og underpanelerne er i råhvid silke. Selve nederdelens omkreds er omkring 8 meter. Så der er altså rigtig meget stof!

Kjolens overdel er helforet med den råhvide silke. Den er så stiv, at kjolens krave fint står af sig selv. 
Knapperne er små vintage glasknapper med guldmaling. Det er dog ikke meningen, at kjolen skal knappes op - den har usynlig lynlås i siden. 

Til kjolen har jeg syet et bælte med et vintage guldspænde. Kjolen fungerer også fint uden bælte, men  da det er en 50'er kjole, synes jeg, at det hører sig til. 

Under kjolen er der et skørt syet i brudetyll. Jeg overvejer stadig, om der skal et ekstra lag på, så nederdelen løftes endnu mere, men jeg tror, at det bliver sådan her. Jeg synes ikke, at det gør noget, at panelerne går lidt ind over hinanden. 

Til kjolen hører et slør og et par sko. Slørets farve og blonde passer godt til kjolen, synes jeg. Og skoene har jeg pyntet med en blomst i samme stof som kjolen. 

Jeg har været spændt på udfaldet, og det har været en lang proces. Alt i alt er jeg tilfreds, og kjolen er blevet, som jeg gerne ville - en anderledes brudekjole, som er i min stil. Det har været en spændende og meget lærerig proces, men jeg er også glad for, at jeg nu er færdig. For nej, hvor har det været et stort arbejde. Og jeg bøjer mig i støvet for alle jer, som syr brudekjoler på bestilling! 

Nu mangler jeg blot en taske, og så er jeg klar!
(Og billeder af mig i kjolen må I vente med at se til efter brylluppet - lidt spænding skal der trods alt være;-))


_________________________Finally I've finished my wedding dress. I'm satisfied with the result. I've spent hours making it, and I'm happy that I don't have to make more wedding dresses - even though the process was fun and educational. 

The dress is actually three different vintage patterns put togehter. All of the patterns are from the 50ties. The fabric is pure silk. I've used 7 metres (the skirt demanded most of it). The buttons are vintage milk glass buttons. 

I've also finished my shoes and veil. Now I only need a bag!


78 kommentarer:

 1. Hvor er du vild! Den er blevet sindssyg smuk :-) Tror den klæder dig fantastisk. Jeg så lige Frozen her den anden dag, og hende asiater Annas kjoles skørt ligner så meget din prøvekjoles skørt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Aaaah.. Asiater = søster! Damn you autocorrect ;-)

   Slet
 2. Ih hvor er den flot! Sikke dog et arbejde.. Glæder mig til at se billeder af jer alle sammen på dagen.

  SvarSlet
 3. Den er fantastisk smuk. Du bliver en drøm i den!

  SvarSlet
 4. Den er simplethen så smuk. Dit kæmpe arbejde har da i den grad været det værd. Jeg glæder mig meget til at se dig i kjolen, jeg er sikker på, at du bliver så fin.
  Kh Maria

  SvarSlet
 5. Wauuuuw!! Glæder mig vildt til at se bryllupsbilleder!!

  SvarSlet
 6. Så flot en kjole og så flot et arbejde, du har lavet - du bliver bare en flot brud.

  SvarSlet
 7. Meget smuk!!! Har fulgt lidt med i forløbet og må sige at resultatet er super flot:) det samme med børnenes tøj:) ønsker jer en fantastisk dag

  SvarSlet
 8. Hvor er den altså bare smart, og fin og flot! Håber i får en helt igennem fantastisk dag!

  SvarSlet
 9. Fantastisk flot! Det har været fedt at følge med i skabelsen.

  SvarSlet
 10. Den er blitt helt skjønn! Du er virkelig flink - den er jo personlig og flott! Synes det ble ekstra fint med belte på - det tror jeg passet best. Det hadde sikkert blitt enda mer brusende skjørt med mer tyll, men den faller jo veldig fint slik som nå. Så - jeg skjønner godt du valgte det siste. Håper dagen blir fin på alle måter. Gleder meg til å se den på deg. Alle vi blogglesere blir på en måte som brudgommen som må vente til selve dagen :) Masse lykkeønskninger - tre uker går fort :)

  SvarSlet
 11. Hold nu op hvor er den smuk!

