tirsdag den 15. juli 2014

Brudekjolens overdel - og status
Tak for jeres krydsede fingre og opmuntrende kommentarer - det hjalp! :-)

Det lykkedes nemlig at lave knaphuller, ligesom det også lykkedes at få kraven pæn (også i nakken). 
Ærmet vil også gerne, som jeg vil. Så nu mangler jeg bare det andet ærme og knapperne - og så er overdelen færdig. 

Når overdelen er færdig, skal nederdelen lægges op. Dette er nemmest at gøre, inden de to dele sys sammen. Derefter sys de to dele sammen, og lynlåsen sættes i. Og så venter der et stort syarbejde i hånden - for sømmene inden i overdelen skal skjules af satinbånd (og det gøres vist nemmest i hånden, tænker jeg). 

Nu tager jeg en velfortjent (synes jeg selv) spisepause, inden jeg går i gang igen. Tiden skal udnyttes, mens Jonas er på ferie i Sønderjylland med ungerne. (tak til Jonas og til svigerforældre for, at det kan lade sig gøre;-)) Og selvom jeg savner familien, er det også skønt at være alene hjemme - og kunne få lov til at blive helt opslugt af projektet. 

Næste gang, I kommer til at se kjolen, skulle den gerne være færdig!


_________________________


Hurrah! :-) I succeded in sewing the button holes. This is how far I am. The dress still miss one sleeve, and I also have to sew the two parts together. There's still a lot to do, but I think the result is worth all the work!


54 kommentarer:

 1. Hvor bliver det en flot kjole. Den er enkel og fin. For en total nybegynder i syning er det så spændende og inspirerende at følge med.
  Håber i øvrigt at du får lyst til at lave flere DIY's på den anden side af brylluppet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak fordi du tog dig tid til at kommentere. Jeg lover dig, at der nok skal komme flere diy'er:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Hold da op et flot stykke arbejde.
  Glæder mig til at se dig i den, når den er færdig.

  SvarSlet
 3. Vidunderlig! Det er skikkelig gøy og spennende å følge med i prosessen med brudekjolen. Den blir jo så fin! Jeg gleder meg til å se den helt ferdig og i bruk. Masse lykke til videre! Beste sommerhilsen fra Solveig i Norge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Også sommerhilsner til dig - håber vejret er bedre i Norge end det er i Danmark i disse dage:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Uh, hvor bliver det altså bare en helt utrolig smuk kjole! Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også utroligt meget til, at kjolen er færdig. Nu vil jeg godt snart koncentrere mig om noget andet:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Hvor bliver den flot. Har du besluttet hvilke af knapperne der skal I?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Malin:-) Det lader jeg være en overraskelse;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Hvor bliver den flot. I overdelen kommer det jaquardvævede silke rigtig til sin ret. Jeg opdagede først at det ene ærme manglede, da du nævnte det i teksten - det siger da lidt om hvor betaget man bliver af alle de fine detaljer. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar, Amalie. Jeg er meget glad for, at jeg valgte den jaquardvævede silke. Jeg synes, det er det smukkeste stof, som jeg nogensinde har syet i.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Wow for en teaser dit sidste indlæg var ;-) Og hvor er det fedt, at det gik godt! Tillykke med det :-)
  Indtil videre ser den meget smuk ud! Jeg glæder mig til at se det endelige resultat. Rigtig god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nina! Og ja, jeg må jo gøre noget for at fastholde mine læsere;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Den er allerede fantastisk smuk!

  SvarSlet
 9. Den bliver fantastisk smuk.. hvornår skal brylluppet være?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak! Det er den 23. august.

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Kjolen er vidunderlig og du er bare så flink! :)

  SvarSlet
 11. Har fulgt med så længe:-) og venter spændt...kæft du er dygtigt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Jeannette - og det HAR også været en lang proces! ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Wauuu!! Den bliver bare så smuk. Stor respekt for håndværket ...og tålmodigheden :-)
  /Rikke

  SvarSlet
 13. Altså hvor bliver den bare så smuk! !

