onsdag den 14. maj 2014

Læser du med?

Dette er vist det første indlæg på min blog uden billede. I de tre år, jeg har blogget, har billederne altid været af størst betydning. Men denne gang er det teksten, der må være i centrum.

Jeg har blogget længe efterhånden. Og lavet rigtig mange indlæg. 940 for at være helt præcis. 
De fleste omhandler de kreationer, jeg får syet. Og ellers er det fortællinger om børnene og hjemmet.

I de år, jeg har blogget, er der sket meget i det forum, vi kalder blogland. Gamle bloggere er faldet fra, og mange nye er kommet til. Der er også kommet nye sociale medier. Bl.a. instagram, som har vundet terræn.

Gennem mine år som blogger er mine besøgstal steget markant. I den seneste tid har jeg haft mellem 60.000-80.000 sidevisninger om måneden. Over 3000 sidevisninger dagligt. Og i sidebaren kan jeg se, at der læses med, når jeg udgiver et indlæg. Men det kan ikke altid mærkes. For selvom besøgstallet er steget, er kommentarerne faldet. Et indlæg som Dåbskjole Anna er fx. set omkring 500 gange, men kun 8 har kommenteret. Min seneste kjolekreation er set omkring 700 gange, men er kommenteret af max. 20 personer. I "gamle dage" kunne jeg få 50 kommentarer på mine kjoler.

Jeg ved godt, at jeg ikke er hårdest ramt. Og egentlig har jeg følt mig heldig, for mange andre bloggere har oplevet et mere markant fald end mig. Men det kan alligevel mærkes - også hos mig.
Og jeg kan se, at vi bloggere - i hvert fald mange af os - klamrer os til de kommentarer, der kommer, og gør en indsats på at få sagt tak og kommenteret tilbage.

Engang imellem modtager jeg mails fra jer, som læser med. Det kan være ros, og det kan være spørgsmål ang. syning. Nogle af jer starter jeres mail med "Jeg læser med, men jeg kommenterer aldrig". Og jeg bliver så ærgerlig, når I skriver dette. Og jeg har lyst til at skrive tilbage: "Hvorfor ikke?"

For - let's face it. En blog er ikke levende uden kommentarer. Og jo, vi blogger for vores egen skyld. Fordi vi gerne vil dele og inspirere og alt det der. Men også fordi vi gerne vil kommunikere. Have feedback. Og selvfølgelig også modtage anerkendelse. Det kommer vi vist ikke uden om.

Og det faldende antal kommentarer går ud over lysten til at blogge. Det tror jeg, at alle os, der blogger, har mærket. Det kan synes formålsløst at tage billeder, redigere dem og skrive indlæg, når så få synes at have glæde af det. For lønnen for vores arbejde er jo netop kommentarerne. At det giver mening.

Af den grund er jeg også holdt op med at lave diys. For de tager en krig at lave, og der har været forholdsvis få kommentarer til disse indlæg det seneste år.

Mit eget kommentarniveau hos de mange blogs, jeg læser, er svingende. I perioder får jeg læst mange blogs, i andre perioder får jeg ikke læst så mange indlæg. Men jeg kommenterer altid, når jeg falder over et indlæg, som inspirerer mig eller rører mig - på den ene eller anden måde. For jeg ved, hvor vigtigt det er for bloggeren at få feedback. Og det er min tak til bloggeren for det arbejde, hun har lagt i det. I bund og grund er jeg jo taknemmelig for, at bloggeren har udgivet sit indlæg. At jeg har del i et fællesskab, hvor man gerne vil dele.

Nå. Det var en lang smøre. Og jeg vil med dette indlæg ikke tvinge jer til at kommentere i fremtiden. Ej heller true med at forlade blogland, hvis kommentarniveauet ikke ændres.

Men jeg er nysgerrig. Og derfor håber jeg, at du - især hvis du normalt ikke kommenterer - vil lægge en kommentar til netop dette indlæg.

For hvad med dig, anonyme læser? Du, som ikke selv er en aktiv del af blogland (dvs. ikke selv har blogger profil og blog) - hvad er grunden til, at du ikke kommenterer?

Hvad med jer bloggere - hvordan kan det være, at jeres kommentar-niveau falder?

Og hvad med jer "grand old ladies" - I "store bloggere", som har været med i mange år, og som en gang imellem - i hvert fald tidligere - har kommenteret på min blog? Nogle af jer blogger stadig med jævne mellemrum, andre af jer er forsvundet til instagram. Men læser I stadig med hos mig?

Slutteligt vil jeg sige tak til alle jer, som kommenterer. Nogle af jer er rigtig aktive. Jeg er ikke sikker på, at jeg altid når til jeres blogs, men jeg forsøger. Og det er super skønt, at I tager jer tid til at kommentere.


129 kommentarer:

 1. Jeg har samme oplevelse og synes faktisk det er ret trist. Jeg bliver lidt trist til mode, når jeg bruger tid på at lave indlæg, og der så kun er 1-2 - eller ingen! - der kommenterer selvom mange andre læser. Jeg blogger i høj grad for at kommunikere, og så forsvinder jeg også til IG hvis ingen bloglæsere giver mig noget tilbage (egoistisk, måske, men sådan har jeg det).
  Det er mit klare indtryk at det har betydet meget at mange nu læser blogs på tablet og telefon, hvor det er besværligt at komme til at kommentere ift. på computeren.

