lørdag den 17. maj 2014

So far so goodI dag fandt jeg endelig tid til at sy videre på min brudekjole-prøve. Nu skal det altså være. Både den og brudekjolen skal færdiggøres. 

Og det er ikke fordi, jeg ikke har lyst. Der har bare været så meget andet, der skal ordnes først. Og det har været hårdt at starte på arbejde igen og samtidig også skulle få en hverdag med to små børn til at fungere. Ja, det kender mange af jer nok alt til. 

Men nu skal det altså være. Og jeg glæder mig som et lille barn til at sætte saksen i brudekjolesilken.

Problemet med at tage det i etaper er, at jeg glemmer de syteknikker, som jeg skal bruge (og som Nanna var så sød at lære mig til mønsterkonstruktionskursus i januar - der kommer forresten et nyt kursus, som du kan læse mere om her - jeg præsenterer det også senere). I bund og grund ville det have været bedst, hvis jeg havde syet prøve og selve kjole straks efter kurset. 

I dag fik jeg så syet overdel og underdel sammen. Overdelen har endvidere fået ærmer og knaphuller. Nu mangler jeg bare de kedelige ting: Sy lynlås i, sy foer til lynlås og ærmegab (som skal gøres i hånden), sy vintageknapper i (de fine glasknapper på sidste billede) og lægge kjolen op. 

Og så skal jeg have lavet et nyt skørt, inden jeg påbegynder brudekjolen. Det ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal sy, men jeg har en idé. Og har købt jeg ved ikke hvor mange meter brudetyll til formålet. Det skørt, som er under kjolen nu, er fra Kina og knap de 80 kr værd, som jeg betalte for det. Det er sjusket syet, og tyllen er så stiv, at det ikke giver kjolen et flot fald. 

I dag fik jeg også prøvet kjolen, og den sidder flot på mig. Det var en lettelse, for jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort, hvis det ikke var tilfældet. Jeg kan slet ikke overskue tanken om at skulle lægge ind eller ud. Og det var et sats, da jeg syede nederdele-læggene sammen foroven. Men det ser flot ud. 

I det hele taget er det lidt en stor mundfuld, jeg har kastet mig ud i. Syteknisk er kjolen ikke helt nem, og den kræver, at man er meget præcis med sømme og klipning af stof. Jeg har allerede lavet et par fejl, men det er jo fint nok, for så gentager jeg dem forhåbentligt ikke, når jeg skal sy brudekjolen. Det er jo derfor, at man laver en prøve:-)

Og så skal jeg have syet et bælte, tænker jeg. Det er jeg dog i tvivl om, for kjolen er smuk i sig selv og sidder flot til i taljen. Men bæltet (som skal være bredt, ikke smalt) understreger 50'er stilen. Hvad synes du?

Jeg glæder mig til at vise kjolen i en helt færdig version - og med mig i - men der kommer til at gå lidt tid. Hele næste uge er jeg på studietur med min klasse, og jeg kommer derfor ikke til at sy. Ligeledes bliver der stille på bloggen.


_________________________So far so good. I almost finished my wedding dress test today. It still needs some finish, but you can get the impression of how it's going to be. 
I really look forward to sew the real wedding dress and will start as soon as this one is done. It's a long but also very educational process. 
I'm thinking of making a belt for the dress. It should be in lime green silk. It could be very 50'ties dress-like, but it could also take too much attention. What do you think?88 kommentarer:

 1. Den bliver så flot din brudekjole! Og det gør prøven også :) Jeg er vild med knapperne og synes, at det ville være lidt synd med et bælte. Kjolen er så smuk i sig selv. Men måske ombestemmer jeg mig, hvis jeg ser den med bælte ;)
  Hav en god studietur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nina! Jeg tænker, at jeg må prøve at lave et bælte - og så tage det derfra. Men orker næsten ikke at lave bæltet, hvis det alligevel ikke skal bruges. Måske bare prøve med et stykke stof først?

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Nej det kan jeg sørme godt forstå! Et stykke stof ville sikkert kunne give fornemmelsen af et bælte - det er da i hvert fald forsøget værd :)

   Slet
 2. Bæltet skal være bredt ja og have den samme farve som foret. På brudekjoler kunne det være noget Hvidt blonde, hvis der skal noget på den

  SvarSlet
 3. Flot. Måske bælte med et fint spænde som kunne matche knapperne....men fin uden!

