lørdag den 19. juli 2014

Dahlierne - og et par spørgsmål til jer, som har forstand på den slagsI foråret satte jeg omkring 35 dahliaer til forspirring, og siden har jeg passet og plejet dem efter alle kunstens regler. De er selvfølgelig for længst kommet i jorden, de er blevet gødet et par gange, passet med vand og er bundet op. 
 
Nu begynder de at blomstre, og i dag høstede Lara og jeg de første blomster. Det er jo sådan med dahliaer (eller georginer, som de også kaldes), at de producerer flere blomster, hvis man plukker dem undervejs, og de skulle gerne kunne blive ved, til frosten kommer.
 
Dahliaer er utroligt smukke, synes jeg. De er store (nogle enorme), de er farvestrålende, og de har varierede former. Især kaktus-dahliaerne er smukke. Og der er en mening med de 35 (hvis ikke mere) dahliaer. De skal nemlig - forhåbentligt - producere blomster til brylluppet. Både til bordpynt og til brudebuket.
 
I dag afprøvede vi også blomsterdekorationen til bordene. Billeder af denne viser jeg i morgen. Men inden da har jeg et spørgsmål til jer, som har forstand på dahliaer. Kan man gøre noget for at få stænglerne til at blive lange, så de bedre kan bruges til buketter? Mange af mine har nemlig ikke lange stængler. Måske er det bare et spørgsmål om tid. Men hvis du har fif til dahliaer, så skriv endelig en kommentar.
 
 
_________________________
 
 
 
Lara and I picked flowers today. It's my dahlia flowers, which I have nursed since March. I have more than 35, and they are - if everything turns out the way I'd like it to be - to deliver flowers for the wedding.  
   
 
  

10 kommentarer:

 1. Det er i mit univers en af de smukkeste blomster arter! Jeg ved lidt om dem ud fra laveste evidens - egen erfaring. Som udgangspunkt tror jeg ikke man kan ændre alverden ved stilkenes længde når de står på friland, var de i krukker kunne de måske lokkes lidt længere med mørke - dog med risiko for at de gik til. Jeg ville forsøge mig med at tage side blomsterne af et par stængler og se om det kunne give øget vækst i stænglen. Selv plejer jeg til buketter at klippe langt nede så flere blomsterhoveder kommer med og så pille bladene af - håber det gav mening:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er de bare smukke. Det er også min ynglingsblomst. Vi har dog ikke så meget plads at have dem på, men jeg har da alligevel fået presset en 15-20 planter ind i haven, og jeg klipper dagligt små bukketter.
  Jeg ville blot sige klip klip klip. Der bliver ved med at komme blomster, de kan jo også sagtens nå at blive meget højere. Men det er forskelligt fra plante til plante hvor store de rent faktisk bliver. Når du engang skal krave dem op igen, er det en god ide at lade nogle af de visne grene blive på knolden, da det giver krudt til knolden i vilepausen (og desuden er meget lettere at krave op).
  Kh Maria (min-mors-mirakler.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine tips, Maria.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Jeg kender ikke til denne blomst. Men hvis du skal lave en buket hvor stilkene er for små, så taget du blomster (ståltråd) og binder om det eksisterende stilk og lavet en falsk forlængelse. Man taget altså et langt stykke, bukker på midten, som så bliver sat op under blomstethovedet, hvorefter man tvinger ståltråd rundt og stilken. Når stilken så slutter fortsætter man med at sno så man får en ståltråd stilk. Er det til at forstå? Ellers må du sende en mail då kan jeg vise det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for ideen - det giver god mening! :-) Men stilken skal jo stadig være så lang, så den kan nå ned i vandet. Ellers går det ikke. Men måske kan jeg redde nogle af dem ved denne metode.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Jeg lavet et indlæg engang. http://strikkerforlyst.blogspot.dk/search/label/Tips.
  Måske du kan bruge det.

  SvarSlet
 5. Hvor er de smukke!
  Og Lara med ♥.

  Stænglerne har jeg desværre ikke forstand på...

  SvarSlet
 6. De smukkeste blomster på denne jord.
  Det der trick med ståltråd er vist en rigtig god ide

  SvarSlet