  SvarSlet
 2. Jeg er én af de anonyme, der læser med, men aldrig kommenterer.
  Jeg har egentlig mest tænkt at "du jo ikke kender mig", så måske en kommentar fra mig vil virke underlig?!
  Når jeg læser kommentarerne, virker det som om, at I her i "Blogland" kender hinanden rigtig godt, og så ville jeg bare ikke trænge mig på.
  Men jeg elsker dine kreationer og "sluger det hele råt". Især dine fastelavnskostumer til Lara, er jeg helt vild med.
  Jeg vil fremover tænke over at lægge en kommentar, hvis det giver mening :)
  Kh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Louise ... Egentlig forstår jeg din kommentar så udmærket, for sådan havde jeg det faktisk selv i starten, da jeg var nyblogger, og oplevede at alle kendte alle. Sådan er det ikke, langt fra... - og som Anna så rigtigt skriver, så elsker vi kommentarer, det er også det, der giver energi og glæde på en blog. Også kommentarer fra læsere jeg ikke viste læste, gør mig oprigtig glad - for vi er jo nysgerrige, hvem er I, og hvorfor læser I med? Så fortsæt endelig med dine kommetarer, det er kun dejligt, når nogen "trænger sig på".

   Slet
 3. Jeg læser med hver eneste dag og har gjort det gennem flere år- og sætter stor pris på din og andres blogge. Jeg kommenterer sjældent. Dels fordi dry virker lidt som at trænge sig på. Men også fordi jeg læser gennem bloglovin på mobilen hvor man ikke kan hverken se eller skrive kommentarer umiddelbart. Ret irriterende - og jeg fatter ikke de ikke fikser det. For nogle af de ' sjove' (knap så personlige) blogs (som fx stinestregen og hverdagsnadia- ville jeg ofte gerne kommentere på men det falder mig ikke naturligt når jeg ikke umiddelbart kan se de øvrige kommentarer... Men under alle omstændigheder : stor ros til en fantastisk blog!

  SvarSlet
 4. Ej, her må jeg da lige smide en kommentar:) Og hvor har du ret. Jeg er ikke en af " de store" bloggere, og ofte går der da også lang tid mellem nye indlæg, men som du så rigtig skriver, falder lysten til at blogge, hvis ingen gider kommentere det man skriver.

  Jeg prøver at kommentere, alle de indlæg jeg finder interessante. Nogen gange bare med et " hvor fedt, " ! Det behøves ikke altid at være længere historier, men bare lige en "thumbs up" engang i mellem.

  Men hatten af for jer, der virkelig giver den gas med at blogge, det er motiverende!

  - Jeg stemmer også for flere kommentarer i Blogland:)

  SvarSlet
 5. Hejsa.
  Jeg læser også med men skriver desværre sjældent kommentar. Og det skyldes alene den grund at jeg læser fra min mobil og at jeg ikke kan kommentere herfra tidligere. Dit indlæg fik mig til at prøve igen så nu håber jeg at det lykkes.
  Maiken

  SvarSlet
 6. Hejsa.
  Jeg læser også med men skriver desværre sjældent kommentar. Og det skyldes alene den grund at jeg læser fra min mobil og at jeg ikke kan kommentere herfra tidligere. Dit indlæg fik mig til at prøve igen så nu håber jeg at det lykkes.
  Maiken

  SvarSlet
 7. Hej, jeg er ret ny her på din blog, så jeg kan mest kommentere generelt på hvorfor jeg ikke får kommenteret. En del af det er af samme grund som Louise også nævner, Blogland kan godt virke som et meget lukket samfund, hvor man kigger ind ude fra. Jeg er ikke selv blogger, så "bidrager" jo ikke rigtig med noget. Og ja, jeg læser meget tit med fra telefonen, og det har virkelig også en stor del af skylden for de manglende kommentarer.
  For mig kan Instagram slet ikke det som en blog kan, så jeg ville synes det var en katastrofe hvis mange bloggere droppede bloggen til fordel for Instagram.
  For mig er bloglæsning ren afslapning i hverdagen, og jeg læser med rigtig mange steder. De har skubbet ugeblade og magasiner helt væk.
  Mange hilsner
  Lovisen

  SvarSlet
 8. Ja, hvorfor har jeg ikke skrevet en kommentar....for jeg har faktisk fulgt din blog rigtig længe, og har den liggende fast på min egen blog, så jeg kan se nyt. Måske fordi, jeg nyder at se dine kreative ting og flotte kjoler og bare nyder at lade mig underholde. For det er så flot, det du syr. ;O) Fremover så vil jeg huske det, når jeg kigger forbi. Kan også godt mærke på min blog, at der kommer færre kommentarer, men at besøgstallet stiger. Jeg tror det vil gå op og ned og alle har så travlt. Men jeg er selv glad for, at de tager sig tid til at besøge min side. Mange har også svært ved, at finde ud af det med kommentarer, især hvis de ikke selv er bloggere. Tror det er nemmere at lægge en kommentar...eller synes godt om via Facebook. Kh Helle

  SvarSlet
 9. Jeg læser med! Og jeg gemmer ofte dine indlæg til når jeg er på computeren og ikke læser på mobilen, så er det nemlig 100 gange nemmere at kommentere. Det er faktisk ene og alene dens skyld jeg ikke kommentere lige så ofte - men jeg er nødt til at læse med via denne de fleste dage, da jeg ofte læser blogs når jeg er på farten - eller jeg ikke vil tænde computeren om aftenen hvis jeg har siddet foran den hele dagen.

  SvarSlet
 10. Jeg læser også trofast med - jeg kommenterer af og til, men ikke så tit som jeg gerne ville. Som andre læser jeg ofte fra mobilen, hvor kommentarer ikke ligger lige for. Jeg har selv blogget jævnligt, men for et par år siden skete der "noget" - nogle blogs blev kæmpestore og fik voldsomt mange kommentarer og andre kunne ikke følge med. Det handler selvfølgelig og udelukkende om bloggeren og hendes evne til at skrive/dele noget relevant/inspirerende osv. - jeg var ikke en af dem der fik meget respons og langsomt lukkede bloggen ned uden jeg helt lagde mærke til det skete - men netop fordi anerkendelsen ved at sidde og lave indlæg og svare på spørgsmål manglede. Jeg føler ikke længere at jeg er en del af det sammentømrede bloggernetværk og jeg får ikke rigtig kommenteret nogen steder.
  Dog kommenterer jeg uden undtagelse hvis jeg låner et mønster, en diy eller lignende, netop for at takke for det arbejde bloggeren har gjort for mig. :)
  Jeg håber du fortsætter det gode arbejde - du er sindsygt dygtig, har skønne børn og den smukkeste have!
  I Anne :)

