lørdag den 2. august 2014

Askils bryllupstøj


Så fik jeg endelig syet Askils bryllupstøj. Jeg havde egentlig tænkt mig, at det skulle være et af mine bidrag til Boys' Month i juli, men så langt kom jeg aldrig. Intentioner er her nok af, men tiden slår ikke altid til ;-)

Og denne eftermiddag fik jeg så taget billeder. Jeg må sige, at det er en noget mindre samarbejdsvillig model end Lara. Faktisk er det ret svært at få ham til at stå stille. Men jeg placerede ham tæt på ribsbuskene og hindbærbuskene, og det hjalp. 

Jeg har været meget i tvivl om, hvad Askil skal have på. Både Jonas og jeg synes ikke, at han skal klædes ud som en lille mand (med smoking, butterfly og hvad man ellers kan finde af den slags). Samtidig må han også gerne være lidt fin og ikke for afvigende i farverne og stilen. Det er jo trods alt bryllup.

Kompromiset blev dette. Et par retroinspirerede smækbukser i gråternet bomuldstwill og en kasket i samme stof. Kasketten er meget Emil fra Lønneberg-agtig, men det er ok, synes jeg. Han er jo bare en lille dreng (og med mindst lige så mange spilopper i sig som den kære Emil). Bukserne derimod er lidt gammelmands-agtige, især set bagfra. Havde jeg haft mere tid, havde jeg syet en prøve først, og så havde jeg gjort bukserne lidt bredere. Men nu bliver det sådan.

Mønsteret til kasketten er fra Ottobre 1/2014. 
Mønsteret til bukserne har jeg selv tegnet - med inspiration fra Krutters smækbukser. Jeg har taget udgangspunkt i et smækbuksemønster fra Ottobre og så tegnet det om. Det er helt sikkert et mønster, som jeg kommer til at bruge igen - men næste gang bliver det bredere i benene.  

Jonas skal i et gråt jakkesæt (og sort skjorte), så på den måde passer Askils sæt til stilen - men uden at være for voksen.


________________________________Finally I found the time to make Askil's wedding clothes. It has been a challenge to find out what kind of style it should be. We didn't want him to be dressed as an adult. He's only a little boy. But still it should be wedding style. 

I decided to make some retro inspired pants and a hat. The hat is very Emil in Lönneberga alike, but I think it's allright. 
The fabric is grey chequered twill fabric, and it's quite similar to the suit, Jonas is going to wear. The pattern to the hat is from Ottobre Magazine 1/2014. I've made the pattern for the pants by myself - inspired from a Danish childrens' clothes brand called Krutter. 
38 kommentarer:

 1. Hvor er han charmerende:) Jeg synes tøjet passer perfekt til bryllup

  SvarSlet
 2. Wow - han er cute ;-) Elsker, at han ligner noget fra en Olsen Banden film!

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare et sødt sær ! :) Jeg er helt vild med de sorte detaljer :)

  SvarSlet
 4. Det genialt, han ser så flot ud uden at være en minivoksen. :-)

  SvarSlet
 5. Hold op hvor ser Askil dejlig ud. Et super fint sæt, og sikke et godt mønster du har fået lavet. Jeg kan godt forstå at du vil sy flere bukser af den slags.
  Dejligt at du nu er ved at have styr på tøjet til den store dag, for du har sikkert mange andre ting du også skal nå at have styr på. Forhåbentlig holder blomsterne og du er ved at være i hus med dit porcelæn.

  Kh Maria

  SvarSlet
 6. Hvor ser han fantastisk ud - virkelig skønt sæt til ham og jeg synes, at smækbukserne er superfine.
  Bedste tanker herfra*

  PS - har du fået post fra mig? :-)

  SvarSlet
 7. Hold nu op hvor er han lækker!! Og sikke nogle fine bukser.

  SvarSlet
 8. Åh hvor er han fin - og tøjet synes jeg klæder ham rigtig godt!

  SvarSlet
 9. Hvor er han fin. Skønt at han ikke skal trækkes i voksen tøj.

