søndag den 1. juni 2014

Den færdige prøvekjole
Så fik jeg prøven til min brudekjole færdig. Og her kan I se resultatet. Inden længe skal I også få lov til at se mig i kjolen.
 
Det har været et stort arbejde at sy kjolen, og jeg må sande, at det er et udfordrende mønster. Nu er mønsteret jo lavet, og pasformen er heldigvis fin - men syteknisk er der stadig ting, der kan forbedres.
 
En ting er den indvendige finish. Der er foer i kjolen, men grundet nederdelens og overdelens konstruktion er det ikke helt nemt at skjule sømmene. Kjolen lukkes i siden med en usynlig lynlås, som går ned i nederdelen. Men fordi nederdelens paneler er syet sammen, så volder det problemer med den usynlige lynlås - og jeg må bruge små hægter til at samle panelerne i den side, hvor lynlåsen er. Det kan også lade sig gøre, men det kræver mere præcis syning, end jeg har udvist her.
 
Kraven er syteknisk heller ikke helt nem, og den har voldet mig problemer de fire gange, jeg nu har syet den. Jeg håber, at femte gang (dvs. når jeg syr selve brudekjolen) er gnidningsfri. Men mon det bliver det?
 
Knappekanten er også problematisk. Her har jeg placeret knapperne således, at der næsten ikke var stof til at sy knapperne fast i. Det skal laves om, når jeg syr brudekjolen. Ligeledes skal der en knap mere i, da kjolen er lidt for udringet.
 
Jge har valgt at lade knaphullerne være for små. Det betyder, at kjolen reelt ikke kan knappes op. Knapperne har ingen praktisk funktion. Og kanten holder sig pænere, hvis kjolen ikke knappes op. Jeg overvejer stadig, om jeg skal gøre det samme på brudekjolen.  
 
Og så er der selve strygningen og presningen af folderne i nederdelen. Det er jo halvdelen af arbejdet (eller i hvert fald meget vigtig for det færdige udtryk). Der skal jeg have eksperimenteret med silken - hvor meget varme kan den tåle? For folderne må ikke forsvinde igen, og kjolen kan ikke presses efterfølgende.
 
Nu nævner jeg alle fejl og faldgruber - og det er altså mest for min egen skyld, så jeg kan huske det, når jeg syr brudekjolen. For alt i alt er det jo småting, og resultatet er blevet godt, synes jeg.  
 
Men pyha - sikke et arbejde. I går aftes lagde jeg kjolens nederdel op, og jeg var først færdig langt efter midnat. Den en rundskåren, og derfor kan den ikke bare lægges op. I stedet har jeg klippet en belægning og syet den på nederdelens kant - hvorefter jeg har syet belægningens øverste kant fast med små, næsten usynlige sting. Inden da målte jeg belægningskanten - og der er knap 8 meter.  
 
 

Oplægningen kunne have været mere præcis - det bliver den næste gang!

Nederdelen er 8 meter i omkreds, når panelerne trækkes fra hinanden.
 
Næste projekt er så at få lavet skørtet. Det skørt, der er under kjolen nu, yder den ikke retfærdighed, for det er meget stift og kantet. Og for at jeg kan få fornemmelsen af kjolen, bliver jeg nødt til at have det på plads.
 
Og så skal den endelige beslutning træffes: Er det det mønster, jeg skal bruge? Især er jeg i tvivl om den opretstående krave (for jeg vil gerne have udslået hår - og det er jeg ikke sikker på kommer til at fungere med den) samt nederdelens paneler, som rykker rundt på sig og har en tendens til at "flyve" (men det er også en tynd silke, jeg har syet prøvekjolen i - det kan meget vel være anderledes med brudesilken).
 
Jeg ved dog ikke helt, hvad jeg gør, hvis jeg beslutter mig for, at det alligevel ikke skal være det mønster - for nu er brylluppet efterhånden så tæt på, at der ikke er tid til at lave for meget om på det.
 


Min lille hjælper ...
 
 
Jeg har stadig ikke taget stilling til, om jeg skal lave et bælte eller ej. Og det bliver jeg nok nødt til at beslutte mig for, inden jeg påbegynder syningen af brudekjolen. For det kommer til at have betydning for placeringen af knapperne. Ak ja, der er mange ting at spekulere på;-) Og lang vej igen. Men jeg klager ikke - for det er en meget tilfredsstillende og spændende proces.
 
 
_________________________
 
 
 
I've finished my wedding dress test, and I am quite pleased with the result. I still need to make some changes, and some techniques must be practised. There's still long way to go! But hopefully the result will be great.
 
 


62 kommentarer:

 1. Uanset alle dine kvaler og problemer undervejs er det en meget smuk kjole glæder mig til at se hvad du ender med, på jeres store dag :-)

  SvarSlet
 2. wauw sikke en drømmekjole!! Hold op der er gået meget stof til skørtet - helt vildt!! Jeg håber, at du finder svar på de spørgsmål, der er dukket op.

  SvarSlet
 3. Den er super flot. Og sikke et stort arbejde, jeg er meget imponeret over din tålmodighed:-) det er sikkert kun dig der ser 'fejelene'-ved godt at det ikke hjælper ret meget; jeg bliver heller aldrig selv rigtig glad for noget hvis ikke jeg er helt tilfreds. Men flot er den i hvert fald.

  SvarSlet
 4. Nej, hvor er den bare skøn, du kommer til at se fantastisk ud :-)
  Vh Trine

  SvarSlet
 5. Sikke et arbejde. Vældig flot prøvekjole som du snart må hoppe i:-) Glæder mig til at se brudekjolen som jeg er sikker på bliver så smuk:-)

  SvarSlet
 6. I guder hvor er den smuk! Og som udestående til kjolen må jeg sige at den virker perfekt :-)

  SvarSlet
 7. På trods af dine udfordringer med kjolen, er den blevet MEGET smuk.
  Jeg håber at du finder en løsning på "problemerne" i god tid inden brylluppet. jeg kan ihvertfald sagtens forestille mig kjolen som brudekjole og synes at kraven er meget smuk. Der er lidt Mad men over kjolen, på den absolut fede måde... :o)

  SvarSlet
 8. Sikke et arbejde!! Det er da fantastisk med et skørt som er 8 m i omkreds :-) Er sikker på at det bliver en rigtig flot kjole.

  SvarSlet
 9. Jamen, hvor den flot, sikke et arbejde. Er sikker på at brudekjolen bliver rigtig flot.

  SvarSlet
 10. sikke en masse tålmodighed der skal til. er virkelig imponeret over det du har formået at fremtrylle her :)

  SvarSlet
 11. Hvor er den flot, og modellen er bare så meget dig.... Håber du laver brudekjolen sådan, det vil være så smukt :-)
  Kh Nanna

  SvarSlet
 12. Hvor er den fin, og sikke et arbejde :-) Glæder mig til at se den som brudekjole, hvis du vælger at fortsætte med dette mønster:-)

  SvarSlet
 13. Fantastisk! Intet mindre!

  SvarSlet
 14. Wauw hvor er den smuk og hvor er det inspirerende at følge dit arbejde med brudekjolen. Glæder mig til at se hvordan den rigtige kjole ender med at se ud. Er sikker på at den bliver fantastisk.
  Anne

  SvarSlet
 15. Det er en meget smuk kjole. Et kæmpe arbejde, jeg kan slet ikke forstå, hvordan du finder tiden med job og to små børn! Men jeg glæder mig til at se den på, og til at se den færdige brudekjole.

  SvarSlet
 16. Hold nu op hvor er den flot Anna. Selvom du her opridser en masse ting, som du kan forbedre vil jeg nu alligevel rose dig op til skyerne for det smukke arbejde. Jeg glæder mig meget til at se, hvad det hele ender ud med.

  SvarSlet
 17. Hvor er den bare FLOT! Og sikke en sød hjælper du har dig. ;-)

  SvarSlet
 18. Den er blevet rigtig flot. Held og lykke med projekt brudekjole. Husk nu at du ikke må sy den helt selv, men skal få en til at sy noget af den for dig, ellers siges det at det bringer ulykke. Knus

  SvarSlet
 19. Sikke et arbejde du har lagt i det. Flot kjole!!!

  SvarSlet
 20. Hvor er den fin. Jeg glæder mig til at se hvordan brudekjolen ender.

  SvarSlet
 21. Wow hvor er den smuk. Glæder mig til at se dig i den. Hvis håret er løst samlet bagtil, altså bare det fra siderne, men stadig hænger frit, så kan det måske gå fri af kraven.

  SvarSlet
 22. Det er en utrolig smuk kjole du har lavet. Det er et kæmpe stykke arbejde. Til trods for symæssige udfordringer, så er jeg slet ikke i tvivl om, at den vil blive utrolig smuk som brudekjole. Personligt vil jeg fravælge et bælte, da jeg synes det vil skjule de fine indsnit og læg, der er i taljen på kjolen. Jeg synes kjolen står flottest når den er helt enkel uden alt for mange "larmende" detaljer som et bælte. Glæder mig til at se den færdige brudekjole.

  SvarSlet
 23. Åh, jeg kan gost forstå, at du kæmper med alle beslutningerne, inden du sætter saksen i brudestoffet. Men hold nu op, hvor er den smuk! Og sikke et arbejde! Din ihærdighed og dine skills som skrædder får stående ovationer herfra!

  SvarSlet
 24. Wauh.. Jeg er imponeret. Flot, flot arbejde!!
  Jeg ville vente med at tage en beslutning om bæltet til du har haft den på. Så kan det være at beslutningen er nemmere...

  SvarSlet
 25. Den er bare superflott - jeg tar av meg hatten for deg som har begynt med dette omfattende prosjekt :)

  SvarSlet
 26. Wauw. Smuk kjole!! Hvis du skal have løst hår kommer kraven til at være i vejen hele dagen, så den ville jeg nok prøve at "lægge ned". Men jeg synes virkelig det er en flot kjole, og så er det endda kun en prøvekjole.
  Du er meget meget dygtig.
  Vh Sara

  SvarSlet
 27. Med de snit og det elegante udtryk er jeg sikker på at det ville blive en smuk smuk brudekjole! :)

  SvarSlet
 28. Wow, hvor er den bare fantastisk fin! Sikke et arbejde du har lagt i den.
  Jeg er sikker på brudekjolen kommer til at blive endu mere fantastisk. Håber arbejdet med den går godt og at du får en god følelse når du syr den:)

  SvarSlet
 29. Smuk, smuk, smuk Anna!
  Glæder mig til vi skal se den på :)

  SvarSlet
 30. Imponerende stykke arbejde, jeg tror personligt jeg ville gå kold hvis jeg skulle sy to kjoler der kræver så meget lige efter hinanden! Jeg havde en lignende krave på min brudekjole, og havde opsat hår

  SvarSlet
 31. Hvor er den bare flot, og sikke noget laekkert thai-silke. og nu kommer det: Hvorfor lave knaphuller hvis kjolen ikke skal kunne knappes op????? Det sparer lidt paa arbejdet og undgaar at aabningen "gaber" naar man sidder ned.
  Baelte, det ville jeg ikke saette paa. Kjolen er fantastisk i sig selv.
  Men saadan en flot hoej krave duer det ikke med nedslaaet haar. Det ville vaere synd for kraven. Nej, der maa haaret saettes op .
  Det var lige min mening. Jeg glaeder mig meget til at se det endelige resultat. Proevekjolen er allerede fantastisk, hvad bliver brudekjolen saa ikke???????

  SvarSlet
 32. Utroligt smuk kjole! Bliver rigtigt spændende at se både den på og den endelige brudekjole!
  Kh Bodil

  SvarSlet
 33. Hvor er det en flot kjole og hvilket arbejde der er lagt i den! Jeg ser frem til at se din brudekjole.

  SvarSlet
 34. Hmm tænker at kraven og det løse hår kan fungerer, men du må prøve det først.

  Men på trods af fejlene er den altså lækker :)

  SvarSlet
 35. Jeg kan kun sige 'WAUW' for en smuk kjole, jeg kan godt forstå, den er tidskrævende at sy

  SvarSlet
 36. WAUW! Den kjole kan du virkelig godt være stolt af! Jeg syntes du er så sej at turde kaste dig ud i at sy din egen brudekjole! :-)

  SvarSlet
 37. Hold nu k*ft hvor er den smuk :O Den er bare helt fantastsik :D Jeg håber, at det kommer til at passe med at det er den model du vælger til brudekjolen. Alle de lækre detaljer man lægger mærke til hen ad vejen.. mmmmums ^_^
  Jeg bliver ved med at kigge billederne igennem, det er nok farven der betager mig :-)
  Fantastisk stykke arbejde :D *klap på skulderen* fra Amalie

  SvarSlet
 38. Hvor er den imponerende smuk...
  Jeg glæder mig til at se dig i den - Der er virkelig mange skønne detaljer på kjolen, personliget synes jeg kraven og læggene i nederdelen er helt og aldeles fantastiske....

  Jeg ville nok i hvert fald lave bælte til den grønne her tror jeg...

  SvarSlet
 39. Åhhh hvor er den dog smuk!!! Selvfølgelig skal det da være den model der skal være brudekjole.....mere unik kan den da ikke blive. (-:

  SvarSlet
 40. Anna Det er virkelig blevet en smuk kjole. Jeg synes det er meget modigt af dig at sy din egen brudekjole, men jeg tror den bliver flot. Jeg synes du skal gå efter denne model. Måske du er ved at være træt af den, derfor du tænker at gå i andre banen. De fejl su ser nu, ser du ikke om 14 dage for så har du glemt de er der. Anna Jeg er så imponeret, for det er en svær kjole og ikke mindst et MEGET stort arbejde at lave en brudekjole

  SvarSlet
 41. Den er så flot Anna!! Og med alle de lækre detaljer. Glæder mig meget til at se brudekjolen. Er sikker på, at den bliver vildt smuk! Kh Maria

  SvarSlet
 42. Den er fantastisk. Du er simpelhen så utrolig dygtig.
  Jeg gæder mig til at se hvordan brudekjolen kommer til at være. Og om du vælger den opretstående krave, de flotte paneler eller ej, så er jeg sikker på at den bliver meget smuk. Og endnu smukkere når du skal bære den på jeres bryllupsdag.

  Kh. Linette

  SvarSlet
 43. Den er altså blevet fantastisk flot. Nu har jeg fulgt med fra du valgte farverne til prøvekjolen og den er bare så fin - glæder mig til at se dig i den og i brudekjolen selvfølgelig. Et par betragtninger fra mig. Fravælg bæltet - synes det ville være synd for den flotte kjole med detaljerne ved taljen. Om mht kraven så ville jeg simpelthen vælge at få håret sat op - kraven skal kunnes ses og løst hår til sådan en kjole synes jeg er synd. Men det er bare mine meninger. Kh Ruth

  SvarSlet
 44. Den er utrolig smuk Anna :-) Jeg er glad for at du nævner at opremsning af "fejlene" er for at du husker dem - jeg kender det godt - men jeg fik det næsten helt dårligt... Det er SÅDAN et stort arbejde og uanset hvad du vælger, er du såååååå sej :-D
  Pøj-pøj med det
  Kh,
  Mette

  SvarSlet
 45. Sikken en smuk kjole du har fået syet! Eller egentlig vil det yde din proces mest retfærdighed at skrive syet OG designet. Vildt imponerende!
  Og så utroligt passende for netop dit bryllup. (I hvert fald som det ser ud her foran skærmen i blogland.)
  Kraven er rigtig fin og meget vellykket. Men måske du har en pointe med det udslåede hår? Sådan en krave passer vel bedst til opsat hår?