  SvarSlet
 12. Smuk!! Glæder mig til at se den på.

  SvarSlet
 13. Wauw, hvor er den flot og anderledes på den virkelig gode måde. Det er dejligt med en brudekjole, der ikke er gået marengs i. I må have et fantastisk bryllup! Og så glæder jeg mig altså til at se billeder af dig i kjolen. :)

  SvarSlet
 14. Virkelig en flot kjole du har syet! Tillykke til dig og din familie med den store dag der venter om tre uger.

  SvarSlet
 15. Hold da op en helt utrolig smuk og personlig brudekjole! Den ser helt klart ud til at være de mange timers arbejde værd! Om ikke andet har det været underholdende at følge med i processen her på bloggen!
  God dag til jer alle, når den (store) dag kommer!

  SvarSlet
 16. Smukt smukt anna..
  det er helt vildt alt det smukke du har lavet til jeres bryllup;)
  hvad med manden, skal han også i hjemmesyet?
  venlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
 17. Hvor er den blevet fantastisk smuk Anna. Jeg glæder vildt til at se dig i den og til at se billeder fra jeres store dag!

  SvarSlet
 18. Hvor er den bare smuk. Rigtig flot lavet :-)

  SvarSlet
 19. Anna er mundlam for ord. Hvor er den bare smuk og jeg tror den er endnu smukkere, når den sidder på dig. Glæder mig til at se billederne af dig i den.

  SvarSlet
 20. Så smuk! Jeg glæder mig til at se den på dig :-). Håber vi får lov at se billeder!

  SvarSlet
 21. Du er så sej Anna og SÅ dygtig!! Hvor er den bare blevet smuk - tillykke med det virkelig virkelig flotte resultat!!

  SvarSlet
 22. Helt fantastisk smuk kjole, glæder mig til at se den på!

  SvarSlet
 23. Den er virkelig flot. Og jeg kan godt lide at du har valgt at tilføje bæltet. Glæder mig til billeder med dig indeni kjolen.

  SvarSlet
 24. SMUK SMUK SMUK!! Det er da helt vildt! Glæder mig rigtigt meget til at se dig i den!

  SvarSlet
 25. Wow... den er gudesmuk! Det har været rigtig sjovt at følge med i udviklingen, helt fra valg af mønster og til det færdige resultat... Ser frem til at se kjolen på, på den store dag :)

  SvarSlet
 26. Intet mindre end fantastisk. Vil ønske jer en god fest
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 27. Sikket et arbejde! Og kjolen er så smuk, og efter min mening 100% Anna! Jeg har syntes at det var så spændende at følge dit arbejde med denne kjole- tak fordi du har delt! Og jeg glæder mig helt vildt til afslutningen: bryllupsbilleder!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 28. Din kjole er bare så smuk, du er super dygtig. Jeg har fuldt udviklingen med kjolen, det har været spændende. Jeres børns tøj er også så fint, jeg er fuld af beundring. Vil ønske jer en rigtig fantastisk dag alle fire.

  SvarSlet
 29. Hvor er den blevet flot. Lige som alle andre glæder jeg mig nu til at se bryllupsbillederne af jer alle samlet :-)

  SvarSlet
 30. Hold nu op hvor den er blevet smuk Anna, Du er simpelthen så dygtig... Glæder mig til at se bryllupsbillederne,,,

  SvarSlet
 31. Hvor er den smuk. Ønsker jer en rigtig dejlig bryllupsdag. Der må være helt specielt at blive gift i så flot en kjole, man selv har skabt. Glæder mig til at se billeder.

  SvarSlet
 32. Fantastisk! Du skal nok slå benene væk under din søde kommende mand :-)

  SvarSlet
 33. Jeg har godt nok ventet i spænding. ER så glad for at det hele lykkedes for dig...den er super flot og glæder mig til at se billeder fra selve brylluppet!!

