mandag den 9. juni 2014

Brudepigekjolen
Så blev brudepigekjolen færdig, og Lara viser den stolt frem. Hun glæder sig rigtig meget til brylluppet, og nu, hvor hendes kjole er færdig, bliver det hele lidt mere håndgribeligt.

Lara skal ikke med til hele bryllupsfesten, men er med i kirken og til bryllupskagen efterfølgende. Derefter skal hun og Askil passes af hendes venindes mor. 

Nogle vil måske tænke, at det er tåbeligt at bruge penge og energi på at sy en brudepigekjole, når det kun er én dag, hun skal have den på. Men jeg holder af at sy, og det er en stor glæde for mig at designe en sådan kjole - og selvom den kun skal bruges en enkelt gang. Den kommer forhåbentlig til at være et kært minde for hende. Hvem ved - måske får hun selv en pige en dag, som kan arve kjolen. 

Brudepigekjolen er syet i en hvid blonde og med råhvid silke som bund. Blonden er en blød tyllblonde med et fint blomsterbroderi og en tungekant. Mønsteret, som jeg har brugt, er en udgave af dette mønster, men med en del forandringer. Kjolen går ikke nær så meget ned i en spids fortil som det oprindelige mønster. Og blonden er rynket i stedet for at blive lagt i læg.

Jeg har valgt at lave en smal rullekant med overlockeren som oplægning af den inderste silkenederdel. Nederdelen er nemlig så rundskåren, så det ikke kunne lade sig gøre at lægge den op uden belægning (og det ville jeg trods alt ikke ud i). Det blev rigtig fint, og jeg burde nok have taget et nærbillede af kanten. Det må komme senere. 

Det var, grundet nederdelens konstruktion, udfordrende at få blonden til at passe, så den er lige lang alle steder. Jeg er ikke sikker på, at det lykkedes helt, men alt i alt er jeg tilfreds med resultatet. Jeg er vild med de to lag blonde oven på hinanden. 

Som noget nyt har jeg prøvet at fotografere med et fotolærred som baggrund. Jeg synes nemlig, at billeder af hvide kjoler (dåbskjoler) bliver uskarpe og triste på en hvid baggrund. Med en farve træder det hvide og mønsteret på blonden meget bedre frem. Stoffet her er polyester poplin i en sart grøn. Farven ville jeg gerne have haft lidt kraftigere, men det kunne jeg ikke få (stoffet er købt i Stof og Stil). Stoffet skal gerne være nogenlunde krølfrit, men det er det ikke helt - og skal stryges inden næste fotosession, kan jeg se. 

Billederne er ok, men stadig en smule uskarpe. Lyset var vist ikke godt nok. __________________________Lara's bridesmaid dress is finish. It's made of soft lace and silk - and I like the result. Lara is pleased too. She really looks forward to the wedding. The pattern, I've used, is almost the same as this one

96 kommentarer:

 1. Hvor er den smuk - jeg kan godt forstå at hun er tilfreds. Og hvor han du været hurtig det er ikke mange dage siden vi så prøve kjole. Som altid dejligt at følge din blog.

  SvarSlet
 2. Hvor er kjolen fin. meget meget fint.

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin!
  Og jeg elsker dine billeder - lækkert at der er så mange. Lara er en smuk pige, er vild med hendes flotte hår :-)

  SvarSlet
 4. Jeg tager hatten af i dyb beundring. Joesses hvor er den flot.

  SvarSlet
 5. Smuk, smuk smuk!! Både Lara og kjolen

  SvarSlet
 6. Hvor er den vidunderlig - og selvfølgelig skal Lara da have en brudepigekjole - det er mindst lige så særligt som at hendes mor skal være brud.
  Fantastisk smuk kjole til en fantastisk smuk pige :)

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare blevet smuk.
  Jeg er helt vild med blonden, den er simpelthen fantastisk. Super med de to lag blonde oven på hinanden, det ser virkelig godt ud.

