onsdag den 30. juli 2014

BrudeskoI dag fik jeg syet mine brudesko færdige. Og nej, jeg har ikke syet dem "fra bunden", men blot forskønnet dem. Mere om det senere. 

Længe har jeg været på jagt efter et par brudesko, og de har ikke været nemme at finde. For jeg har mange krav. De skal være behagelige at have på. De må ikke være med hæl (heller ikke en lille hæl - jeg er i forvejen 178 cm høj og behøver ikke være højere). De skal kunne spændes om mine ankler, så jeg ikke taber dem. Og så må de ikke være for dyre. 

Især sidstnævnte krav sorterede de fleste sko fra. For det er åbenbart sådan, at brudesko skal være frygteligt dyre. Og hvem har lyst til at betale 800 kr for et par hvide sko, som nok ikke bliver brugt meget efterfølgende? 

Men jeg fandt disse sko - til blot 250 kr. Problemet var bare, at de så sådan ud: 
De var pyntet med en ikke særlig pæn rose med en plastiksten. Desuden er de ikke samme nuance som stoffet til min brudekjole. 

Men de er billige og behagelige at have på. Og derfor gik jeg selv i gang med at forskønne dem. Jeg pillede rosen af og syede en blomst af stofrester fra brudekjolen (diyen til en sådan blomst kan i øvrigt findes her). 

I midten satte jeg en vintage glasknap - af den samme slags, som er brugt til brudekjolen. 


Jeg måtte lave et par blomster, før jeg fandt den rigtige størrelse. De må nemlig ikke blive for store. 
Og resultatet er blevet ok, synes jeg, Allerhelst ville jeg have haft en helt enkel sko, men da der var limrester efter rosen, måtte jeg finde på noget andet. Det hjælper ligeledes på det samlede udtryk, at en del af brudekjolens nuancer og detaljer (stof og knap) går igen på skoene. 

Laras sko er ligeledes blevet forskønnet.

Det er et par H&M sko, som er behagelige for hende at have på og samtidig også billige (for nej, jeg har heller ikke lyst til at bruge 600 kr på et par hvide sko til hende, som hun ikke kan bruge efterfølgende). 

Rosetten her er lavet af samme blonde som hendes kjole og så pyntet med en vintage glasknap. Det er simpelt og hurtigt lavet - og hun elsker det. Efterfølgende kan de vel bruges som prinsessesko i udklædningen. 


__________________________


I've finished my wedding shoes today. I haven't made them myself, but I've exchanged the flowers with one of my own flowers. The flowers are made of fabric from my wedding dress, and I've used the same vintage buttons as on my wedding dress. 

Lara's shoes have also got a flower. These flowers are made of the same lace as the one I used for her dress. 

You can find a tutorial to the flowers on my wedding shoes right here

20 kommentarer:

 1. Wow, det bliver et fuldstændig gennemført bryllups-outfit du (og Lara) kommer til at blive iført. Jeg er meget spændt på at se alle de smukke dele samlet til sidst :-)

  SvarSlet
 2. Hvor Er de blevet fine.
  Lige tilpas pyntede, på den absolut gode måde.
  Jeg er vild med, at du har fået implementeret detaljer fra kjolen, til at gå igen på skoene.
  Og hvor er Lara's sko bare skønne, hun bliver da en lille prinsesse at se på. :o)

  SvarSlet
 3. Hvor er det flot, jeg glæder mig til også at se din søns outfit :) det er jeg som drengemor meget spændt på!

  SvarSlet
 4. Ihhh hvor er de blevet skønne både dine og Laras - er vild med du har fået dem til at passe sammen med kjolerne, det får dem til at se voldsomt meget dyrere ud end de er :)

  SvarSlet
 5. Fantastisk at se alle dine skønne ideer. Jeg får helt lyst til at blive gift igen :)

  SvarSlet
 6. Hvor er de blevet fine - begge par. Og hvor er det bare en "tydelig" Anna sko, med den blomst du har syet på. Jeg kunne med det samme kende blomsten. Dem har jeg godt nok lavet mange af til hårspænder, efter din skønne diy.
  Og jeg kender godt til det med ikke at ville være højere, jeg er selv 180, men har heldigvis fundet en kæreste der er 192 cm.
  Du bliver bare så smuk med den fantastiske kjole og nu smukke sko.

  Kh Maria

  SvarSlet
 7. Du er bare så flink til å lage alt sammen så det blir fint uten at det koster alt for meget. Jeg er så enig med deg - det er snakk om EN dag. Jeg forstår meg ikke på folk som brenner av flere tusener av kroner på bryllupsutstyr som ikke skal brukes igjen... Det er jo så mye man kan gjøre for at det skal bli fint, og i tillegg får du helt unike ting med ditt særpreg på.
  :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare genialt og de er blevet såå fine Anna. Nu passer de jo perfekt til til kjolen - wauu i bliver så smukke begge to ;)

  SvarSlet
 9. Uhh, vi venter i spænding på at se det samlede bryllupsoutfit for hele familien. De enkelte dele har indtil nu været fantastiske i sig selv, så helheden og ikke mindst din kjole har lidt af et pres på sig :o) Hatten af for din kreativitet, Anna og tusind tak for at vi må kigge med på sidelinien.

  SvarSlet
 10. Hvor er de bare fine Anna, og en super god ide selv at pynte dem.
  Nu glæder jeg mig endnu mere til at se hele outfitet.
  Tror vi er mange som venter i spændning 😊

  SvarSlet
 11. Hvor er de flotte, og ja, hvorfor spendere mange hundrede kroner på sko, som måske kun bruges én gang. Jeg lånte af en god veninde :-)

  SvarSlet
 12. Jeg elsker din sans for detaljer!

  SvarSlet
 13. kære Anna. Og så fik du lige tryllet de fineste brudesko frem alligevel. Det er sindsygt svært med brudesko. Jeg fik mine af min mor men har kun haft dem på den ene dag. De var flotte og meget behagelige at have på, men lyser langt væk af brudesko. Så det er da en super fin løsning. Og Laras sko er også rigtig fine:-)

  hilsen Jane

  SvarSlet
 14. De er blevet super fine!!!!! Forstår dog ikke helt det med hælen, når du har kort kjole ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jo, det vil du forstå, hvis du så mig "live" - især sammen med Jonas. Vi er nemlig lige høje - og jeg nægter altså at blive højere end ham. Og desuden synes jeg ikke, det er rart at være så høj - højere end de fleste andre - samt gå i høje hæle. Nej, jeg skal være nede på jorden;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 15. Du er bare så dygtig :-) glæder mig til at se hele outfitet samlet - gerne et bryllupsbillede af jer alle 4 :-)

  SvarSlet
 16. Ih hvor er det blevet fine! Og kan så godt følge dig i højdeproblematikken :)

  Anne

  SvarSlet
 17. Hvor er det hele bare gennemført og smukt

  SvarSlet