mandag den 2. juni 2014

DuftblomsterI går hentede vi disse blomster ind fra haven, for de dufter helt vidunderligt. De stammer fra en stor busk ud mod vejen, og jeg tænker, at de tidligere ejere, som har plantet den og dens nabobuske, har tænkt i dufte - for langt de fleste buske i denne del af haven har duftende blomster. Denne har den skønneste duft.  
 
Jeg har hele tiden tænkt, at blomsten er i mimosefamilien, for den dufter sådan. Men nu googlede jeg mimose, og her er der kun gule, runde blomster. Denne ligner slet ikke. Mon der er nogle havekyndige blandt mine læsere, som kan oplyse mig navnet på blomsten?
 
 
_________________________
 
 
 
This flower is in our garden, and it's blooming now - and it smells wonderful. I thought it was mimosa, but it doesn't look like - do you know the name of the flower?
 
 


19 kommentarer:

 1. Hej Anna.

  Det ligner umiskendeligt uægte jasmin/pibeved. Og ja, den dufter vidunderligt.

  Mange hilsner fra Anne

  SvarSlet
 2. Hejsa.
  Jeg vil også sige det er en jasmin, mine forældre har den også i haven og den har bare en fantastisk duft, ren SOMMER:0)

  Vh Louise

  SvarSlet
 3. Aner det ikke, men smuk er den. Og blomster der dufter er bare det bedste. Vi havde også næserne godt nede i stedmoderblomsterne da vi var på Sølyst i weekenden - det er jo med at nyde det når man ikke selv har have ;)

  SvarSlet
 4. Smukke billeder - man kan næsten fornemme duften :)

  SvarSlet
 5. Som skrevet jasmin - og den dufter forførende!
  Vh

  Janne

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. It is jasmin, didn`t you drink green tea jasmin? It also smells in winter.... Greetings, Rike

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, I can see that now! Thank you very much! Kind regards, Anna

   Slet
 8. Jasminer, er så vidunderlige. Tænker lige, at sådan én skal der være i min have... Jeg må have plantet en - snarest :)

  SvarSlet
 9. Helt sikkert en uægte jasmin som dufter helt fantastisk :-)

  SvarSlet
 10. Fine bilder, ei skjønn jente du har. Og neglelakk som matcher vase og blomst ;-)

  SvarSlet
 11. Når du fortæller om jeres sted på landet, så tænker jeg på en form for Paradis.
  Især på denne årstid...wauw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her er meget skønt. Og bestemt dejligst om sommeren. Men lidt langt til legekammerater. Der er jo fordele og ulemper ved det meste. Især når man ikke har 10 mio til at købe hus for:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Jeg har ingen ide om, hvad blomsen hedder, men Lara har de fineste negle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Det er moderne med flere farver for tiden - i hvert fald når man er fem år og går i mini-sfo;-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Det er det også, når man er 16 og på vej på efterskole ;-)

   Slet
 13. Jeg kan ikke hjaelpe for jeg er saa daarlig til saadan noget. Men blomster der dufter er jeg helt vild med.

  SvarSlet
 14. TUSIND TAK for jeres kommentarer samt hjælp til at identificere blomsten! Jeg var sikker på, at I kunne hjælpe:-) Og ved en google billedsøgning ser det ud til at være rigtigt, at det er uægte jasmin. Mimose kan slet ikke vokse her i landet. Så lærte jeg da lidt nyt;-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet