tirsdag den 3. juni 2014

Majkjolen 


Så får I mig at se i den grønne kjole, som også er min brudekjoleprøve. Og kjolen bliver også maj kjolen i min 12 dresses challenge - selvom den måske falder uden for kategori. Men der har ikke været tid til at kreere andre kjoler end denne.

Detaljer om kjolen kan du læse om i indlægget her.

Jeg tror, at udtrykket bliver en del anderledes på den rigtige brudekjole, for silken er kraftigere (og krøller og flagrer ikke nær så meget som denne). Derudover er de to silkestoffer tæt på hinanden i farven (den ene er råhvid i et jaquardvævet mønster - det bliver den yderste - og den anden, som skal være inderst, er bare råhvid). Så kontrasten vil ikke være så stor som på denne kjole. 

Billederne er - som ved de andre kjoler i min udfordring - taget i vores (vilde) have, som vi nyder i stor stil, selvom ukrudtet kan være ved at vokse os op over ørerne.

Og jeg burde jo nok have sat håret op, så kraven kunne ses tydligere. Jeg kan godt se, at det ikke går med nedslået hår!


_________________________This dress is May's answer to my 12 dresses challenge. It's also my wedding dress rehearsal or test. You can read about - and se more pictures of - the dress right here
The pictures are taken in our garden, and it's probably one of the most wonderful places on Earth - if you ask me:-)46 kommentarer:

 1. Den er altså lækker. Men når man ser den på skifter jeg mening og syntes at der skal et bælte på. :)

  SvarSlet
 2. Jaaa endelig ser vi den på - det giver altså noget andet end på ginen. Jeg tror også at et bælte vil sætte prikken over i'et. Det gør et eller andet ved taljen når der kommer bælte på sådan en 50'er kjole. Men pyha godt det ikke er mig der skal stå med alle de valg ift. egen brudekjole, jeg var gået ned med stress - du er sej at du tør og gør det så godt.

  SvarSlet
 3. Den er virkelig blevet flot og den klæder dig fantastisk.
  Jeg kan godt lige at panelerne skiller sig ad, så man kan se det inderste stof. Ser super flot ud.
  Selvfølgelig vil udtrykket være anderledes i brudekjolen, når stoffet bliver kraftigere. Den vil helt sikkert blive utrolig smuk.
  Rigtig flot og stort arbejde du har lavet... Og som stadig venter forude :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 4. Ja, det er jo ikke ligefrem en kjole man tuller rundt i haven og fjerner ukrudt i :-D
  Men smuk er den og den har et rigtig fint udtryk. Når du får syet den i den rigtige brudesilke, bliver alle detaljerne lige i skabet, tror jeg!
  Hvis du gerne vil have løst hår til brylluppet, skal du helt sikkert overveje at gøre noget ved kraven - det vil jeg give dig ret i ;)
  Men hvor bliver du en smuk brud!

  SvarSlet
 5. Wauw! Jeg er spændt på det endelige resultat! Enig mht. udslået hår! Det er synd at den smukke krave er skjult under håret. Jeg har ikke taget stilling til bælte vs. ikke bælte før, men jeg tror jeg stemmer for bælte, nu hvor jeg har set den på. :)
  God fornøjelse med næste version af kjolen :)

  SvarSlet
 6. Kjolen har fine farger til deg, og lekre bilder ute i hagen :)

  SvarSlet
 7. Hvor er kjolen bare helt utrolig smuk. Jeg holder med et par af de ovenstående svar, at et bælte ville være prikken over i'et. Og så kræver kjolen opsat hår. Jeg er SÅ imponeret over, at du syer din egen brudekjole. Og hvis den bliver lige så smuk som denne, så bliver du en utrolig smuk brud!
  Kh Judith

  SvarSlet
 8. Jeg er også med på bælteholdet. Og så mener jeg, at kraven er så smuk, at den bør vises = opsat hår (som dog vel kan hænge, så man stadig kan se volumen og farven? Smuk have og smuk kommende brud.

  SvarSlet
 9. Den er bare så smuk...

  Virkelig stort og skønt kunstværk du har skabt dig..!

  SvarSlet
 10. Du ser fantastisk ud i den helt vildt smukke kjole

  SvarSlet
 11. WOW - Den er fantastisk :-)
  Flot med Flot på - godt kæmpet, skønt resultat!

  SvarSlet
 12. Må vi ikke se den med opsat hår? Tror også det vil være rigtig godt, som du selv er inde på...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal I nok få lejlighed til - omend ikke før, så til brylluppet:-)

   Slet
 13. SMUKT!! både kjole og have (-:

  SvarSlet
 14. Tak for nogle smukker billeder af have og kjole:-))

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 16. Hvor er den bare smuk!

  SvarSlet
 17. Wau hvor er den bare super flot - glæder mig til at se din brudekjole

  SvarSlet
 18. Det er et flot arbejde og en flot kjole. Du bliver så flot.

  SvarSlet
 19. Jeg holder altså også stadig på et bredt bælte i taljen på dit smalleste sted - den gør lidt underligt i taljen... Har du mon overvejet at gøre brudekjolen bare en anelse kortere? Blot et par forslag - imponerende at du orker!!! :-)

  SvarSlet
 20. En mulighed kunne også være delvist opsat hår hvis du gerne vil have længden/faldet af det lange hår. Så vil det hænge ned bagtil men det forreste som primært er det der dækker omkring kraven vil blive sat op. Sådan blev mit eget sat til vores bryllup og det synes jeg var en rigtig god kombi. Jeg vil rigtig gerne sende et billede hvis du er interesseret, for det er lidt svært at forklare på skrift :)
  Og sikke nogle skønne farver, de grønne nuancer klæder dig så godt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det må du meget gerne! Jeg kunne godt bruge lidt inspiration!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Super. Jeg finder lige et par stykker der viser håret så godt som muligt og sender en mail. Jeg fik det lavet hos frisør PER på storetorv (af Janne). Hun var SÅ dygtig til både hår og makeup og jeg synes faktisk ikke det var så dyrt igen :)

   Slet
  3. Hmm din mail virker ikke. Har du en anden jeg kan skrive til?