  SvarSlet
 14. Hvor dejligt at du er så vidt nu.. Har fulgt med på hvert eneste billede og set meget frem til disse. Glæder mig så meget til at se dig med kjolen på - ja hele outfittet om jeg så må sige. Tak fordi vi må følge med på tæt hold og at du gider tage tiden til det ;)

  Sommerhilsner Christine

  SvarSlet
 15. Wauw hvor er den bare flot. Super at alt bare spiller. Dejligt med lidt alene sy tid, hvor du rigtig kan fordybe dig med de lækre stoffer og de svære teknikker. Med tre børn på matriklen, kunne jeg også nogle gange godt drømme om lidt mor tid - særligt sy tid. Pøj pøj med de sidste detaljer.
  Kh Maria (min-mors-mirakler.blogspot.dk)

  SvarSlet
 16. Wow hvor er du nået langt!!! Den er virkelig smuk

  SvarSlet
 17. Wauw med wauw på søde Anna! Den blir fantastisk smuk - glæder mig til at se dig i den ♡

  SvarSlet
 18. Flot flot FLOT kjole - er så imponeret over du syer din egen brudekjole. Glæder mig til at se det færdige resultat - hvornår er den store dag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er den 23. august.

   Kh
   Anna

   Slet
 19. IIIIIIIiiiiihhhhhhhhh.. Kan slet ikke vente!! Sy hurtigt Anna!!

  SvarSlet
 20. Det ser supergodt ud!!! .....men hør, Den hvisker.......;"jeg ønsker mig et bredt bælte og små betrukne, kjolestofs knapper"... ;-) ;-) ;-)

  SvarSlet
 21. Jøsses kvindemenneske da! Du er da godt nok effektiv! Hold nu fast hvor er det bare et stykke kunst i sig selv og jeg kan slet ikke vente med at se det endelige resultat og ikke mindst se dig i den :D Det bliver et syn for guder er jeg sikker på! :D

  SvarSlet
 22. Utrolig smuk Anna, det kan du dælme godt være stolt af.

  SvarSlet
 23. Er du vimmer den er flot!! respekt til dig Anna;)
  fantastisk arbejde du ligger i den kjole.
  Anita

  SvarSlet
 24. Wauw, og god arbejdslyst med resten. Skønt at kunne fordybe sig i en proces. Louise N.

  SvarSlet
 25. Imponerende brudekjole-projekt.
  Bliver nødt til at sige tusind tak for dine DIY's. Har lige syet babysengetøj og sammen med min svigerdatter pusletasken. Det havde vi aldrig fundet ud af, hvis vi ikke havde haft din udførlige hjælp.
  Du gør bare en forskel. TAK
  Hilsen Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde besked, Ingrid! Tak fordi du giver dig tid til at skrive. Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge mine diys!

   Kh
   Anna

   Slet
 26. Fantastisk fortryllende smuk... Intet mindre end netop det er den kjole. Hvor er du bare god. En drøm at blive gift i.

  SvarSlet
 27. HOW BEAUTYFUL! A married live supposed to start with this dress HAS to be wonderful!

  SvarSlet
 28. Fantastisk, flot, imponerende - jeg kunne blive ved. God arbejdslyst med resten af kjolen.

  SvarSlet
 29. Hold nu op, hvor spændende! Og hvor bliver den altså virkelig, virkelig smuk - jeg glæder mig til at se den færdig, og tror den fine række med knapper bliver smuk dertil :) jeg hepper videre på dig ;)

  SvarSlet
 30. Du bliver så smuk Anna!!! Den ser vidunderlig ud :)

  SvarSlet
 31. Vidunderlig kjole. Og det stof... Så smukt. Glæder mig til at se det færdige resultat :-)

  SvarSlet
 32. Gigantisk den kjole.. glaeder at se den faerdig..

  SvarSlet
 33. Hvor bliver den smuk og hvor bliver du smuk!

  SvarSlet
 34. Så utrolig flott kjole det blir!

  SvarSlet
 35. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer! Jeg er så glad for, at I giver jer tid til at skrive!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 36. Hvor er den altså bare vildt flot! Godt gået Anna. Er sikker på at resten vil gå som i en leg!

  SvarSlet
 37. Wow - den bliver vildt flot! Den grønne test-kjole er også skøn, så det må være en drøm at have dem på. Jeg skal også giftes (om præcis en måned), så jeg følger spændt med i processen. Jeg er vildt imponeret over, at du har overskud til at blogge om processen. Tiden løber fra mig, men jeg må lave et par indlæg, der samler op på mine kreative sysler. Ikke at jeg har planer om at sy min egen kjole - den er købt og hænger fint og venter på dagen.

  SvarSlet