  SvarSlet
 11. Endnu en medlæser der meget sjældent kommenterer. For mig er der to primære årsager til de manglende kommenterer. Først, det kræver noget ekstra når man som jeg læser via bloglovin. Den anden - som Louise også nævner - føler jeg mig lidt på nas, jeg er dybt imponeret over hvad du og andre kreerer og synes lidt jeg maser mig på, jeg tør jo ikke lægge mine evner og tanker til offentlig vurdering - synes du og i er så seje at i tør! Men jeg hører dig, skal nok stramme mig an - har en bedre halvdel der blogger og indirekte er noget af mit kreative frirum baggrund for denne blog - og jeg værdsætter i den grad kommentarerne!
  Kh Janne

  SvarSlet
 12. Av den er hørt før. Jeg vil gerne blive bedre - jeg lover at prøve. For du er dælme dygtig til det med sy, og jeg nyder at s ehvad man kan. Jeg gør det selv kun sjældent, hvis jeg bliver stædig nok eller får en fiks idé.

  SvarSlet
 13. Hej Anna

  Jeg er kæmpe fan af dig, bloggen og dit inspirerende arbejde. Jeg kommenterer indimellem, men slet ikke nok i forhold til hvor imponeret jeg er af dit arbejde. Hvorfor ved jeg faktisk ikke.... Nok mest fordi jeg ikke lige tænker over det. Men det er for slapt, så jeg er glad for dette indlæg, og jeg vil i fremtiden stramme op mht. at kommentere.

  Jeg holder meget af dine krea-inlæg, men jeg elsker også dine familie- og boligindlæg. Mine egne børn minder meget om dine - en klog, eftertænksom pige på 3 og en charmerende bulderbasse på 8 måneder;)

  Jeg håber du bevarer lysten til at blogge - for det ville være meget trist at undvære Laralil!!!

  Mange hilsner fra Jonna

  SvarSlet
 14. Jeg vil rigtig gerne kommentere på dette indlæg også men læser nu (grundet computerproblemer) også med fra mobil som ikke indbyder tosse meget til lange svar, så jeg vender tilbage, for jeg har også et input til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oooog er du bims, der kom kommentarer til dit opråb i blogland :D
   Hvorfor kommentere jeg ikke, når jeg nu læser så trofast med? Ofte er det netop som jeg skriver ovenfor, at jeg læser med fra mobilen og den bare ikke indbyder til at skulle kommentere - bestemt ikke på de blogs, der har kode på kommentarerne, det driver mig til vanvid. Men jeg gemmer indlæggene i bloglovin (lader dem stå som ulæst) hvis det er indlæg, som jeg virkelig har lyst til at kommentere på, for så kan jeg på computeren og gøre det og glemmer det ikke helt så nemt.
   Men taget i betragtning af hvor surt jeg selv synes det er, at have brugt tid og energi på at lave et (i mine egne øjne) godt indlæg og så ikke få bare en lille kommentar, så bør jeg også hanke noget mere op i mig selv og få skrevet det jeg rent faktisk tænker, når jeg læser med, for jeg er jo fuldstændig bjergtaget af alle dine kreationer og drømmer om at blive så god, at jeg rent faktisk kan sy sådan nogle fantastiske ting, som du gør :) Jeg ELSKER dine dejlige dejlige DIY indlæg og kender rigtig mange, som har syet efter dem inkl. mig selv men forstår godt, hvis du ikke har lyst til at lægge arbejdet i dem, hvis de ikke får en eneste anerkendende kommentar. Jeg håber for både din og andre bloggeres (også min egen) skyld, at der kommer godt gang i blogland og kommentarerne igen - det ville være fantastisk! Et klap på skulderen har aldrig skadet nogen og heller ikke at give det tilbage ;)

   Slet
 15. Fedt indlæg Anna, ja der mangler noget aktivitet ang. Kommentarerne her i blogland... Jeg hænger selv i bremsen men alene af den grund som tidligere nævnt, det er ikke så ligetil på bloglovin og ja kan simpelthen ikke forstå der ikke bliver gjort noget ved den del... Jeg læser glædeligt din blog og vil love dig 1000 kommentar til dine (forhåbentlig) kommende DIY for dem har jeg haft mega meget glæde af, og søger altid for, at hvis jeg har brugt en DIY at ligge en kommentar og link... Det er den del der gør blogland så inspirerende, så håber meget du får tid og lyst igen :-)

  God aften

  Kh nanna, Stjernepus

  SvarSlet
 16. Jeg kigger med en gang imellem , og nej jeg er desværre heller ikke god til at kommentere. Men det får du så lige her. Grunden til jeg kigger med er vist dine dejlige billeder af ungerne, og så ved jeg at der kan være mulighed for at finde inspiration og vejledning på din blog.
  Min egen laver jeg nok mest for min egen skyld, jeg bruger den som opslagsværk og desuden til at lave en anvisninger hvis nogle har brug for det.