  SvarSlet
 4. bælte eller ej, skøn er den :-)

  SvarSlet
 5. Wow den er blevet flot

  SvarSlet
 6. Den er så flot! Jeg glæder mig til at se den på, - ja og, også brudekjole!

  SvarSlet
 7. Åh hvor jeg glæder mig til at se brudekjolen jeg er sikker på at den bliver ganske særlig. Sikke et arbejde og tak fordi du har lyst til at dele det med alle os der læser med. - god studietur :)

  SvarSlet
 8. Hvor er den dog smuk! og sikke et arbejde at lave den /dem. God tur i næste uge (-:

  SvarSlet
 9. Hvor er den blevet super flot - spændt på st se den i brudestoffet. Jeg tror et bælte ville være prikken over i'et

  SvarSlet
 10. Uden bælte! Glæder mig til at se den på - den et Så vild!!!

  SvarSlet
 11. OMG! Anna for den da! Hvor er den fantastisk - tog mig selv i at holde vejret... OG til sidst sukke dybt ved synet af de umanérligt smukke knapper - Wauw siger jeg bare! Jeg er vild med den uden bælte, men da jeg ikke kan se det for mig med, så holder jeg muligheden åben - glæder mig bare til at se dig i den når den er helt færdig :)

  God studietur ;)

  SvarSlet
 12. Jeg er imponeret over dit arbejde, hvor bliver din kjole smuk

  SvarSlet
 13. Meget smuk kjole bælte ved jeg ikke, den skal nok ses på med/uden bælte.

  SvarSlet
 14. Den er flot. Og jeg synes al farvesammensætningen er fed. Jeg tror den vil blive rigtig fed med bælte

  SvarSlet
 15. Åh hvor er den da smuk! Jeg ville vælge at bruge den uden bælte, tror jeg. Faconen er så flot og "ren" i sig selv!

  SvarSlet
 16. Den er meget smuk. Du bliver blændende både i den og i den "rigtige" kjole.

  SvarSlet
 17. Den er fantastisk smuk Anna og jeg kan forestille mig at farverne klæder dig ;-) Glæder mig også til at se brudekjolen - og bliver altså lidt ærgerlig over ikke at kunne se den i virkeligheden... mærke stoffet og se det hele "for real"... Tænker at du må udstille den et sted, så kommer jeg forbi og ser den! ;-)
  God studietur
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 18. Neeeej hvor er det bare en smuk kjole - og bliver endnu flottere med bælte 👍😃
  (Jeg kan kun finde ud af at logge ind som anonym - beklager😜 )
  Hilsen
  Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Men det er også en mulighed at kommentere på den måde! Tak fordi du tog dig tid.

   Kh
   Anna

   Slet
 19. Helt klart bælte til din kjole - du kan jo bare vælge det fra når du ikke vel bruge det. Glæder mig helt vildt til at se dine brudekjole. Har fulgt dig længere - men min første kommentar. Lærte lidt af dit sidste indlæg. Mvh. Anette

  SvarSlet
 20. Hvor er den bare smuk Anna, og jeg er vild med de grønlige farver. Samtidig tror jeg, at den er endnu smukkere, når du er iført den. Glæder mig meget til at se det helt færdige resultat, du kan i hvertfald uden tvivl være tilfreds, også selvom du siger, der er små fejl.

  SvarSlet
 21. Meget smuk kjole. Tak fordi du deler alle dine smukke ting.

  SvarSlet
 22. Uh, det ser godt ud.
  Den er virkelig blevet smuk og gennemført. Jeg kan ikke rigtig beslutte mig om jeg synes der skal være bælte eller ej. den er smuk uden, men som du skriver, så er bælte jo med til at understrege 50´er stilen.
  Jeg tror jeg ville binde et stykke stof om livet til at starte med, bare så du kan få en ide om hvordan det ser ud. SÅ kan du stå der foran spejlet og prøve. Med...uden...med...uden...med...uden...

  Jeg får helt lyst til selv at prøve at sy sådan en kjole. Har bare ikke rigtig nogen andledning til det... (Men er det entenlig også nødvendigt..?!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, sådan en kjole er jo altid rar at have i skabet:-) Denne kommer nok også bare til at hænge, men måske ved en særlig lejlighed kan den luftes?

