torsdag den 3. juli 2014

BrudekjolestatusTusind tak for alle jeres opmuntrende kommentarer til mit forrige indlæg. Det er dejligt, at I følger med i processen! 

Jeg er nu kommet så langt, at brudekjolens nederdel (som skal sys sammen med overdelen) er færdig. Eller dvs. næsten færdig - jeg mangler stadig at klippe oplægningskanten, sy den på og sy den fast med små usynlige sting. Det kommer til at tage mindst lige så lang tid, som jeg har brugt på at klippe og sy nederdelens paneler. 

Men først vil jeg vise skørtet, som skal være under nederdelen. Det syede jeg for et par uger siden, men har endnu ikke fået det vist. 

Skørtet er syet i acetat foer (det er vigtigt at vælge foer, som er glat på begge sider - så foerstoffet ikke sætter sig fast i strømpebukser eller kjolens stof). Jeg har syet det uden mønster, men havde til gengæld et skørt, som jeg kiggede efter. Skørtet havde jeg fået tilsendt fra Kina, og det fungerede som sådan godt nok - det var bare for stift og meget sjusket syet. 

Til dette skørt har jeg brugt brudetyll. Jeg ved slet ikke, om det er "lovligt" - for tyllen er jo mere blød og kan ikke bære nær så meget som rigtig tyll. Men tilgengæld bliver det ikke så stift og kantet. 

Tyllen (som ligger dobbelt) er lagt på nederdelen i læg. Der er fem rækker tyll i alt. Jeg valgte at vente med at klippe længden, til skørtet var syet. Skulle jeg gøre det om, ville jeg klippe tyllen i rigtig  længde, før jeg syr den på nederdelen. Det er næsten umuligt at klippe pænt efterfølgende. Og jeg kommer til at klippe i det igen, når silkenederdelen er lagt op, for længden er stadig ikke passende. 

Desuden er jeg ikke helt sikker på, om skørtet har nok fylde. Måske skal der endnu en række tyll på. Skørtet under kjolen er af afgørende betydning for det endelige reultat. Det er vigtigt, at tyllen kan holde nederdelens tyngde, men samtidig skal det også være behageligt at have på (så ingen hulahopring!) 

Og så til selve brudekjole-nederdelen. Den er syet i 24 paneler; 12 i den jaquardvævede ydersilke og 12 i ensfarvet råhvid silke. 
Silken er af forskellig kvalitet; den råhvide er en del kraftigere og stivere end den jaquardvævede silke. Det har givet lidt udfordringer, for de to silker skulle gerne arbejde sammen. 

Panelerne giver kjolen dybe læg, og således er nederdelens omkreds omkring 8 meter. Der går rigtig meget stof til nederdelen - 4,5 meter i alt. 

Panelerne har deres eget liv (sådan er det også med den grønne kjole - endda en del værre, da den grønne silke er tyndere). Det er på godt og ondt, for de giver kjolen liv. Men de kan også komme til at flagre og gøre kjolen mere ubehagelig at have på. Jeg håber ikke, at jeg kommer til at se krøllet ud, eller at jeg hele tiden skal rette på lægene. 

Alligevel er jeg glad for mit valg af nederdel. For det gør, at kjolen bliver mere sin egen, end hvis jeg havde valgt en helt almindelig 50'er nederdelsmodel.

Og så lige et par billeder af kjolen vendt på vrangen. Jeg elsker sådanne billeder - tænker at mange af jer synørder har det på samme måde! ;-)

So far so good. 
Næste projekt er overdelen. Og her bliver der også udfordringer nok!


___________________________


I've now sewn the first par of my wedding dress: The skirt. It's supposed to be one dress, but it's two parts, which are sewn together, when they are finished. 
I'm really glad I chose the jaquard silk - I think it's very beautiful. 
The skirt is made of 24 pieces, and it takes 4,5 m of fabric. I think the skirt is different from other 50ties dresses, and I like that. But I'm also a bit worried about how comfortable it is to wear. 


43 kommentarer:

 1. Det er SÅ spændende at følge med i processen Anna - I love it

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud Anna, glæder mig til at se resten, jo og helheden med hår, slør, buket. Men der er da vist ikke meget overraskelsesmoment for Jonas i det;-) hvordan skal i egentlig vies! I Kirken, rådhus, haven eller? Undskyld hvis du har skrevet om det, så har jeg nok glemt det

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, Jonas har været med hele vejen i brudekjole-processen, men det er ok:-) Vi skal giftes i en kirke. Vi er allerede gift på rådhuset - så i bund og grund er det jo bare en velsignelse.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Utrolig spennende å følge denne syprossesen din! Jgeh har flere ganger lest igjen dine kjoleprosjekter og er mektig imponert over deg. Nydelig stoff du lager av, gleder meg til å se resten ;-)
  Kari

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar!

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Åh Anna hvor bliver den smuk! Sidder her og holder vejret af mangel på ord - det stof er helt vidunderligt :) glæder mig vildt til at se overdelen færdig også - er sikker på du bliver en virkelig smuk brud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord, Karina.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Åh, det er så spændende at følge med i tilblivelsen af din brudekjole.
  Underdel og skørt ser flot ud.
  Er brudetyl ikke primært til slør og mindre detaljer?
  Anyway kan jeg sagtens følge dig i, at det ikke skal være stift og kantet.
  Tror at et lag tyl mere, kan klare problemet med at skørtet tynges ned.
  Glæder mig til næste "afsnit" i serien om din brudekjole.. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Brudetyl bruges også til skørter. Men om det er på denne måde, det ved jeg ikke helt. Jeg tror også, det skal have et lag mere. Har mistet fornemmelsen af, hvor mange meter, jeg allerede har brugt, da jeg købte en hel rulle (i en butik, der havde ophørsudsalg).

