mandag den 28. juli 2014

Haven i aftenlys
Billeder af vores have i aftenlys. 

De er taget for et par dage siden, og dag for dag ændrer haven sig. Vi passer og plejer den, så snart vi har tid - for det meste om aftenen, når børnene er lagt i seng. Det er en lease for sjælen at lave havearbejde om aftenen, og det er en hyggelig måde at være sammen på. 

Haven er langt fra tæmmet eller ukrudsfri, men i år bugner den af blomster, og græsset er for det meste slået. Blomsterne er mit område, og jeg forsøger at forlænge deres blomstring så længe som muligt. 

Bedet foran huset har stået rigtig flot med masser af morgenfruer, men mange af dem faldt, da regnen kom for nogle uger siden. Jeg har revet nogle af dem op og sået nye, som nok ikke når at blomstre inden brylluppet. Andre har jeg klippet ned for at se, om de kommer igen (det gør de), og andre igen plukker jeg de visne blomster af, så de ikke giver op. Det er learning by doing, og det er fascinerende, synes jeg.

Hortensiaerne står flot nu, men blomsterne er selvfølgelig færdige inden brylluppet. Det samme gør liljerne. Til gengæld eksploderer dahliaerne i blomster, og jeg kan hver dag plukke en stor buket. Flere af dem er først lige kommet i gang, og de skal nok kunne bruges til brylluppet. Jeg håber, at brudesløren også holder en måned endnu.  

De store asketræer har det lidt bedre i år end sidste år. Men alle lider af askesyge (som kommer til at slå dem og resten af Danmarks asketræer ihjel på sigt) - det er sørgerligt, synes jeg. 


_________________________Pictures from our garden in the evening light. We have a wonderful garden, and we spend as much time as possible taking care of it. I think gardening work is good for your soul. 14 kommentarer:

 1. Den have er simpelthen så fantastisk. Vild og fantasi-fyldt men samtidig smuk. Er meget imponeret og lidt misundelig (på den gode måde, der giver mig lyst til også at komme videre med vores have). Desværre er det mest mig der er have menneske og så kan det godt være lidt af en mundfuld til tider. Men på aftener som disse er det jo skønt også selv om det er alene :)
  Mine hortensia har blomstret længe og nye blomster titter stadig frem, så mon ikke der stadig er blomster til brylluppet?

  SvarSlet
 2. Så skønt og frodigt!
  Smukke billeder.

  Det er nogle fantastiske sommeraftener, vi bliver forkælet med for tiden. Hverken vi eller ungerne er til at drive ind, før duggen falder :o). Herligt!

  SvarSlet
 3. Sikke en eventyrlig have i har. Det er et kæmpe arbejde at holde have, men det giver bare så meget igen. Og hvor er det dejligt at i sammen går ud om aftenen, og nyder/arbejder i haven.
  Jeg er sikker på at du nok skal få smukke blomster til dit bryllup, om det så bare er dahliaerne der holder, så bliver det smukt.
  Endnu engang tak for smukke billeder.

  Kh Maria

  SvarSlet
 4. Sikke da et paradis!

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen en fryd, når du deler billeder fra jeres skønne hjem og have. Dejligt du tager dig tiden til at tage og dele gode billeder:-)
  Hvor er det smukt i det gode aftenslys-det nyder vi virkelig også disse dage:-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 6. Ih, hvor bor I bare smukt! Så hyggelig med alle blomstene og jeres fine gule hus:)

  SvarSlet
 7. Det er en skøn have I har, Anna! Og hvor er det dejligt, at vejret har været så fantastisk :) Det er og har været en meget u-dansk sommer ;)

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare en fantastisk have I har. Fuldstændig magisk!

  SvarSlet
 9. NEJ hvor er det smukt Anna - det er en rigtig Astrid Lindgren have...en EVENTYR HAVE :-)
  Så smukt alle vegne, også jeres fine hus....
  Kh. Malene

  SvarSlet
 10. Virkelig fantastisk smuk have i har! Elsker at læse med på din blog :)

  SvarSlet
 11. For noen herlige hagebilder du viser fram, masse vakre bed og planter :)

  SvarSlet
 12. I har den absolut smukkeste have jeg længe har set og hvor jeg dog drømmer om at få mit eget lille landsted med have and what not! Det ville være så godt for os på alle måder! :D

  SvarSlet