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Det kræver bare et skab der er stort nok til alle de kjoler... :)

   Jeg tror jeg vil begynde at kigge efter et egnet mønster til, for jeg må da eje sådan en fin sag. Min skal dog ikke have sådan en smuk opretståendekrave, for så tror jeg at jeg ender med at "forsvinde" i den :)

   Kh. Linette

   Slet
  3. Nu har jeg læst alle dine indlæg om kjolen igen og igen og igen, og tænkt og suget til mig og tænkt igen....

   Nu har jeg så lige et spørgsmål eller to... Jeg kan læse mig frem til at du skal bruge 7,5 meter stof til kjolen. Men hvor meget har du købt af hver farve til prøvekjolen? Og er den tung at have på?
   Ihh, jeg er altså vild med den :)

   Kh. Linette

   Slet
 23. Smuk smuk smuk. Og hvor er det øv med en hel uges stilhed på bloggen!!
  Vh Sara

  SvarSlet
 24. Super flot kjole (den grønne farve er virkelig flot!) Næsten uforståelig at det bare er prøven til brudekjolen som bliver så flot. Umiddelbart synes jeg ikke der er brug for et bælte til.
  Vh Astrid

  SvarSlet
 25. SMUK!!!! Og sikke en lækker lækker farve! Jeg glæder mig til at se den på. Jeg tror et bælte ville være flot.

  Jonna

  SvarSlet
 26. Den er virkelig flot!!!!

  SvarSlet
 27. TUSIND TAK fordi I har taget jer tid til at kommentere! Der er både for og imod bælte - jeg tror jeg vil lave et til denne kjole for at se, hvordan det virker. Så stort et arbejde er det jo heller ikke.
  Og glæder mig meget til at vise jer kjolen, når den er helt færdig!

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 28. Er ikke sikker på bæltet. Det vil nok blive flot men syntes at kjolen har en flot enkelthed nu.
  Men.evt lav det for så har du en kjole med to forskellige udtryk Altefter om du bruger bæltet eller ej.

  SvarSlet
 29. Fantastisk farve og snit - jeg ville ønske, at jeg kunne bære sådan en smuk kjole.:))
  Vh Helle.

  SvarSlet
 30. Altså Wow.... simpelthen

  SvarSlet
 31. Jeg synes rigtig godt om det enkle udtryk uden bælte. De er vel nok blevet flot!!

  SvarSlet
 32. Imponerende smukt arbejde ... .. og inspirerende blog. Tak

  SvarSlet
 33. jeg tror et bælte ville klæde den rigtig godt, gerne i samme farve som foret. måske et stykke stof med sløjfe bagtil på brudekjolen? glæder mig til at se begge kjoler færdige :) tror slet ikke jeg havde tålmodigheden til al detaljearbejdet, tager virkelig hatten af!

  SvarSlet
 34. Nøj, hvor er den bare flot!

  SvarSlet
 35. Wauv
  Imponeret over din tålmodighed
  Glæder mig til at se dig i brudekjolen, nu læser din kommende mand vel ikke med :-)

  SvarSlet
 36. Super flot kjole

  SvarSlet
 37. Så smuk at den kan bruges som brudekjole!!!!!!

  SvarSlet
 38. Virkelig en flot kjole du har syet! Spændende at se brudekjolen til sommer.

  SvarSlet
 39. Wauw en flot kjole du har fået syet! Er ret imponeret! Synes kjolen er flot som den er uden et bælte, da man så kan se toppen af de flotte læg. Vildt fint med anden farve i læggene! Glæder mig til at se din brudekjole :-)

  SvarSlet
 40. Vilken fin klänning med härliga färger. Den ser väldigt avancerad ut att sy.