  Jeg synes ikke der er noget galt i at sy en brudepige kjole. Hvorfor skulle Lara dog ikke også være fin klædt på, i en helt særlig kjole, den da hvor hendes forældre skal giftes. Jeg går ind for smukke kjoler til særlige dage :-)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt forstå at du gerne vil sy en brudepigekjole til Lara! Og den er blevet så flot, kan godt forstå hun er stolt!

  SvarSlet
 9. Den er bare så yndig og enkel!!

  SvarSlet
 10. Hvor er den smuk - og det samme kan man jo kun sige om Lara. Jeg kan sagens forstå at du har valgt at sy en brudepige kjole, også selv om den kun skal bruges en enkelt dag.
  Kh Maria

  SvarSlet
 11. Kjolen er rigtig smuk, men det er Lara også, alt klæder hende. Du er bare så dygtig til at sy.

  SvarSlet
 12. Hvor er hun fin! Prinsesse for en dag, sådan skal et bryllup være, uanset alder

  SvarSlet
 13. Fantastisk smuk model
  - og kjolen er også bedårende ;-)

  SvarSlet
 14. Helt nydelig! Tenker Lara synes det er stas :)

  SvarSlet
 15. Neeej, hvor er den sød! Og hvor er hun skøn :-)

  SvarSlet
 16. Hvor er den fin. Er vild med at det er en kjole som passer til en 5(6?)- årig og ikke en stor stiv sag som ikke er god at lege i. Og så er den smuk. Er sikker på at den er med til at få Lara til at føle at det er en helt særlig dag, hvor hun har en særlig rolle.
  Vh. Anne K

  SvarSlet
 17. Ih Anna, hvor ER den bare smuk. Jeg forstår så godt at du gerne syr kjolen til denne ene dag -det er helt særligt og rigtig meget dig, så sådan skal det være;-):-)
  God ide med fotolærredet -blonden ser smuk ud.
  Pøjpøj med den videre syning af DIN kjole;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 18. Super sød med blonde! Rigtig skøn brudepige!

  SvarSlet
 19. WOW! Jeg er fuld af beundring for din energi og kunnen!

  SvarSlet
 20. Wauw! Hvor er den bare flot!
  Jeg har lige et syspørgsmål, jeg håber er okay jeg stiller?
  Jeg er ved at sy en dåbskjole til min søn (eller jeg håber jo det bliver en der kan gå i arv). Jeg har syet den i silke, med blonder udover. Jeg kan sagtens ligge silken pænt op, men hvordan ligger jeg blonden pænt op? Tror du det pæneste er, at sy en blondekant på? :-)
  Mvh. Marie Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det en blondekant? Så kan den sys på blød tyll (bedst at gøre det i hånden) eller sys direkte på silken. Er det en helblonde (dvs. blondestof), så klippes den og sys for sig selv. Det kan godt drille ret meget, da blonden ofte er ret levende og kan gi' sig. God fornøjelse med syningen:-)

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Tusind tak for svar, det hjalp mig rigtig meget :-)
   Mvh. Marie Louise

   Slet
 21. Hold da k..., hvor er det en smuk kjole, du har kreeret. Jeg er mundlam....
  Kh Judith

  SvarSlet
 22. Det er meget meget sød - en rigtig Lara kjole. Kan godt forstå at hun glæder sig til brylluppet og ikke mindst til at have kjolen på - det er jo lidt som at være prinsesse. Jeg har jo også gang i brudepigekjoler, men blev lige overhalet indenom der :-) Min konklusion er, at du simpelthen må have flere timer i døgnet end mig ;-)

  SvarSlet
 23. Wow! Den er fantastisk. Gid jeg havde syet sådanne kjoler til mine brudepiger!

  SvarSlet
 24. Skøn skøn kjole den er bare blevet så rigtig fin :-) jeg beundre dit arbejde meget

  SvarSlet
 25. Wauw - hvor er den flot, næsten helt eventyr-agtig ;o)

  SvarSlet
 26. hvor er den bare flot :)

  SvarSlet
 27. Hvor er den skøn. Bare det at se Laras ansigtudtryk er da hele processen værd :-)
  Kh Line

  SvarSlet
 28. Den er flot Anna, og hvis I kan nænne det kan det da godt være at hun kan bruge det en dag hvor der er en særlig fin lejlighed inden hun vokser ud af den.. det er jo mest i længden de vokser de næste par år :-)

  SvarSlet
 29. Ej nej nej, hun er jo alt for kær! Hendes udtryk er jo priceless;-) Fantastisk kjole.

