tirsdag den 10. juni 2014

Kom med på havevandring

Det er en fantastisk sommeraften med et smukt lys - og derfor gik jeg en tur med kameraet. Så kom med på havevandring - godt nok en virtuel en af slagsen. Og selvom billederne ikke yder haven fuld retfærdighed, så giver de da et indtryk. 

Holder du ud hele vejen (der er omkring 50 billeder, så jeg forstår godt, hvis du ikke gør) - ja, så er der forklaring til billederne sidst i indlægget. Grunden er på lidt over 2000 kvadratmeter, og det er en gammel have med gamle frugtræer og enorme asketræer, som vi har overtaget. Vi har ladet det meste gro, for vi kan godt lide en vild have. Vi forsøger at holde brændenælderne i bund, men skvalderkål er velkomment. 

I haven er der en klynge gamle asketræer (som desværre alle er præget af askesyge), som skaber en lille skov. Hele grunden er meget bakket, og flere steder er der stensætninger som kanter. Disse stensætninger trænger til at blive lagt om - men det bliver ikke nu. 

Da vi overtog huset, var den gamle pigstensbelægning fra 1875 på gårdspladsen der stadig. Den kan ses på billederne her. Vi syntes, det var vældigt charmerende, men gårdspladsen var så hullet og ødelagt, at det ikke var til at køre eller gå på den. Om vinteren var den smattet og fyldt med dybe vandpytter. Om sommeren groede den til i ukrudt. Og da vi helst ikke bruger sprøjtegift, måtte vi finde på noget andet. Derfor fik vi lavet gårdspladsen sidste efterår. Der er nu lagt perlegrus (med stabilgrus under), og vi er rigtig glade for resultatet. Vi har bevaret øen i midten, som skal genetableres med stensætningen, når tiden bliver til det.  

Vi har også selv sat præg på haven. Især dette forår har vi fundet tid til det. Vi har plantet et par frugttræer, en kastanje (i midten af gårdspladsen) og andre træer og buske. Vi har fjernet en række gamle bede og lagt dem over i græs. Og vi har etableret nye.

I år har jeg sat 33 dahliaer, som jeg har passet og plejet i drivhuset siden marts måned. Jeg er spændt på resultatet. De skulle gerne levere blomster til brylluppet. 

Vi har været husejere i to år nu. Før huset her boede vi i et lille rækkehus i Lystrup (det var lejet), og det var også hyggeligt. Men dette sted er, hvad vi har drømt om. Det ligger på landet (i en lille bitte by med ikke mere end 11 huse) i et smukt bakket landskab langt fra indkøbsmuligheder og skole. Vi har søde, snakkesagelige og hjælpsomme naboer, men der er ingen andre børn.     

Der er fordele og ulemper ved at bo på landet. Vi kan savne det (børne)fællesskab, som de har i den by, hvor Lara går i skole (eller minisfo, som det nu er). Men vi savner ikke de færre kvadratmeter og de mere friserede grunde. Vi savner ikke et moderne hus med super komfort. Vi kan godt se det pæne og det nemme i de nye huse, og det er rigtigt for mange mennesker, men ikke for os. Vi elsker vores gamle, skæve hus og den fantastiske have. Dette her er hvad både jeg og Jonas har drømt om. Heldigvis har vi hele vejen været enige om det. 

P.S. Tusind tak for alle jeres kommentarer til brudepigekjolen. Det er simpelthen så dejligt, at I kommenterer, og det gør, at jeg finder bloggerlysten frem igen!


_________________________


Pictures from our garden - taken this evening, where the light was wonderful. Our garden is an old one - and kind of a wild one.  
We have own the house since summer 2012. Our house is on the country, and we really like living in this way. 


44 kommentarer:

 1. Jeg har kigget med hele vejen gemmen de 50 billeder :) Sikken en perle I har fundet jer.

  Vi bor i en mindre landsby men dog med både skole og købmand. Det eneste jeg godt kan blive en smule træt af ved at bo på landet, er alt den "taxakørsel" der følger med når børnene skal køre til og fra fritidsaktiviteter flere gange om ugen.

  Dejlige billeder, du har virkelig fanget alt det skønne.

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert et minus.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Sikke en dejlig have I har :o) Jeg bor selv på landet med masser af luft, have og frihed, og det er simpelthen dejligt. Ingen friseret have her, men kig ud over vores (raps)mark og andre dejlige beplantninger, som dyrene også nyder. Skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Ann. Jeg var lige forbi din blog og kan se, at du er helt ny her i blogland. Velkommen til! Glæder mig til at se både billeder af din have og dine kreationer.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 3. Waaaauw! Sikke en have. Der ser jo helt vidunderligt ud!

  SvarSlet
 4. Jeres hus og have er præcist sådan noget jeg drømmer om når vi engang får råd - indtil da må jeg misundeligt følge med og leve lidt gennem dine billeder haha ;)

  SvarSlet
 5. Kære Anna

  Vidunderlige billeder...
  Jeg har netop selv været på haverunde og en tur op og ned ad vejen i vores lille landsby. Jeres sted ser så skønt ud. Gid vi var enige ... Jeg elsker det skæve og firnurlige, men Allan er mere til funktionelle løsninger - og orden! Pt. har vi det skæve og finurlige, og jeg holder fast, men det er lidt en ulige kamp :)
  Tak, for havevandringsrunden - det var skønt, at blive vist rundt.