   Slet
 21. Kjolen er meget flot, men nederdelen er for stor (vid) og der skal ikke bælte på en brudekjole

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist et spørgsmål om smag og behag - både hvad angår bælte og nederdelens vidde:-) men tak for din mening.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 22. Kjolen er meget flot, men nederdelen er for stor (vid) og der skal ikke bælte på en brudekjole

  SvarSlet
 23. Super smuk kjole :-) Hatten af for det store arbejde, der ligger bag både tilpasning af mønster og syning af prøvekjolen :-)

  SvarSlet
 24. Sikke en smuk kjole! Det er en fornøjelse at følge dig :-)

  SvarSlet
 25. For pokker hvor er du dygtig!

  SvarSlet
 26. wow hvor er den bare flot på også. For pokker du er sej.

  SvarSlet
 27. Den er så smuk Anna, sikken et arbejde. Kunne super godt tænke at prøve den *ha ha* for at se mig selv i sådan én model :)

  SvarSlet
 28. Meget flot kjole og jeg er helt sikker på at du får løst "problemerne" så brudekjolen bliver perfekt. Skøn have :-)

  SvarSlet
 29. Hvor er den bare flot. Det er jo en hel princessekjole.
  Vilde have??? Det er jo paradis I har.

  SvarSlet
 30. Wauw hold da helt op!! Du er vel nok smuk i den vidunderlige kjole!!

  SvarSlet
 31. Nej hvor er du smuk i den kjole! De mange timer du har lagt i tilretning og afprøvning af teknikker kan virkelig ses på resultatet. Den er bare så flot, glæder mig vildt til at se bryllups kjole udgaven. Den bliver fantastisk er jeg sikker på. Sandra R

  SvarSlet
 32. Du bliver en drøm af en brud i den kjole Anna! Og jeres have er bare vidunderlig i al sin vildhed :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 33. Hvor er den flot. Og at blive vist frem i sådan en skøn have!!! Vi bor selv i et nybygget hus, så er først lige i gang med at skabe en have. Kan indimellem godt misunde de etablerede haver med al deres charme!
  og Fine sandaler :)

  SvarSlet
 34. Du og den er bare så skønne!! Helt igennem smuk kjole!

  SvarSlet
 35. Hei Anna. Kjolen din er kjempeflott, Jeg tror også jeg er enig i at denne grønne kjolen vil bli enda finere med belte, men om den hvite brudekjole trenger belte eller ikke, er en annen sak. Det er ganske fantastisk hvordan et mønster kan gi helt forskjellige kjoler, med forskjellige behov, etter hvilket stoff man bruker:-) Lykke til med klipping og sying av brudekjolen din.Hilsen Line

  SvarSlet
 36. Kære Anna. Sikke et fantastisk stort arbejde der ligger i sådan en fin kjole. Jeg tror jeg vil give de andre ret, et bælte kan pynte på denne grønne kjole, men om din brudekjole skal have bælte eller ej, må du nok vente med at tage stilling til, til du er kommet så langt så du kan prøve den på. Jeg er vildt misundelig på dit store flotte hår, som hænger så fint, men skal man kunne se kraven, så skal det sættes op, hvilket jeg er overbevist om, også kan være rigtig pænt til dig, når du har så meget hår at gøre med. Held og lykke med klipning og syning af brudekjolen.

  SvarSlet
 37. Hvor er den da bare noget af det smukkeste !!! Skøn kjole.. Du er virkelig dygtig!!!

  SvarSlet
 38. Har fulgt din kjoles tilblivelse med spænding , og nu jeg se resultatet må jeg sige nej det er ikke rigtig godt. Sorry, men det gælder vel ikke kun om at please her. Overdelen sidder alt for løst på dig og den hænger midtfor som om nederdelen er for tung . Måske det er det en hel del her mener kunne skjules med et bælte. Kjolen er meget smuk men den sidder ikke godt på dig! Måske et bælte kunne gøre det men passer det til en brudekjoler? Ingen tvivl om at du er en dygtig syerske, men bliver nød til at sige min mening også selv om den måske bliver opfattet negativ, hvilket jo ikke er ønsket her på siden!!! Held og lykke med den endelige model.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.

   Tak for din kommentar. Og nej, jeg er da ikke interesseret i, at folk pleaser - jeg vil gerne have deres holdning. Så længe, at man skriver det på en ordentlig måde.
   Til dels vil jeg give dig ret. Måske er billederne, jeg har valgt, ikke de bedste, for på de fleste kigger jeg ned/bukker i overkroppen. Og ja, så bukker stoffet. Der er rørlig vidde i overdelen, så jeg kan trække vejret. Jge kan godt sy den mere slim, men så er jeg ikke sikker på, at jeg kommer til at kunne spise bryllupsmiddagen. Og ja, problemet er sikkert, at nederdelen er tung. Men måske et bælte vil gøre forskellen. Holde overdelen på plads, men samtidig give mig lov til at trække vejret. Og ja, det synes jeg sagtens kan gå til en brudekjole. Det er jo smag og behag. For mig er der ikke noget, man ikke må. Jeg har jo også valgt en meget atypisk model til brudekjole - en 50er kjole - og jeg går ikke efter et "klassisk look".


   Venlig hilsen
   Anna

   Slet