lørdag den 10. maj 2014

Spisestuens nye stole

Billeder fra vores spisestue (i opryddet tilstand), hvor fire nye stole har fundet deres plads rundt om vores palisanderbord. Stolene er egentlig ikke nye, men fra min mormors og morfars køkken. Jeg fik lov til at arve dem, da deres gård skulle sælges - og nu er de blevet sat i stand og malet. Når jeg finder tid, vil jeg sy hynder til dem. 

Den gule farve er skøn, synes vi - men nej hvor er det besværligt at male med gul (selvom vi har grundet med den rigtige grunder til gul maling, ville farven alligevel ikke dække helt). 

Udover stolene har vi fået hængt et Kähler ora ur op. Det er et super flot ur, synes jeg - moderne og alligevel tidløst.  

Vores stereoanlæg står på et 60er sengebord - en fin og lidt anderledes løsning. På væggen hænger en skoleplanche fra gamle dage - jeg holder meget af dens grafiske udtryk. 
Det blå vitrineskab bugner efterhånden med porcelæn til vores bryllup.  

Næste store projekt i spisestuen er at få malet gulvet - det skal være hvidt ligesom gulvet i stuen. 


_____________________________Pictures from our dining room. The chairs are new - or actually they are old, because they are from my grandparents' house - but we have painted them so they are as good as new. 20 kommentarer:

 1. Fantastisk flot og personligt hjem....lækkert med gul...har mest turkis, mint, pink

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anne Mette! Jeg er også vild med mint, og gulvet i vores entre skal males i denne farve.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Hvor ser det fantastisk ud... - sjovt med gul, jeg brød ikke slet ikke om den farve år tilbage, og nu er jeg helt pjattet med det. - Og skabet, hvor er det også fint.
  Rigtig dejlig weekend
  Kh. Kristina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kristina

   Tak for din kommentar. Gul har vist fået en renæssance mange steder - også hos os;-) Også god weekend til dig.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor gøy/sjov å se bilder fra huset ditt, takk for at du deler! Jeg har "samlet" på lignende stil i det siste, fordi vi flytter snart tilbake til vårt egentlige hjem, og da vil jeg blant annet male møbler på lignende måte ("samlingen" min er foreløpig på Pinterest ;-) Du har kanskje boken "Happy Home" av Charlotte Hedeman Guéinau, jeg tror du vil like den :-) Kan jeg spørre hvilken type maling du har brukt på stolene (veggmaling, gulvmaling...)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Jeg kender ikke bogen, den må jeg vist låne på biblioteket. Malingen er terpentin glans 90 til træ/metal - det er nemmest at male med, men tager lang tid om at tørre og hærde - og blive lugtfri. Næste gang bliver det med akrylmaling.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Guéniau, skal det skrives, jeg skrev feil først. Grunnleggeren av "Rice"-merket (kopper, tallerkener med mer)

   Slet
 4. Nu har vi skrabet maling siden 1975 og så begynder i at komme maling på alting igen. Tsk Tsk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - ja, jeg kommer også fra et hjem med afsyrede fyrretræsmøbler - og Jonas ligeledes. Og netop af den grund tror jeg, at vi har fået nok af det rå trælook! ;-) Det skal så lige siges, at stolene var mørkegrønne - de har aldrig været i rå træ.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Og gulvbrædderne har oprindeligt været malet mørkeblå - det må have været mørkt, men også flot!

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Hej Anna
  Jeg fik lyst til at skrive en lille hilsen til dig. Jeg interesserer mig ikke det mindste for syning og faktisk har vi heller ikke samme stil hverken når det gælder tøj eller bolig! Det lyder måske ikke umiddelbart som en kompliment men det er det:-) For på trods af det er jeg trofast læser af din blog.
  Jeg beundrer din konsekvente stil, din omhyggelighed, din glæde ved kvalitet og den passion du ligger i tingene omkring dig. Det bliver jeg inspireret af selvom min egen passion kommer til udtryk andre steder. For eksempel i min have og derfor nyder jeg alle billederne fra din underskønne have.
  Tak for en dejlig blog. Jeg nyder at læse om dine søde børn og glæder mig til at se billeder fra dit bryllup. Det kan kun blive smukt:-)
  Mange hilsner fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Tusind tak for din kommentar. Det er dejligt at høre fra jer, som følger med, men som ikke så ofte kommenterer.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 6. I bor simpelthen bare så dejligt! Lige min stil

  SvarSlet
 7. Hvor er jeres stue bare skøn elsker trægulve og alle de gamle skæve detaljer. Og så er de nye stole så fine. Vi har nogle lignende her, som det var min plan at male, men nu med under et år tilbage gider jeg ikke alligevel.

  Vildt flot med svampeplachen og det nye ur også.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare flot! Er vild med de gule stole. Og så ser det så hyggelig ud:)

  SvarSlet
 9. Hvor bor du smukt :-)
  Joan

  SvarSlet
 10. Er helt pjattet med stolene! har selv 6 stk. stående som trænger til en kærlig omgang. Jeg er desværre ikke erfaren i maleriet, så kan ikke rigtig tage mig sammen til at komme igang! Har i slebet, grundet og så malet? Får helt lyst til at få farverige stole når man ser de smukke billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har slebet, grundet (med grunder til gul maling) og malet 3-4 gange. Det er et stort stort arbejde, især når det er gul maling (som ikke dækker godt). Men det hele værd!

   Kh
   Anna

   Slet