  SvarSlet
 30. HOLD nu K**** den er SÅ flot. Hun bliver da den sødeste lille brudepige! Hvad skal Askil have på til jeres bryllup?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det aner jeg simpelthen ikke. Men helt sikkert er det, at han ikke skal klædes ud som en lille mand.

   Kh
   Anna

   Slet
 31. sikke en skøn kjole!! wauw altså en fin brudepige!!

  SvarSlet
 32. Anna, du er simpelthen så hurtig, og wow, bliver jeg nødt til at sige. Det er ikke mange dage siden, at vi så prøvekjolen og vupti, så har du lige lavet den rigtige. Lara må virkelig føle sig som en prinsesse i alle de flotte kjoler, du kreerer til hende. Jeg er absolut enig i dine tanker omkring, at hun da også skal have en fin kjole, selvom hun "kun" er med i kirken og til bryllupskagen. Dine børn er jo også en del af brylluppet, selvom det er en handling mellem deres far og dig. Det er som altid en fornøjelse af følge din blog ;o) Hvornår skal brylluppet for resten stå?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:-) det er den 23. august.

   Slet
 33. Super suoer smuk Anna og endnu engang hvor har du dog et par dejlige smukke børn

  SvarSlet
 34. Hvor ER den bare FLOT! Og det er da overhovedet ikke tåbeligt, at bruge energi og penge på den! Hun vil huske den FOR ALTID! - og føle, at hun også er en stor del af brylluppet! Jeg husker stadig min hjemmesyede brudepige kjole, som min mor havde lavet til mig!

  Lige lidt foto-tips. Det vil hjælpe dig, hvis du fokuserer et sted, hvor der er noget kontrast i stedet for blot på den hvide kjole - eks. ved halsudskæringen da kontrasten mellem brun hals og hvid kjole så vil hjælpe kameraet. Trykker du blot udløseren halvt ned, fokuserer kameraet og du kan flytte det til det udsnit, du vil have, uden fokus flyttes - og SÅ tager du billedet - det kan være svært at få både Laras ansigt og kjole skarp, hvis du bruger en meget lav blænde - men vil du have ansigtet 100% skarpt, skal du fokusere på det... HVIS stoffet er stort nok, så stil Lara længere fra det (baggrunden) - jo længere du kan få hende fra stoffet, jo mere uskarpt vil det blive og du kan så ikke se, om det er krøllet eller ej pga. den lave dybdeskarphed du har, når du fotograferer uden blitz og der ikke er meget lys. Ved godt, at det kræver et ret stprt stykke stof og en stor stue ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. TUSIND TAK for dine foto-tips! Det er lige sådan noget jeg kan bruge. Stoffet er 5em meter, så jeg tror godt jeg kan få hende længere ud. Og skal da til at eksperimentere med det med fokuseringen. Vil rigtig gerne blive suer god til det med billeder.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Du ER god Anna! - men bitte små tips kan nogle gange gøre en forskel. Boede jeg lige i nærheden, kom jeg gerne og fotograferede dine flotte kreationer ;-)

   Slet
 35. Kjolen er nydelig! Jeg skjønner godt at du ville sy brudepike kjole, det ville jeg også gjort om jeg hadde en datter da jeg giftet meg :)

  SvarSlet
 36. NØØJJ! Fin! Jeg kiggede på dine DIY i dag. De er bare så gode! Tak :D

  SvarSlet
 37. Anna, hvor er den ubeskrivelig smuk! Virkelig, virkelig smuk. Du får da den skønneste brudepige! Sikke et talent :-) Fotolærredet gør det rigtig godt i mine øjne

  SvarSlet
 38. Den er så smuk! En rigtig brudepigekjole :) Glæder mig meget til at se brudekjolen nu ;)

  SvarSlet
 39. Hvor er den dog bare flot - så fin og smuk :)

  SvarSlet
 40. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 41. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 42. Hvor er den bare smuk!!!