  SvarSlet
 17. Hej Anna.
  Jeg læser med, som I følger din blog med bloglovin og læser Alle dine indlæg. men kommentrre meget sjældent - jeg tror jeg har kommentetet 1 gang.
  Jeg kommenterer kun når jeg synes jeg kan bidrage med noget, har noget andet st sige en "smuk" eller "wow" eller ligningen. Jeg læser ofte blogs i en kort pause i løbet af arbejdsdagen på min telefon og hvis man skal kommenterer skal man ud på den rigtige blog på nettet - det synes jeg er besværligt så jeg kommentete Kun (også andre blogs) hvis jeg synes jeg har noget ordenligt at komme med.
  Jeg har ikke tænkt over at du har et behov for feedback - det vil jeg tænke over i fremtiden☺ Men jeg har i dag lagt en kommentar på en anden blog "twin peaks" med et link til din blog - hun kigger nemlig efter dåbskjoler til sine tvillinger.
  Jeg SYNES det er fedt at læse med - tak for din indsats.
  Kh Katrine

  SvarSlet
 18. Hej Anna.
  Jeg læser med, som I følger din blog med bloglovin og læser Alle dine indlæg. men kommentrre meget sjældent - jeg tror jeg har kommentetet 1 gang.
  Jeg kommenterer kun når jeg synes jeg kan bidrage med noget, har noget andet st sige en "smuk" eller "wow" eller ligningen. Jeg læser ofte blogs i en kort pause i løbet af arbejdsdagen på min telefon og hvis man skal kommenterer skal man ud på den rigtige blog på nettet - det synes jeg er besværligt så jeg kommentete Kun (også andre blogs) hvis jeg synes jeg har noget ordenligt at komme med.
  Jeg har ikke tænkt over at du har et behov for feedback - det vil jeg tænke over i fremtiden☺ Men jeg har i dag lagt en kommentar på en anden blog "twin peaks" med et link til din blog - hun kigger nemlig efter dåbskjoler til sine tvillinger.
  Jeg SYNES det er fedt at læse med - tak for din indsats.
  Kh Katrine

  SvarSlet
 19. Jeg læser også med, og kommenterer en sjældent gang.

  Jeg synes desværre det er blevet lidt for bøvlet at kommentere fordi jeg læser med via Bloglovin på mobilen,. det var lidt nemmere da det var via blogger.

  En gang imellem forsøger jeg at tage mig i nakken og få kommenteret.. men du har helt ret.. det er da sjovest at lave indlæg når der er nogen der læser med.

  Min blog bruger jeg som "krea-dagbog" for mig selv, men elsker bestemt også at få kommentarer..

  rigtig god aften.

  SvarSlet
 20. Jeg er en af dem, der synes det er lidt svært at gennemskue, hvordan det her med at kommentere fungerer, jeg blogger nemlig ikke selv. Men jeg læser tit din blog, fordi jeg synes du er vildt dygtig. Har købt dine mønstrer og har pt nået at sy en kjole til min datter på 11 mdr. :-) Derudover så har jeg også en oplevelse af, ligesom Louise skriver, at I kender hinanden på kryds og tværs og at jeg derfor, ved at kommentere, trænger mig på.

  SvarSlet
 21. Kære Anna - Jeg er her! Jeg elsker at læse om dine sysler, dit hjem, dine skønne børn ... Kh. Kristina

  SvarSlet
 22. Jeg læser med :-). Og nyder det!
  Og kommenterer også af og til. Men slet ikke ofte nok.
  Det er tid, der er faktoren.
  Læser ofte hurtigt på mobilen (hvor skærmen er smadret ;-)). Røres af mange indlæg hver dag og tænker, at jeg må huske at kommentere næste gang jeg åbner PCen. Men når aldrig dertil.
  Det gjorde jeg i dag :-). Og jeg vil forsøge at gøre det lidt mere i fremtiden!
  Kommentarer er dejlige. Jeg ved det jo selv ♥.

  SvarSlet
 23. Jeg læser med og jeg elsker din blog! Det var dig der inspirerede mig til selv at få en blog (ifm sy til din baby-temaet) jeg har simpelthen lært så meget af at læse med! TAK! Jeg er imponeret over dine kreationer og jeg beundrer at du deler de personlige historier og dilemmaer også.
  Jeg følger med via bloglovin (mest på mobilen)og jeg giver de andre ret i, at det er besværligt at kommentere på mobil og jeg synes også i-pad'en driller. Det er helt klart den største grund til, at jeg ikke kommenterer mere. Det er ikke indholdet af dine blogindlæg der gør, at du mærker nedgang i kommentarer-det er jeg helt sikker på. Det er mediet der skal opgraderes og gøres mere brugervenligt.
  En anden ting er, at det kan være grænseoverskridende at skrive kommentarer...dels kan man føle at man trænger sig på, som nogle andre skriver, men også det med at "hele verden" kan se det. Det er jo ikke ligesom facebook som, trods alt, er mere lukket. Her skal man også have en Googlekonto for at lægge kommentarer...det er bare lidt for omstændigt! Instagram er et hurtigt og let tilgængeligt medie og det tror jeg er grunden til at mange vælger det frem for blogland. Men jeg synes også at det er lidt mere overfladisk, jeg savner den fordybelse som er mulig på bloggen. F.eks. til de personlige indlæg(som jeg dog ikke selv laver) og DIY's.
  Jeg kan godt forstå, at du mister motivationen til at lave DIYs, men jeg håber virkelig at du genfinder den. Det er så inspirerende og lærerigt!!! Mange hilsener fra Stine

  SvarSlet
 24. Læser! OG nyder også!!
  Jeg bruger dog ikke tiden på at skrive. Igen fordi det tager tid fra mig.
  (jeg ved en blog tager meget længere tid for dig at lave)
  Kommentarer som betaling er nu meget rigtigt, sjov metaphor!
  Men også lidt i den narcisistiske afdeling. (intet ondt, hvis du forstår)
  Jeg synes ikke altid jeg behøver at føde den selvfede følelse som én med et projekt har. Det er fordi jeg tror den store arv fra protestantismen og janteloven siger mig, at det er forkert.
  Man bliver også lidt immun, bombarderet med projekter på blogs og ravelry. Jeg må tænke videre over dette emne......