  SvarSlet
 10. Hvor er han dog sød! Og sikke et fint sæt du har syet til ham Anna! Jeg synes det passer så fint til en lille dreng til et bryllup. Meget sødere end at blive klædt voksent på.

  SvarSlet
 11. Ååårh hvor er han kær i det sæt!!! Så fin uden at det er for meget - er helt vild med det ;)

  SvarSlet
 12. Åhh jeg ELSKER det! Hvor er han bare skøn og ja totalt Emil-fræk-agtig! Det er bare lige som det skal være :D

  SvarSlet
 13. Kære unge, synes sættet er helt perfekt, også bredden på bukserne! Jeg har det også anstrengt med brudepiger og svende der bliver klædt i det stiveste skrud for flere 100 kr. Jeg synes at dine/jeres kreationer er helt perfekte til et havebryllup som jeres! Det skal være festligt og pænt, men ikke højtideligt:-)

  SvarSlet
 14. Åhhh hvor er det et sødt sæt. Det første jeg tænkte på, da jeg så Askil var Emil fra Lønneberg og han er sikkert lige så fræk.

  Du er og bliver knaldhamrende dygtig Anna.

  SvarSlet
 15. Hvor er det bare et sødt sæt til Askil. Det første jeg tænkte på, da jeg så ham i det sær var Emil fra Lønneberg, gad vide om han er lige så fræk:-)

  SvarSlet
 16. Han er SÅ lækker!!! Og du har så evig ret... Små børn i herretøj, er bare ikke fint - det er til gengæld dette.
  Han måtte gerne være min lille brudesvend :)
  Så spændende at følge alle dine fine forberedelser.
  Kærligst Kristina

  SvarSlet
 17. Hvor er det kært:) Så sødt er sæt, de bukser der er da bare lige i øjet:)

  SvarSlet
 18. Hvor er det et smukt sæt til en lækker lille mand! <3

  SvarSlet
 19. Super fint sæt!! Og hvor ser han nuttet ud med nallerne i bærbuskene!

  SvarSlet
 20. Hvor er det bare fint - han ser super kær ud :-) Stilen i tøjet passer meget fint med hele temaet for brylluppet - synes jeg:-)

  SvarSlet
 21. Åhh hvor er han sød - og sikke et sæt tøj - perfekt til den tone der er slået an for jeres bryllup 👍😉
  Hej igen
  Katrine

  SvarSlet
 22. Hvor er han bare den fineste lille bryllups-gut!!!!! SÅ fed hat!!!!!

  Jonna

  SvarSlet
 23. Super lækkert sæt og rigtig gode billeder af den lille fyr

  SvarSlet
 24. Hej Anna,
  Pyha, jeg tror der kommer gang i snitte kniven da Askil minder mig om Emil. Nej hvor er han dog sød og kæk!

  SvarSlet
 25. Som udd. Konfektionsass. Må jeg endnu engang tage hatten af for dine evner ved symaskinen. Du er bare så dygtig.

  SvarSlet
 26. Tusind tak for jeres søde kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 27. Emil var også min første tanke. Han er da for kær. Er imponeret over at han beholder hatten på. I den alder hev mine unger hatten af ved første lejlighed hvis den ikke var bundet :)

  SvarSlet
 28. Hvor er det bare et flot sæt, han ser da bare for sød ud :)

  SvarSlet
 29. Nej hvor ser han sej ud, hvor du bare god. Synes også det er synd, at små børn for voksen tøj på, det der kan han da røre sig i, dejligt billed af din søn.

  SvarSlet
 30. Ej , hvor er han bare sød! Og så fin:)

  SvarSlet
 31. Ej hvor er han bare sød:)

  SvarSlet
 32. Hvor er han fin og skøn!

  SvarSlet
 33. Du kan bare det der ;) Utrolig sød og fin

  SvarSlet
 34. Åh, hvor er han fin.
  Skønt og anderledes brudesæt. :o)

  SvarSlet