  Kh. Kristina

  SvarSlet
 6. Åh Anna, tak for en dejlig havevandring! Der ser jo helt fantastisk ud hos jer! Tænk et sted at vokse op, og så man man jo bare være god til at planlægge legeaftaler og ikke mindst fragte :-) kh. Mette

  SvarSlet
 7. Hei :-) Har aldri kommentert hos deg før, men denne gangen måtte jeg bare :-) for et vakkert sted og absolutt fantastisk hage dere har! Å hvor jeg skulle ønske det gikk an å ha det slik her bor, men det er så langt nord i Norge med dertil korte somre. Skjønner så godt det du mener med trivselen på landet. Nydelige bilder...jeg drømte meg helt bort :-)

  Kjolen i forrige innlegg var kjempeskjønn. Kledde lille Lara helt perfekt :-) Du er så flink å lager så mye vakkert.

  Ønsker deg en riktig fin kveld.

  Hilsen Trude :-)

  SvarSlet
 8. Dejligt med lidt grønt når man nu stadig er fanget i en lejlighed i Århus uden have selv. :)

  SvarSlet
 9. Hvor ser det skønt ud. Sikke en dejlig have I har.
  Min mand er mere til det friserede, men jeg synes det ser så fantastisk ud, det I har!

  SvarSlet
 10. Meget flot have. Ingen stress når man går en tur i de omgivelser 😊

  SvarSlet
 11. Dejlige billeder fra en skøn have, men selv om den er lidt vild, så ligner den et sted, der kræver masser af arbejdstimer, men de er jo så givet godt ud.

  Jeg kan godt forstå, at I elsker jeres lille idyl derude på landet, vi har også lyst til at flytte ud af byen, men indtil videre bliver vi boende, i vores lille lejlighed cirka to kilometer fra Roskildes centrum, for dermed har vi så meget luft i vores økonomi, at vi kan leve den største af vores drømme ud ... en næsten stress fri hverdag, hvor kun den ene af os behøver at arbejde og den anden af os så klarer alt det huslige med det resultat, at når vi har fri, så har vi også mulighed for at holde fri samt komme ud og nyde livet sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg kan sagtens forstå jeres prioritering. Jonas og jeg snakker også nogle gange om, hvordan hverdagen kunne blive, hvis en af os kunne gå hjemme. Men som husejere (og med vores indtægter) vil det ikke kunne lade sig gøre. Det er om at proritere og finde den vej, som er bedst for en selv.

   Kh
   Anna

   Slet
 12. WAUW(!!)....sikken et sted. Det er så smukt...jeg elsker også de ufriserede, vilde, vidunderlige haver.
  Tak fordi du deler som gavmildt ud med billeder og tekst.
  Til tider går jeg og funderer lidt over emnet huskøb....måske en skønne dag jeg bliver husejer, man ved aldrig. Tænker over det der med at bo på landet....det tiltrækker mig på sin vis og det er fedt at du fortæller om det + ridser fordele og ulemper op.

  Go dag!

  KH Anne

  SvarSlet
 13. *så gavmildt ud af billeder og tekst.

  SvarSlet
 14. Sikke et vidunderligt sted I har fundet jer - forstår godt jeres begejstring og villighed til at gå på kompromis med visse ting, som du beskriver. Ville selv ELSKE at bo sådan et sted :-) Tak for en dejlig haverundvisning!

  SvarSlet
 15. Det er altsaa paradis I der har fundet. Og heldagsjob bare at holde det hihi, men skoent med plads til koekkenhaven og alt det landlige der hoerer sig til. Herligt og lige mig ( siger hun og er proppet ind i en lille embedsbolig paa foerste sal suk)

  SvarSlet
 16. I bor skønt! Sikke en dejlig have!
  Gamle huse oser af charme :-)
  Kh viola

  SvarSlet
 17. Jeg forstår jer fuldstændig! Jeg er også til det skæve, det originale og at bo på landet giver en ro! Det har jeg måttet sande - jeg troede jeg var bymenneske, men jeg tog fejl!
  Jeg elsker roen. Og med et super sensitivt barn, har jeg også måttet sande at det også er godt for ham - han kan faktisk ikke kaperer mere end børnehave... så vi leger sjældent med nogen derefter...
  Jeg synes jeres have er skøn og vild og jeres hus er så smukt!
  Tak for foto-safari!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 18. Oh, hvor ser det godt nok dejligt ud derude på landet.
  Vi bor faktisk selv ti lleje I et hus I Lystrup nu -tom. næste sommer.
  Og vi skal så lande I "vores" hus - Et på landet som jeres kunne være en drøm, men nu må vi se:-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 19. Vidunderlige billeder, Anna.
  Skønt sted, I bor.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 20. whau så er det man får lyst til at flytte på landet. Det er lutter idyl og så charmerende. hilsen Jane