  Det har givet mig tid til eftertanke, jeg vil helt sikkert melde tilbage oftere til mine bloggere jeg følger.
  Jeg læser og betaler igen med ros og tanker!
  God Vind, og tak for flot blog!
  PS jeg elskede billederne af dit arbejdsrum! jeg delte det på facebook. Det er ihvertfald et kompliment :D

  SvarSlet
 25. Hej Anna :) Jeg er stor fan af din blog. Jeg læser alle dine indlæg og kommentere også indgang imellem. Der er et eller andet over din blog, som virker total afstressede på mig og er der ikke lige tid til at læse alle indlæg fra de blogs jeg følger, så bliver dine prioriteret først! Men hvis jeg må komme med lidt konstruktiv kritik, så har jeg en gang imellem, efter at have kommenteret på et af dine indlæg, siddet og undret mig over hvorfor der aldrig kom et svar tilbage. Nogle gange er der kommet et "tak for alle jeres søde kommentarer...", men det er altså ikke det samme, som et personligt svar. Jeg ved jo godt, at du har brugt en MASSE tid på at lave indlægget, så kan man forvente, at du så også bruger tid på at svare på de kommentarer der kommer ind, det ved jeg ikke... men det er ihvertfald noget jeg tror ville motiverer dine læsere til at kommentere endnu mere. Jeg er fuldstændig enig med dig i, at der er for få kommentarer i blogland, jeg har selv en ny blog, hvor der stort set aldrig bliver kommenteret og måske derfor, har jeg slet ikke fået blogget i lang tid nu, men jeg tror måske, at det går lidt begge veje - jo mere engageret bloggeren er i at svare på kommentarer, jo mere vil der blive kommenteret :) Bare en tanke og igen elsker din blog og jeg vil blive ved med at kommenterer og huske at gøre det oftere :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 26. Øver mig i at blive bedre, men jeg holder mig ofte tilbage når andre allerede har skrevet det og jeg derfor ikke kan finde på "noget nyt" at skrive...men elsker at læse med :-)

  SvarSlet
 27. Jeg læser med og kommer med kommentar, læser jeg fra min telefon så er det ikke altid der falder en kommentar. Nogle gange er der bare ikke energi eller har ikke noget at sige. Min egen blog bliver også flittigt besøgt af div læsere men kommentarerne er svingende, men giver altid mig selv skylden for, at det er pga at min egen aktivitet til at skrive på andres.

  Men skulle vi ikke alle blive bedre til at smide et ord, for så er det jo lidt sjovere at være blogger.

  SvarSlet
 28. Jeg er en af de anonyme som bare elsker at følge med, se skønne billeder, læse om livet hos jer og få gode ideer når du viser dine meget smukke kreationer. Jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg ikke kommenterer her i blogland - det gør jeg jo ret meget på f.eks. facebook. Så jeg vil helt klart tænke meget mere over det i fremtiden. Tak for din lille "opsang", håber du bliver ved med at lade os følge dig, din familie og se dine skønne ting :-)

  SvarSlet
 29. Hvor er jeg bare glad for, at netop du Anna som har så mange læsere, råber op om dette. Jeg oplever også selv, at have mistet mange kommentarer i de seneste måneder, hvilket jeg synes er rigtig ærgerligt.
  Det der jo netop, som du jo også skriver, det der gør det sjovt at blogge, den feedback man får fra andre om sine indlæg, som man jo bruger tid og kræfter på at lave. Jeg forsøger selv, at få kommenteret på de andre blogs, netop fordi jeg ved, hvor meget det betyder at få en kommentar i ny og næ.

  Tusind tak fordi du netop råber op om dette emne.

  Kærligst helena

  SvarSlet
 30. Hej.
  Rigtig godt indlæg. Jeg er en af de anonyme læsere der ikke selv har en blog. Jeg tror ikke jeg havde tænkt over at det betød så meget, men nu du nævner det, kan jeg da sagtens forstå det.
  Det er måske også lidt ærefrygt. Hvad kan sådan en amatør som mig bidrage med til en der er så sej og dygtig som dig.
  Jeg læser altid med og falder i svime over dine fantastiske kreationer.
  Jeg vil helt sikkert kommentere fremover.
  Vh Trine

  SvarSlet
 31. Grunden til at jeg ikke altid kommenterer selvom jeg læser med, skyldes mest af alt, tid, tror jeg. Jeg vil så gerne læse så meget som muligt og nogen blogs læser jeg mest for billedernes skyld, andre for tekstens.

  Men det er faktisk noget jeg har tænkt over i det sidste stykke tid, netop fordi der er så stor fremgang på andre medier at jeg synes det forskellige steder i blogland, er blevet sådan lidt stille. Og så må man jo gribe i egen barm og smide en kommentar.

  SvarSlet
 32. Hej Anna,
  Jeg sluger alt på din fantastiske blog, og bliver meget inspireret især af tøjet til dine dejlige børn. Jeg kommenterer en gang imellem, men jeg har det nok også lidt, som en del andre,vil ikke trænge mig på. Jeg glæder mig til at følge dit brudekjole projekt :-) Skal nok blive bedre til at lægge en kommentar.

  SvarSlet
 33. Sikke et fint indlæg. Jeg læser med både her og på mange andre blogs. Men jeg kommentere sjældent. Tiden render fra mig når jeg begynder at kommentere. Jeg synes tit det kræver lidt mere på hjerte at lægge en kommentar. Jeg har svært ved bare at skrive "flot" og ender med at bruge 5 minutter på at formulere et eller andet og nej 5 minutter er ikke meget. Men som du selv skriver så er der dukket mange fine blogs op de sidste år og det kræver sin kvinde at følge med i alle dem man gerne vil ;-)
  Hav en dejlig aften og jeg håber du får lysten til at blogge igen!