  SvarSlet
 41. Den er simpelthen SÅ smuk smuk smuk! Sidder bare med kæben helt nede på lårene af bare beundring! Jeg kan slet ikke vente med at se brudekjolen altså :D

  SvarSlet
 42. Kære Anna, den bliver simpelthen så smuk🎀- en rigtig anna- kjole...
  Ift bæltet, så synes jeg det kommer an på, om du skal have slør på eller ej. Knus Kirsten. Det er tons hårdt at starte på arbejde igen... Men det bliver meget bedre efter 3 måneder😄

  SvarSlet
 43. Vildt flot kjole. Sikke et fantastisk arbejde du ligger for dagen. Og er imponeret over alt det du får lavet/syet med børn,mand,hus og have.
  Hilsen Jeanette

  SvarSlet
 44. Den er simpelthen så flot! Er virkelig imponeret over at du syr din brudekjole selv! Jeg synes det ville være synd med et bælte til den har et rigtig flot og enkelt udseende nu.

  SvarSlet
 45. Flot flot flot. Er helt vild med den grønne farve..

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 46. Hvor er den blevet fin! Jeg synes den skal være med bælte :)

  SvarSlet
 47. Hvor er den skøn, og det er farverne også :-) glæder mig til at se dig i den :-)
  Jeg tænker umiddelbart ikke bælte.... Den har så stærkt et 50'er udtryk, og. Med knapperne tænker jeg det måske bliver lidt for meget? Måske... Men gi' det et forsøg, det er jo en "prøve" , men en smuk en af slagsen :-)
  Kh nanna, Stjernepus

  SvarSlet
 48. Wow, hvor er din prøvekjole flot. Jeg glæder mig til at se den færdige version på samt din brudekjole. Jeg har for nyligt opdaget din blog; er blevet voldsomt inspireret; har været i gemmerne og har nu nærmest omdannet køkkenet til systue (til mandens irritation ;o) ). Jeg er ny her i blogland, men hvor er det altså fedt at finde ligesindede mht. den kreative side. TAK, fordi jeg må læse med og TAK for dine gode DIYs. Måske jeg selv laver en blog og får vist noget af min kreative side frem.....?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt Ann, jeg havde det på nøjagtig samme måde da jeg opdagede Anna's blog. Her er det også spisebordet der er blevet indtaget. Super dejlige og nemme diys og spændende opdateringer. Super flot kjole Anna, du blir en smuk brud :-) Joan

   Slet
 49. Den er bare så flot! Sikke et arbejde! Her hjemme kan jeg ikke engang få syet småtingene til ungerne færdig:-/
  Jeg synes den er ret flot uden bælte, og vil næsten gætte på at et bælte bare vil "fylde" i taljen. Jeg glæder mig til at se dig i den:-)

  SvarSlet
 50. Den er simpelthen bare fantastisk smuk. Jeg glæder mig til at se brudekjolen - jeg er sikker på, at den bliver endnu mere fantastisk!

  SvarSlet
 51. Kjolen din er kjempefin. Lykke til med å klipping og sying av selve brudekjolen. Kanskje du må finne en barnevakt noen dager? Jeg skulle gjerne hjulpet til, men du kan jo ikke sende barna til en ukjent i Nord Norge heller. Så det er vel best du finner en frivillig i nærheten. Ha en fin studietur med elevene dine. Hilsen Line

  SvarSlet
 52. Hvor er den bare super flot. Imponerende arbejde. Jeg tror nu ikke jeg ville vælge et bælte. Men nok rigtig nok at man skal se det.

  SvarSlet
 53. ADVARSEL - Der KAN forekomme bandeord!!
  Hold nu KÆÆÆÆÆÆÆFT hvor er den flot!!! Jamen altså!! De to grønne farver er helt fantastiske! Og detaljerne! Og! Og! Og!
  Hvor jeg dog glæder mig til at se den på dig, og ikke mindst din færdige brudekjole!!

  SvarSlet
 54. Wow, hvor er den bare flot! Du er bare så fantastisk god til at sy. Den ser virkelig lækker ud, Den er godt nok flot, både med og uden belte:)

  SvarSlet
 55. Jeg stemmer klart for et bredt bælte (helt rent uden bæltespænde) og UDEN knapper ;-) ;-) ;-)

  SvarSlet
 56. Den er gudesmuk Anna... Jeg kan næsten ikke vente med at se din brudekjole efterhånden

  SvarSlet
 57. Den er fuldstændig fantastisk - som en anden en vist har skrevet, så er en uges stilhed på bloggen en værdig 'efterfølger' af sådan en mundfuld :-)
  God studietur.