  SvarSlet
 43. Det er en meget smuk kjole du har syet til din datter og den passer så godt til hende :-)
  Jeg syntes da det er dejligt at hun får en helt speciel kjole til sådan en speciel dag - og jeg er sikker på at hun føler at hun er ligeså meget en del af brylluppet ved at skulle være så fin :-)

  SvarSlet
 44. Hvor ER det en smuk kjole :-) Og rigtig fint med baggrunden :)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 45. Sikke en smuk kjole, til en smuk lille pige :-)

  SvarSlet
 46. Hvor er både pige og kjole fantastisk flotte. Du er kanondygtig. God fest, når tid er :-)

  SvarSlet
 47. Hvor er den dog smuk! Så enkel og alligevel fuld af detaljer.... Flot stykke arbejde :-)

  SvarSlet
 48. Så smuk og yndig, både Lara og kjolen:)

  SvarSlet
 49. Kære Anna
  Sikke en smuk kjole til en smuk pige - og når bruden gør så utrolig meget ud af sin egen kjole, så må det jo også smitte af på brudepigekjolen. I bliver det smukkeste brudepar/brude-familie.

  Bedste hilsner fra Christine*

  SvarSlet
 50. Ej så fin den er. Kan godt forstå hun er glad for den.

  SvarSlet
 51. Hold da k**t hvor er den smuk. Som du selv nævner er det en super lækker detalje med 2 lag blonder i skørtet. Jeg drømmer lidt om den kjole i min str ;)
  Og hvor varmer det bare hjertet at se Laars glæde :-)
  Hvor køber du dine blondestoffer? De er jo så fantastiske, både på denne kjole og på dine dåbskjoler.
  Sommerhilsner fra Amalie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar, Amalie. Mine blonder køber jeg mange steder fra - både udlandet og DK. Jeg plejer altid at kigge efter blonder, når jeg er i en stofbutik. Men de fleste har ikke et stort udvalg. Denne er købt i stofshop.dk, og det er der, jeg har fundet det største udvalg. Butikken ligger i Åbyhøj, Aarhus, og er helt klart et besøg værd!

   Kh
   Anna

   Slet
 52. HOLD NU OP hvor er den (og Lara) bare smuksmuksmuk!!!!!!!

  Jonna

  SvarSlet
 53. Den var virkelig helt utrolig nydelig!

  SvarSlet
 54. Hold nu op hvor er det en smuk og yndig kjole. Er helt målløs :-) Og Lara er jo som altid en bedårende lille model.
  Kh. Sara

  SvarSlet
 55. Hun er simpelthen den sødeste lille pige. Jeg elsker hedes udstråling.. Hun ligner en lille pige med en masse tanker. Og kjolen er SÅ flot. Den kan du godt være stolt af.

  SvarSlet
 56. Hvor er den yndig. Jeg håber I får en rigtig dejlig dag:)

  SvarSlet
 57. Hej. Det er næsten unødvendigt med flere kommentarer, men jeg har alligevel lyst til at sige som de andre - hvor er det en smuk kjole, og hvor har du en helt fantastisk smuk datter. Jeg kan sagtens forstå, at du vil sy en brudepigekjole, selv om den kun skal bruges i få timer. Jeg ville ha gjort nøjagtig det samme. Vh Helle.

  SvarSlet
 58. Hvor er hun dog smuk!! Og kjolen er blevet SÅ FIN! Jeg forstår sagtens du har taget dig tid til at lave en brudepige-kjole til Lara. Det er jo en stor dag for hende også! :)
  Mange hilsner Inger-Marie.

  SvarSlet
 59. Hvor er den bare fin og stoltheden lyser ud af din datter :-) hilsen Pia

  SvarSlet
 60. SMUK SMUK PIGE. Og smuk smuk kjole :).