  Personligt ville jeg have valgt en helt enkel bådudskæring og ingen knapper men dit design ligger så fint i forlængelse af dine andre kjoler.

  God arbejdslyst og de bedste ønsker for jeres store dag!

  Hilsen
  Rikke

  SvarSlet
 46. Hvor er det bare en smuk kjole. Er meget spændt på, hvordan brudekjolen ender med at se ud :-)

  SvarSlet
 47. Waow waow waow - du er simpelthen så god!!!!!

  Jonna

  SvarSlet
 48. Du er simpelthen total sej ;-)

  Sikke en kjole du har fået kreeret og hvor har det været fedt at følge processen - med op og nedture.

  Jeg glæder mig til at se din brudekjole når den er færdig.

  SvarSlet
 49. TUSIND TAK for jeres opmuntrende kommentarer - og jeres input ang hår, krave og bælte! Et par af jer er inde på, at bæltet vil forstyrre - og det tror jeg, I har ret i. Så lige nu hælder jeg mest til, at der ikke skal bælte til brudekjolen. Og hvad angår hår, så skal en del af det nok sættes op.
  Jeg sætter saksen i brudesilken inden længe - uha, det bliver stort! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 50. Hold nu op hvor er den fin

  SvarSlet
 51. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 52. Hvor er den smuk - og hvor er han kær!

  SvarSlet
 53. Hvor er den blevet smuk og hold da op hvor er du bare tålmodig og dygtig, spændt på at se brudekjole.
  Jeg er ening med at bælte måske vil være for meget.

  SvarSlet
 54. Hvor er den flot! Glæder mig til at se brudekjolen og synes du skal beholde kraven og have opsat hår:)
  Hilsen May

  SvarSlet
 55. beautiful, beautiful, beautiful!!!! Greeting s from Rike

  SvarSlet
 56. Hold nu k..., hvor er den blevet flot... Virkelig noget at være stolt over, er dybt imponeret!!!!!!

  SvarSlet
 57. Wow!!!! - jeg glæder mig helt vildt til at se den endelige brudekjole, modellen er blevet gudesmuk :)

  SvarSlet
 58. Endnu en gang falder kæben til gulvet af bare benorvelse! Sikke et arbejde og en masse tålmodighed du har lagt i denne kjole og wauw hvor er den skøn! Tillykke med at den endelig er færdig! Jeg glæder mig til at se dig i den :D

  SvarSlet
 59. En fantastisk flot kjole du har syet, synes helt bestem den holder som brudekjolemodel :-)
  Ville da også være synd hvis det store arbejde med at designe og sy prøven skulle være spildt, og hvordan med tid og ideer til en ny prøvekjole ???
  mht til panelerne der "flyver" så kunne du jo vælge at kantstikke dem, det giver så et lidt andet udtryk som naturligvis skal overvejes, alternativt er det måske nok at hæfte dem til i den nederste søm så de bliver holdt lidt på plads, og måske er ingen af delene nødvendigt i brudekjolestoffet. Held og lykke med den kommende brudekjolesyning. Kan tilføje at jeg selv syede min egen brudekjole og fortsat er gift på 20 år, så al det der overtro skal man ikke tage så alvorligt.

  SvarSlet
 60. Félicitations pour ce si beau travail, si raffiné.
  Le choix des matières et la couleur!
  Bravo, tous mes voeux de bonheur+++
  BernadettE

  SvarSlet