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Hvor ser det bare super godt ud.
  Glæder mig allerede til næste indlæg om kjolen

  SvarSlet
 7. jeg er sikker på du bliver en smuk brud, det er spændende at følge kjolen.

  SvarSlet
 8. Hatten af for dit arbejde Anna, er vildt imponeret.

  SvarSlet
 9. Det er intet mindre end imponerende!
  - og hvis du ikke skulle sætte alle sejl ind ved syningen af din egen brudekjole, ved jeg ikke hvornår. Jeg glæder mig virkelig til at se det færdige resultat!

  - og jeg er vild med billedet af skørtet med vrangen ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist det ultimative syprojekt:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Du er så sej :-) det ser rigtig godt ud jeg glæder mig til at se det færdige resultat:-) håber at den bliver lige som du drømmer om :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Og det håber jeg også:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Det ser bare så fint ud, tak for at du deler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg slet ikke lade være med!

   Kh
   Anna

   Slet
 12. hold nu op, hvor det køre for dig, tager hatten af for dig, at du tør går igang med at sy din brudekjole. Men den bliver vel nok smuk;-))

  SvarSlet
 13. Tak fordi du deler! Hvor er det et helt igennem fantastisk projekt! Sikke en grundighed! Og tak fordi du giver øjenguf for os synørder! De der vrangbilleder gjorde helt klar trikket for mig. Jeg synes ideen om to slags stof i skørtet er så god, og jeg kan næsten ikke vente med at se dig i kjolen...pift, tænker jeg!!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Stine. Og nu må vi se, hvordan resultatet bliver:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 14. Det kommer bare til at blive så fint :) jeg tænkte også: er den gemt væk for din mand eller har i droppet den del af det?! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jonas har været med i processen hele vejen. Vi besluttede fra starten, at det ikke gav mening for os - for så skulle jeg sy et andet sted end hjemme (og kunne heller ikke vise det frem på bloggen). I og med, at vi har kendt hinanden i 14 år og har to børn sammen, ja så er der en del traditioner, der laves om på. Vi bliver bl.a. også fotograferet før vielsen - så vi kan være sammen med gæsterne efterfølgende og ikke skal forlade vores fest.

   Kh
   Anna

   Slet
 15. Det stof der. ÅÅåååååh :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt fantastisk. Jeg tænkte først, at jeg skulle have ensfarvet silke og så noget blondestof også. Men da jeg så stoffet her, var jeg ikke i tvivl. Det var det, det skulle være.

   Kh
   Anna

   Slet
 16. Hej Anna,
  Jeg falder i næsegrus for din flid og evner. Du er utrolig dygtig til syning. Jeg fatter ikke at du kan finde tiden til alle disse fine projekter du har gang i. Så flot starten på din kjole er og glæder mig til at se resten. Et spørgsmål, Tager du imod bestilling på en voksen kjole engang når du får bedre tid?
  God weekend.
  Venligst
  Jeanette Lykke Kristiansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Jeanette. For tiden syr jeg ikke så meget, som jeg normalt gør - men for mig er det livsnødvendigt at finde tid til det. Det giver mig simpelthen så meget glæde. Jeg tager desværre ikke imod bestillinger af voksenkjoler. Det tager en krig at sy en sådan kjole, og derfor syr jeg kun sådanne til mig selv.

   Også god weekend til dig,

   Venlig hilsen
   Anna

   Slet
 17. Hvor bliver den bare fantastisk skøn... Glæder mig til at se overdelen når du en gang når så langt...

  SvarSlet
 18. IHH det er bare SÅ spændende! :D Knæk og bræk.

  SvarSlet
 19. Hvor ser det bare godt ud! Jeg glæder mig så meget til at se det færdige resultat - og endnu bedre med dig i :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 20. Oiiii sikke et arbejde sødeste du! Det er bare SÅ flot og jeg mister helt pusten, når jeg tænker på hvor mange timer du lægger i den kjole (og tænker lidt, gid det var mig, der havde den slags tid til at sy!) men ihh hvor bliver det bare det hele værd, når du skal gå ned ad kirkegulvet og ikke mindst danse og feste natten lang til jeres fine fine fest og hvem ved - måske Lara en dag kigger på kjolen og siger - Mor, må jeg låne den til mit bryllup? Ihh en drøm! :D

  SvarSlet
 21. Det er helt utrolig flot!

  SvarSlet
 22. Hej
  Hvad er det for en slags stof/silke du har brugt til underkjolen? Den er virkelig flot! Jeg skal selv til at sy en brudekjole med lange paneler :) Har ledt efter denne type stof med "broderier".

  SvarSlet
 23. Hej
  Hvad er det for en slags stof/silke du har brugt til underkjolen? Den er virkelig flot! Jeg skal selv til at sy en brudekjole med lange paneler :) Har ledt efter denne type stof med "broderier".

  SvarSlet