  SvarSlet
 58. Glæder mig rigtig meget til at se brudekjolen, når engang den er færdig - og ikke mindst til at følge med i skabelsen af den. Det er et meget spændende, men også stort projekt, du har kastet dig ud i. Hvad med Lara skal hun være brudepige i hjemmesyet kjole?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den skal jeg også have syet:-) Men ved endnu ikke helt, hvordan den skal være.

   Kh
   Anna

   Slet
 59. Den er virkelig imponerende. Glæder mig så meget til at se brudekjolen. Jeg stemmer på bælte, tror det ville se flot ud.

  SvarSlet
 60. Kjolen er helt nydelig! Du er bare så flink! Selv om den er flott uten belte, tror jeg den vil bli enda finere med belte på. Det var jo som du selv sier det som var vanlig på kjolene på den tiden :)

  SvarSlet
 61. Jamen, for snøvsen da, hvor er den flot. Uh, glæder mig til at se den på OG at se brudekjolen.
  Ville se smukt ud med et bredt bælte:-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 62. Dette blir en fin brudekjole, litt usikker på belte... må sees. Imponert over at du har tid til å sy med to små barn:-) God tur.

  SvarSlet
 63. Hold nu op den bliver fin... jeg glæder mig bare SÅ MEGET til at se brudekjolen! Bælte eller ej... når nu det er en prøve, så synes ja da det vil være en god idé at sy bæltet også, så kan du måske bedre vurdere om du vil undlade det til selve brudekjolen :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 64. Hvor er den kjole bare blevet god og jeg kan godt forestille mig at det må være et kompliceret projekt, der stiller store krav til præcisionen. Smukt bliver det også med de fine gamle glasknapper.

  Umiddelbart er jeg nok mest til den uden bælte, da jeg synes at bælte passer bedst til mere hverdagsagtige kjoler, som ikke har så stort skørt, men det er bare hvad jeg umiddelbart tænker - det kan sagtens være at det ser skønt ud med alligevel.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 65. Wauw, hvor er den fantastisk...

  SvarSlet
 66. Den kjole er simpelthen så flot. Der er så mange smukke detaljer og farverne er virkelig skønne! Jeg synes du skal lave et bælte! det giver noget elegance til kjolen, og på de kjoler hvor du har lavet bælte tidligere synes jeg det har bidraget til kjolerne på en rigtig god måde. Jeg er pjattet med den ståede krave og jeg synes virkelig at læggene er blevet skønne!
  Håber du får en god studietur og glæder mig til at følge brudekjolen og til at se dette mesterværk på dig!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 67. Der er ikke meget andet at sige end wauw og jeg glæder mig til at se din brudekjole er sikker på den bliver smuk

  SvarSlet
 68. Hold K**T hvor er den flot :O Jeg har spændt fulgt med fra da du fortalte at du ville sy din egen brudekjole. Da du fandt de forskellige farver til prøvekjolen og hørte os om din mening, sad jeg selv og tænkte som en gal på alle farev-kombinationerne - for hvad ville jeg selv vælge?! Jeg tænker slet ikke at den her kjole "bare" er en prøvekjole. Den er brand flot og så især i de smukke forårsfarver :D
  Jeg glæder mig HELT VILDT til du får startet på brudekjolen og vil helt klart følge din proces. Jeg glæder mig endnu mere til at se den på ^_^
  Varme hilsner fra en trofast læser af din blog, Amalie

  SvarSlet
 69. Wow den er vel nok flot, tør slet ikke tænke på hvor fin din brudekjole bliver med det fine og lækre stof som det lyder til du har fundet. Pøj pøj med det hele

  SvarSlet
 70. Hvor er den flot! Hvilken overdådig forårskjole!

  SvarSlet
 71. Hvornår får du tid til at sy? Mellem arbejde, børn, madpakker osv... Imponerende! Og fantastisk kjoleGlæder mig til at se den på!!
  /Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et prioriteringsspørgsmål:-) For mig er det meget vigtigt, at der også bliver tid til det.

   Kh
   Anna

   Slet
 72. TUSIND TAK fordi I har givet jer tid til at kommentere! Det betyder meget for mig! Jeg GLÆDER mig til at vise jer den endelige kjole - samt selvfølgelig brudekjolen.

  Kh
  Anna

  SvarSlet