  SvarSlet
 34. Jeg følger din blog, da jeg synes at du er utrolig dygtig og giver mig en masse inspiration. Kommenterer for det meste ikke, da det føles som at "I andre" kender hinanden og at jeg trænger mig på. Ofte er det jeg vil sige allerede sagt, der er grænser for hvor sjovt det er at læse "åh, så flot" tyve gange om det samme indlæg. Jeg har kommenteret et par gange, men tror aldrig jeg fået respons på mine kommentarer. Har også sendt dig en mail her for en måneds tid siden eller to, den fik jeg heller ikke svar på.
  Jeg skal gerne prøve på at komme med konstruktive kommentarer fra nu ad, dog! :)
  Vh Anna

  SvarSlet
 35. Ja, det er altså ærgeligt med blogland. Da jeg kom til var det lige inden Instagram og der var stadig gang i blogland. Jeg får ikke kommenteret fordi jeg læser fra min tlf og det eg møgbesværligt at kommentere fra den og det tager alt for lang tid. Tror det er derfor folk at smuttet over til IG - det er mere enkelt og en kommentar er lagt lynhurtigt. :-) Elsker din blog!

  SvarSlet
 36. Læser alt for mange blogs og det er svært at lægge gode kommentarer alle steder. Men jeg synes du er meget dygtig og meget inspirerende.

  SvarSlet
 37. Godt at du skriver om det som ligger dig på sinde Anna :-)
  Jeg er mega-fan af dig og synes at jeg får kommenteret sådan nogenlunde... håber jeg :)
  Du har en fantastisk blog og jeg har jo faktisk lært at sy af dig - via dine DIYs og det skal du have et KÆMPE TAK for :-)
  Jeg forsøger altid at skrive en kommentar når jeg ser og læser noget som inspirerer mig. Det tager ikke lang tid synes jeg (og et fif til at skrive kommentarer via Ipads er at når teksten/tastaturet fryser, så klik ud af tekstfeltet og derefter tilbage igen - så virker det. Det tager lige lidt tid at vænne sig til, men efter kort tid "sidder det i fingrene").
  I perioder får jeg ikke læst alle indlæg og jeg må indrømme at jeg også vælger blogs fra, som ikke er så aktive, eller hvor temaerne alligevel ikke interesserer mig. Indimellem tager jeg en aften og finder nye blogs - mest via kommentar felterne hos andre eller blogroll.
  Det er min oplevelse at man som ny blogger skal bruge noget energi på at kommentere hos andre - for det er sådan vi lærer hinanden at kende. Og så bliver jeg også glad når der dumper et svar ind på de kommentarer jeg ligger rundt omkring.
  Det er dog også min fornemmelse at en del af "festen" foregår på Instagram hvor jeg (endnu) ikke er med. Jeg håber dog at bloggene fortsætter for jeg har stor glæde ud af at dele det kreative med andre, og blive inspireret, ikke mindst :-)

  Anna - du må bruge meget tid på bloggen, for du laver altså mange indlæg hver eneste måned. Det er jeg meget imponeret over, og du skal jo også nå at sy alt det du blogger om!! ;-) Så jeg håber at du vil opleve lidt mere liv, og måske også få lyst til at lave en DIY igen... :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glemte at nævne at min oplevelse er, at fx "Sy til din baby i November" og andre bloglege, giver mere aktivitet. Jeg ved at det må være et kæmpe arbejde at sætte igang, og derfor sker det naturligvis ikke hele tiden, men jeg fik nye læsere, meget inspiration og lærte mange nye blogge at kende. Det var sørme sjovt :-) Så også TAK for det Anna :-)

   Slet
 38. Hyggeligt med tekst og ikke billeder, dog vil jeg under ingen omstændigheder undvære dine skønne billeder ... never ...
  Men jeg bruger mest min iPad, sjældent den bærbare, som nu.
  Fra min iPad har jeg opgivet at lægge kommentarer ind på bloggene jeg læser. Vi er simpelthen ikke enige om det mr. iPad and me.
  Måske en dag vi finder ud af det..
  Jeg kigger id til dig igen ......
  See you
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 39. Dejligt, at du tager emnet op - jeg har også undret mig. Men nu er jeg også en af de "mindre" bloggere og jeg får ikke plejet min blog nok - og det er det jeg gætter på er grunden ved mig. Besøgstallene er ikke faldet, men kommentarene er.

  Jeg får selv kommenteret mindre og mindre på div. blogs - og ganske enkelt fordi, at jeg pt. har meget om ørene. Men også fordi, at jeg oftest har tid om natten på job, men der er hovedet ikke med længere.

  Så er der selvfølgelig også det, at jeg er på fra Ipad - og den er ganske enkelt irreterende, at kommentere fra.

  Men jeg er helt enig i det du skriver - vi "lever og ånder" for vores kommentarer. Det er dem, der holder os oven vande!

  Kram
  Christina

  SvarSlet
 40. Jeg kommenterer sjældent, da jeg føler at jeg "blander" mig i jer bloggeres interne snak. Det føles som om I kender hinanden rigtig godt, og jeg hører ikke rigtig til der. Derfor.

  SvarSlet
 41. jeg læser ofte med og det svinger hvor god jeg er til at kommentere, men jeg prøver at huske mig selv på at gøre det, da jeg selv ved hvor skønt det er - det er jo anerkendelse for et stykke arbejde. Jeg læser aldrig blogs på telefonen fordi billederne sjældent kan ses 'ordentligt' men på computeren om aftenen - måske det også har noget at sige ift kommentarniveauet som nogle siger, men jeg tror ikke rigtig på det for folk kan jo godt kommentere når de er på instagram eller sende en sms og så meget anderledes synes jeg nu ikke det er.
  nå, men jeg vil da øve mig mere igen igen, tak for reminderen. blogland ville ikke være det samme uden dig :)