  SvarSlet
 21. Smuk have, gamle haver er skønne

  SvarSlet
 22. Smuk smuk have! Elsker den idylliske stemning, som for mig også opstår fordi der er ukrudt hist og pist. Alt skal ikke altid være snorlige!
  KH Lotte

  SvarSlet
 23. Ej hvor er der smukt og hyggeligt. Kan godt forstå fordelene har overvægt ;O) Kh Helle

  SvarSlet
 24. Det er bare den fineste have I har. Elsker at det er lidt vildt, det gør haven meget hyggelig og autentisk. Jeg gad også godt være haveejer, specielt her om sommeren. Lige nu nøjes vi dog med en altan, indtil vi finder vores hus engang :-)

  SvarSlet
 25. Ej, hvor ser det bare fantastisk smukt ud! Vi har fået et kastanjetræ, som er selvsået fra mine forældres have og flyttet hertil det første år vi boede her. Nu er det 1/2 meter højt, så der går lidt før man kan kalde det et træ :D

  SvarSlet
 26. Skønt sted I har! Har selv overtaget en gammel fin gård med tilgroet have, så nu er det som en skattejagt at finde smukke planter frem under alt rodet. Tak for inspiration til nye blomster! Kh. Kristina

  SvarSlet
 27. Hey for en smuk have I har, kan godt forstå I er vilde med at bo der.

  SvarSlet
 28. Hvor er det nogle smukke billeder! Vi er selv lige flyttet ud i en landsby med 36 huse her syd for Aarhus. Nogenlunde samme størrelse have som jer -kommer i øvrigt også fra et lejet rækkehus og har to små børn :-) og vi nyder luften og pladsen omkring os og synes vi er verdens heldigste!

  SvarSlet
 29. Det er en skøn skøn gave i har jer der med den have det ser så fantastisk skønt ud! lige til pas vild efter min smag :-)

  SvarSlet
 30. Tak for turen :) I har en smuk have, meget charmerende når det hele får lov at vokse og farverne på de forskellige blomster springer ud... Jeg får helt lyst til at gå på opdagelse ^_^
  //Amalie

  SvarSlet
 31. Sikke nogle dejlige billeder og et fantastisk skønt sted I bor - jeg kan godt forstå at du ikke vil bytte med en lille have eller et nymoderne hus :-)

  SvarSlet
 32. Hvor er det dog bare en fantastisk smuk grund I har. Hvor ville jeg dog ønske at vi også havde så smuk og dejlig en grund. Det er vores store ønske, måske går det i opfyldelse en dag... jeg krydser fingre! Tusinde tak for aften turen :)

  Mvh. Anja

  SvarSlet
 33. Det er da parasis på jord. Kan godt følge det med at der ingen børn er i nærheden, men legekammeraterne vil helt sikkert være vilde med at komme på besøg og få lov at boltre sig ude i haven. Besværet må helt sikkert også blive opvejet, hver gang I kommer hjem til jeres paradis.

  SvarSlet
 34. Ja nemlig! et gammelt hus på landet er lykken!
  Synd der er så få, der er klar over at man godt kan leve på den anden side af et byskilt :P

  SvarSlet
 35. Fantastisk have! Tak for turen.

  SvarSlet
 36. Sikke en skøn have, jeg har nydt alle billederne. Elsker den vilde have, det er så dejligt afslappende og idylisk. Jeg drømmer selv om vores have bliver vild og med masser at gå på opdagelse i, men det tager tid at gå fra en kontrolleret have (som en sådan en vi har overtaget) til en vild have, men dine billeder sætter nogle drømme igang :-)

  SvarSlet
 37. Tak for rundvisningen - det er simpelthen et fantastiske sted I har Jer! Jeg er vild med Jeres "havestil" - det lidt mere vilde og gætter på at det også ville give en stress at være alt for ambitiøs med så stor en grund. Og jeg deler så meget Jeres kærlighed til det gamle og skæve - det er på en eller anden måde levende - hvor nyt og lige virker
  mere dødt. Jeg tror du ved, hvad jeg mener :)

  Jeg går også og drømmer om at vi en dag skal finde vores helt eget lille paradis omend det næppe bliver så stort, så håber jeg at det har bare lidt af den charme Jeres har - det skal i hvert fald ikke være for nyt og retvinklet ;) Men da vi regner med at blive i Storkøbenhavn, må vi jo se hvad økonomien rækker til, når det engang bliver aktuelt. I første omgang flytter vi hjem til vores hyggelige lille bondehus i Lyngby, som desværre kun er lejebolig, men som vi har fremlejet imens vi er her i New Zealand.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 38. Hi Anna,
  that are such nice photos. I really like your garden, your house and everything around. It looks so peaceful... and big. I can't complain, my family and I live in Düsseldorf in a nice house with a garden bigger than most of gardens in the city, near the forest, but there is still no comparison to yours.
  Can I come for holiday? ;)
  Best regards
  Melanie

  SvarSlet
  Svar
  1. You´re welcome;-)

   Kind regards,
   Anna

   Slet