  SvarSlet
 34. Har ikke ord for hvor smuk din brudekjole er blevet, glæder mig til at se dig i den;-))

  SvarSlet
 35. Wow, hvor er den bare fantastisk flot! Sikke et arbejde du har gjort. Og hvor kommer du bare til at blive smuk i den:)

  SvarSlet
 36. Hvor er kjolen bare super flot, du er knald hamrende dygtig. Et mesterstykke, intet mindre.

  SvarSlet
 37. So flott! Og veldig inspirerande å fylje heile prosessen :)

  SvarSlet
 38. Så smuk!
  Det har været spændende at følge med i hele processen. Håber der kommer billeder af dig i kjolen :-)

  SvarSlet
 39. Hej Anna,
  Ej hvor er den blevet flot, men jeg kunne heller ikke tænke mig andet når det er dig der syr. Du er simpelhen så dygtig og jeg beunder dig så meget. Glæder mig til at se bryllupsbilleder af Jer på dagen.
  Kram

  SvarSlet
 40. Wauw den er blevet rigtig flot.

  SvarSlet
 41. Så nydelig brudekjole du har sydd deg!
  Jeg har ikke fulgt syprosessen, men det første som slo meg var at dette var en kjole i ekte 50-tallsstil.
  Det blir morsomt for deg å være brud i selvsydd kjole som er helt "deg". Gleder meg til å se bilder av deg i den etterhvert :)

  SvarSlet
 42. Fantastisk! Vi vil se masser af bryllups-billeder :-)

  SvarSlet
 43. Hvor er den utrolig fin og helt sin egen. Så kom resultatet af det store arbejde :-) Godt gået!!
  Kærligst Signe.

  SvarSlet
 44. Fantastisk smuk!!!

  SvarSlet
 45. Hold nu op, hvor er den bare FLOT!!!

  SvarSlet
 46. Sikke en fantastisk kjole! Det har været så spændende at følge processen. Jeg glæder mig til at se billeder af den på 😊

  SvarSlet
 47. Smuk, smukkere, smukkest :) glæder mig til at se dig i den

  SvarSlet
 48. Hvor er den bare smuk. Bliver fedt at se hele pakken på jeres store dag. Glædes over at du deler ud af alle dine smukke ting, man får selv så stor inspiration og lyst til at gå igang med både det ene og andet.
  Solskinshilsner Jeanette

  SvarSlet
 49. Er helt vildt med den! Syntes dog du skal komme mere tyl under men jeg elsker også puffer!!

  SvarSlet
 50. Kære Anna! WOW
  Sikke et flot floT arbejde! Nøøj, den er perfekt! UNDTAGEN Du må gøre dig selv den tjeneste at lave et par lag tyl mere. Du skal giftes, og den og dig vil komme bedre til jeres ret og WOW effekt når skørtet er lidt stort, og ikke folder over hinanden! Det er vel derfor du har brugt alt det smukke stof til skørt! Tyl tyl tyl!

  SvarSlet
 51. Suk! Hvor er den smuk :) men må give de andre ret - mere tyyyyyl! Det smukke stof kommer ikke til sin ret hvis det lapper over, men det er bare min mening - hvis ikke man må være iøjefaldende på sin bryllupsdag, hvornår så? ;)

  SvarSlet
 52. Jeg bukker dybt og tager hatten af.

  SvarSlet
 53. Den er virkelig fin. Stort arbejde må man sige!

  SvarSlet
 54. Den er virkelig blevet så fantastisk skøn! Jeg tager hatten af for din tålmodighed og evner til at lave denne skønne kjole. Også ungernes tøj er blevet rigtig skønt! Jeg glæder mig til at se billederne efter jeres fest!

  SvarSlet
 55. Hold da op, hvor ER den blevet SMUK. Sådan helt Grace Kelly agtig, den er da en filmstjerne værdig. :o)

  SvarSlet
 56. Imponerende kjole.
  Den er virkelig smuk og meget gennemført.