  SvarSlet
 42. Hej Anna,
  Super godt skrevet, selv har jeg fulgt din blog i snart 3 år og har kommenteret med jævne mellemrum, ikke fast da overskuddet ikke altid er der og mine kommentarer hænger gerne sammen med overskud samt aktivitet på egen blog.
  Det med manglende kommentarer fra mobil og tablet undrer mig meget for jeg oplever absolut ingen problemer og har aldrig gjort fra hverken det ene og det andet, godt nok holder jeg mig fra apple produkter men har da haft lånt mine forældres ipad et par gange uden at have problemer med at kommentere.
  Men som frk. Hansen også siger så render tiden hurtigt stærkt når man vil kommentere og i en travl hverdag tænker jeg at mange ofte mangler tid og/eller overskud når de slapper af med at læse blogs på farten eller sent om aftenen :) i forhold til min blogstørrelse får jeg ok med kommentarer men kan klart mærke at jeg får flest når jeg selv får kommenteret - det gjorde jeg langt mere det første års tid som blogger men måtte indse det blev for tidskrævende og så må jeg leve med ditto lavere modaktivitet hvilket er helt fair i mine øjne. Og til jer anonyme, så skriv endelig, måske vi lyder som om vi kender hinanden på kryds og tværs, sandheden er at langt de fleste aldrig har set hinanden eller kender hinanden, men er bloggen personlig så får den også personlige svar :)
  Kh Karina

  SvarSlet
 43. Flot indlæg. Jeg har gået med samme tanke. Bliver så glad når jeg logger på min blog og der ligger en kommentar - bagefter viser det sig så at det endnu engang bare er spam :-(
  Jeg har aftalt med mig selv at jeg vil kommentere når jeg læser - og så håbe at andre hopper med på bølgen så der også kommer andet end spam kommentarer på min blog

  SvarSlet
 44. Hej Anna. Dette er første gang nogen sinde jeg kommentere på en blog. Jeg har læst med længe og lad mig starte med at sige at jeg nyder det. Du er fantastisk dygtig og jeg er imponeret over dine DIYS. Jeg har selv brugt dem og bruger dem stadig. Jeg skal nok sende billeder af min kreationer. Jeg må (naivt) indrømme at jeg har tænkt at du nok ikke gad og se hvad mit amatørgen har udrette
  Tak for opsangen med dit indlæg:)
  Mvh Anne-Sofie

  SvarSlet
 45. Super godt indlæg, jeg er ikke selv blogger, har prøvet et par gange, men det fanger mig simpelthen ikke. Jeg nyder dog at følge din og andre kreative kvinders blogs. Jeg kommenterer meget sjældent, jeg ved ikke helt ved hvad jeg skal skrive, og jeg føler lidt at jeg blander mig i jer bloggers klub, Men jeg synes det er super godt du skriver dette indlæg, for selvfølgelig er det for feedbackens skyld at i blogger, og jeg vil tænke over i fremtiden at jeg skal blive bedre til at kommenterer både din og andre blogs.

  SvarSlet
 46. Kære Anna. Supergodt indlæg, som rammer hvad rigtig mange tænker.
  Jeg læser med og kommenterer ind imellem - jeg kunne helt sikker bliver bedre til det. Jeg ved jo også godt hvor meget det betyder for glæden ved at blogge. Og selvom man ikke kender bloggeren personligt, føler man det som om man kender dem bare lidt udfra det man læser.
  Dine ting er så smukke at jeg gang på gang bliver imponeret - og det inspirerer mig temmelig meget at følge med hos jer dygtige sypiger. Og så er jeg vild med billederne af dine søde børn, du fanger dem fantastisk godt.
  Jeg vil endnu engang forsøge at tage mig sammen til at kommentere mere rundt omkring i blogland.

  SvarSlet
 47. Åååååh! Jeg blogger ikke selv, men følger med i et hav af blogs.
  Og jeg VED godt at det er kommentarerne, der gør forskellen, men jeg kommenterer stort set aldrig. Jep, jeg snylter bare på andre folks smukke billeder, dejlige ord og fine idéer.
  Ja, jeg bruger DIYs og får produceret en masse ud fra blogs. Rent NA's uden at betale tilbage

  SvarSlet
 48. Jeg er virkelig dårlig til at give en besked:( mest fordi jeg læser med fra mobilen, mens jeg ammer og derfra virker alt bare ikke lige så nemt. Mine kommentar slettes inden jeg får den sendt rigtigt og telefonen laver de værste autocorrect.
  Og ja som så mange andre troede jeg lidt at Bloggeren ville finde det mærkeligt. Men god pointe og vil tage det med rundt i bloglandets kommentarfelter ;)

  SvarSlet
 49. Dejligt debat! Min korte kommentar må være: ting tager tid!

  Man bestemmer dog selv hvad man bruger sin tid på, så måske skulle jeg prioriterer min tid lidt anderledes, og lægge et par kommentarer i fremtiden. Jeg elsker jo selv at få kommentarer på mine indlæg :-)

  Tak for skøn inspiration og gode DIY's.

  SvarSlet
 50. Og så skete der lige noget af det, som gør, at jeg aldrig får kommenteret. Der kommer et teknisk kiks (fordi jeg altid læser med fra iPad), og så kan jeg ikke få lov at rette i det der 'nas

  SvarSlet
 51. Og så skete det igen... Og så bliver det altså bare for bøvlet.
  Sidestillende det nok lidt med at man burde løbe 3 gange om ugen og ville gerne og intentionerne er gode... Det bliver bare ikke lige til noget.
  Undskyld! Og hey - nu fik du tre kommentarer fra mig...