  SvarSlet
 61. super sød kjole og pige ... rigtig god dag til jer ♥♥♥

  SvarSlet
 62. TUSIND TAK FOR JERES MANGE KOMMENTARER! HVOR ER DET DEJLIGT, AT I TAGER JER TID TIL AT KOMMENTERE. DET GIVER MIG LYST TIL AT KOMME MED ENDNU FLERE INDLÆG! :-)

  KH
  ANNA

  SvarSlet
 63. Smuk med smuk på, og sikke en model. Hendes øjne brænder igennem kameraet. Jeg ville også bruge tid og energi på at sy, hvis jeg syntes det var vigtigt. Uanset om det bare var til en enkelt anledning.

  SvarSlet
 64. Virkelig smuk kjole - er altid meget imponeret over alle dine kreationer. Og elsker at læse med på din blog! (og i øvrigt også meget smuk lille model du har dig :) )

  SvarSlet
 65. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 66. Den er bare så fin den kjole. Moderne, yndig og virkelig passende til jeres smukke datter. Den dag bliver jo endnu mere specielt for Lara fordi hun har sådan en fin kjole. (og hvem siger at hun ikke kan bruge kjolen igen til en anden festlig anledning?).

  SvarSlet
 67. Hvor er kjolen bare blevet fin, men blev helt fanget af din skønne datter. Hun har bare det herligste udtryk :)

  Mange hilsner
  Ditte

  SvarSlet
 68. Hvor ER den smuk! Det er da en helt vidunderlig kjole at have for sådan en lille pige:-) Elsker at følge med på din blog -det er meget inspirerende. Nu må jeg se at komme igang med at sy selv igen:-) Mvh. Anne

  SvarSlet
 69. Wow! Hvor er den flot, smuk, fantastisk, vidunderlig og lige som et eventyr :-). Den er virkelig sød til Lara. Du er så hurtig og produktiv Anna. (Mine leggins er dog syet, men ligger nu og venter på elastikken... :-)).

  Kh Tina

  SvarSlet
 70. Hvor er hun SMUK, bliver helt rørt :) Kan godt for stå hun skal have den smukkeste kjole til den stor dag, det bliver et fantastisk minde for hende

  SvarSlet
 71. Hvor er den bare blevet fin : ) Og Lara stråler jo som en lille sol i den : ))

  SvarSlet
 72. Hvor er den bare fin den kjole, og man kan tydelig se at hun er glad for den. Måske kan den bruges på et andet tidspunkt, evt som en del af hendes konfirmationskjole eller noget :-)

  SvarSlet
 73. Wauw hvor er den flot! Og sikken smuk datter!

  SvarSlet
 74. Virkelig smuk kjole. Selvfølgelig sksl hun da også have en smuk kjole, selvom den kun bliver brugt den ene dag. Det gør din brudekjole jo også, og den vil man jo for alt i verden ikke undvære :)

  SvarSlet
 75. Jamen altså! Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige... For pokker hvor er den altså bare flot!!!
  Det kan godt være der er nogen der synes det er fjollet med så dyr/flot/fin en kjole for bare én dag men det er dem der er noget galt med! Det er jeres dag og jer der bestemmer og jeg kan godt forstå dit valg!!
  Helt tilbage i '88 var jeg brudepige for min faster og onkel, jeg var 8 år og det var SÅ stor en dag for mig. Jeg havde den fineste kjole på med samme blonde som på min fasters kjole. Så vidt jeg husker kostede den 1500,- og det var virkelig mange penge! Men den var, og er stadig, genstand for mange gode minder! Den hænger stadig i skabet hos mine forældre og jeg drømmer om at lave den til en dåbskjole hvis jeg selv får børn engang...

  SvarSlet
 76. Kære Anna,
  Hvor er Lara bare så smuk, og du så dygtig.
  Kram Lykke

  SvarSlet
 77. HOLD NU OP...

  Hvor er den bare fin og yndig - åh jeg får helt lyst til, at sy igen. Men min datter gider bare ikke, at have det på som jeg selv syr og så det jo lige meget ;O)

  Smuk kjole WOW.

  SvarSlet
 78. Mega flot kjole som giver lyst til at starte et syprojekt til mine tvillingepiger til vores bryllup til august! Synes ikke jeg kan finde nogen "købe-kjole" der dur.
  Mon det er en kjole du stadig har et mønster på?

  SvarSlet