  Kh. Linette

  SvarSlet
 57. Hvor er den smuk Anna :-)))
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 58. Selv om jeg p.t. er i New York:-) måtte jeg lige ind forbi dig:-) har jo ventet en rum tid på at se din kjole:-) ventetiden værd...smuk smuk smuk :-)

  SvarSlet
 59. Virkelig en smuk kjole, rigtig flot arbejde... Glæder mig til at se billeder af den på dig:-)

  SvarSlet
 60. Hold K**T hvor er den smuk. Helt fortryllende at se på :D Jeg blev helt lettet da jeg så indlæget, for nu var det hele gået godt. Ikke noget med at sy eller klippe helt forkert ;)
  Virkelig flot stykke arbejde.
  Og når du sætter sko og sløret til er det bare perfekt

  Jeg følger med glæde og spænding alle dine forberedelser
  //Amalie

  SvarSlet
 61. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer! Jeg har læst hver og en, og det er dejligt, at I tager jer tid til at kommentere.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 62. Tak for at du lader os tage del i dine bryllupsforberedelser. Det hele er så flot og festligt. Glæder mig til at se brudeparret med brudefolk :)

  SvarSlet
 63. Smuk, smuk. du får det dejligste bryllup. Frisk at du viser din kjole før end selv dagen. Sikke et stort arbejde du har lagt i alt jeres tøj.

  SvarSlet
 64. Ih hvor er den bare helt fantastisk flot syet. Sikke et arbejde!!

  SvarSlet
 65. Det er simpelthen et pragt-eksemplar af en brudekjole, du der har kreeret. Super smuk og virkelig fine detaljer.
  Nu glæder vi os alle til at se billeder med den rigtige "model" inde i kjolen :-)

  SvarSlet
 66. Superflot kjole som helt sikkert passer til dig - dine børns bryllupstøj er også enormt flot - du er virkelig dygtig til at sy.
  Kan godt lide din ide med at du gerne vil lave så meget som muligt selv - det bliver således et meget mere personligt bryllup I får. Jeg håber I får en helt fantastisk dag og håber I vil nyde det og huske tilbage på dagen med mange gode minder.

  SvarSlet
 67. Årh hvor ville jeg gerne være gæst til dit bryllup og se dig i din smukke kjole, eller være til globryllup ....
  Jeg bøjer mig i støvet .....

  SvarSlet
 68. Intet mindre end imponerende.. Jeg glæder mig til at se et billede af dig med kjolen på :)

  SvarSlet
 69. Jeg glæder mig til at se kjolen på og billeder fra borddækning , pynt, kjoler mm. Det må uden tvivl være det mest overskudsagtige bryllup jeg nogensinde har set.

  SvarSlet
 70. Hvor er den bare utroligt smuk, Anna. Og jeg er sikker på at du bliver fantastisk fin i den på din store dag :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 71. Jeg bliver simpelthen nødt til at sende dig de største komplimenter for dit utrolige arbejde og din kreativitet i forbindelse med dit bryllup. Dine krea-evner spreder sig over en utroligt stort spektre, et sandt multitalent. Det engagement og dygtighed du har udvist er slet ikke til at stå for - en utrolig inspirationskilde !! Jeg følger spændt med hver dag og fryder mig over alle de smukke, sjove og finurlige idéer der kommer. Jeg ville helt ønske at jeg skulle giftes igen, for så ville jeg helt sikkert have ladet mig inspirere af dig.

  SvarSlet
 72. Hold nu op et stykke arbejde den er bare blevet så flot - tar hatten af for alle de projekter du har nået ved siden af også. Det har været spændende at følge hele processen

  SvarSlet
 73. Vilket otroligt arbete du har gjort! Den är jättefin, det ska bli roligt att se bilder på dig i klänningen sedan - för det hoppas jag att vi får, när bröllopet är överståndet?

  SvarSlet