  SvarSlet
 52. Hejsa Anna.
  Jeg kigger med, og jeg læser med, og når jeg synes, jeg har noget på hjertet kommenterer jeg. Jeg synes at opleve (og nu er min blog ikke stor), at når jeg selv er aktiv med at få skrevet på andres blogindlæg, så falder der også flere af til mig?!
  God dag.
  Karen

  SvarSlet
 53. Jeg er en af dem der fast læser med og bliver inspireret af din blog. Jeg kommenterer dog sjældent, selvom jeg som blogger ved hvor meget det betyder for den forsatte lyst til at blogge, at folk læser med og kommenterer på ens indlæg. Den overvejende årsag til at jeg ikke kommenterer så tit som intentionerne er, er at jeg primært læser blogs på telefonen eller tablet via bloglovin og at det ofte er bøvlet at kommenterer den vej. Sidder jeg med computeren og læser, så er jeg meget bedre til at kommentere, fordi det er så meget nemmere. Egentlig en dårlig undskyldning, men jeg ærgrer mig over at det er så bøvlet at kommentere via min telefon og tablet.
  MVH Rikke

  SvarSlet
 54. Hej.
  jeg har fuldt dig længe og elsker at kigge med. Har aldrig smidt en kommentar, har prøvet en del gange. Men der går altid noget galt, måske er jeg bare for doven til at finde ud af hvorfor mine kommentarer ikke kommer frem. Hvis flere kommentarer vil gøre at vi får flere af dine smukke og gode DIY´s, så må jeg hellere igang. Kh Sandra

  SvarSlet
 55. Jeg har det precis som dig! Jeg er ikke på Instagram eller andre steder, kun på bloggen. Kunne også nemt få over 20 kommentarer til mine indlæg før, nu er jeg heldig hvis jeg får 5. Samtidig ser jeg jo at der er mange der kigger på indlæggene.
  Og ja, det påvirker da motivationen til at lave indlæg, for det tar da lige lidt tid!
  Jeg prøver at kommentere når jeg kigger forbi andre blogge, netop fordi jeg ved hvor meget det betyder. Håber vi alle kan blive bedre til det:)

  SvarSlet
 56. Jeg følger dig flittigt, men kommenterer sjældent - har vist kun kommenteret på et indlæg omkring bryllupsblomster :) Men jeg nyder din blog meget, og synes du syr så mange smukke ting,
  Heidi

  SvarSlet
 57. Hej.
  Jeg har aldrig rigtig skænket det en tanke hvor meget det egentlig betyder at skrive kommentarer til de indlæg man læser- men vi har jo alle brug for bare en smule anerkendelse for det arbejde man laver:) vil gøre en indsats for at kommentere tiere! Og tak for en dejlig blog- det er en af de sider der har en fast plads i mine faner... Så er det hurtigt lige at gå ind og se om der er nyt og inspirende. TAK:)

  SvarSlet
 58. Kære Anna

  Du har kreeret et tankevækkende indlæg med stor relevans! Jeg forstår dig fuldstændig og det er fedt at du sætter spotlight på problematikken.
  Jeg er én af dem, der læser med ...i stilhed....dvs at i 9 ud af 10 tilfælde ikke gir et pip fra mig, når jeg læser blogs. Ikke desto mindre er hvert eneste af dine (og forskellige andre bloggere's) indlæg til inspiration....de gør mig glad(ere), tryg(gere) og beriger min dag/aften. Jeg vil lige kort forsøge at forklare, hvorfor jeg ikke kommenterer - jeg, som ellers elsker ord - elsker(!!) at skrive og elsker at være i netop skriftlig korrespondance/kontakt med mine medmennesker.
  Det er så ikke sikkert at min 'undskyldning' eller forklaring gør sig gældende for de andre, der ikke kommenterer på indlæg.
  Anyways; nu får du lige årsagen...->for mig handler det om at jeg i Blogland møder et unikt univers hvor jeg ikke behøver præstere. Åh...hvilken frihed! Måske jeg oplever det som en form for yndefuld underholdning - hvor andre giver noget til mig - efter en lang dag hvor jeg føler, at jeg har givet rigtig meget til andre (jeg er pædagog). Måske ligesom når jeg ser film, hører radioprogrammer/ser tv-programmer osv....at jeg her henter energi og finder en form for fred...et sted for jeg undtagelsesvist ikke skal gi og gi og gi.

  MEN - det ændrer jo ikke på, at det må føles ret TOMT at sidde i din ende af forbindelsen...at du leverer et stort(!) og uendelig smukt stykke arbejde er tydeligt...og så mærker du ikke rigtig os i den anden ende.
  Dine ord er taget til efterretning og jeg vil prøve at blive bedre til at give noget igen!

  Hermed blot en forklaring - jeg forstår virkelig godt, at du undres.

  Taknemmelig hilsen fra en trofast Laralil-læser i Vejle

  Anne

  SvarSlet
 59. Kære Anna,
  jeg oplever jo desværre det samme som dig med det faldende antal kommentarer - og ind imellem er det lige ved at dræbe lysten til at blogge. Og jeg kan sagtens genkende at du virkelig er en af dem, der tager dig tid til at kommentere - og det er jeg så taknemmelig for :)

  Jeg har den seneste månedtid holdt en lille pause, som ikke var planlagt fra start, men er nu tilbage og nyder at læse alle de indlæg, jeg ikke fik læst i min lille pause. Og jeg vil love mig selv at være flink til at kommentere :) Jeg synes at jeg plejer at være okay, men det sker at der er interessante indlæg, hvor jeg bare ikke lige får skrevet noget.

  Jeg håber at du aldrig mister lysten til at blogge, for jeg elsker dine indlæg - af alle slags :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 60. Jeg opplever noe av det samme, og husker at det hvert år er dalende kommentarer og besøkstall på forsommeren og sommeren, siden utesesongen starter og mange vil uuuuuuuut i sol og hage, og blogglesingen kommer litt på etterskudd. Det er som jeg blir i tvil om jeg skal gidde å legge frem noe av det jeg har brukt mest tid på, og heller vise det frem til høsten, men så planlagt og tålmodig klarer jeg ikke være..

  Håper vi er mange nok som svarer og gir deg en boost til å fortsette!

  SvarSlet
 61. Jeg er en trofast læser af din blog, og har været det i lang tid, tror faktisk siden du startede din blog, eller i hvert fald næsten:-) Og hvorfor kommentere jeg aldrig, hmm... Det ved jeg faktisk ikke... De fleste gange handler det sådan set om, at jeg læser med fra ipad, og så er det rigtig besværligt at skrive derfra. Nogle gange føler jeg heller ikke helt jeg har noget at bidrage med, for at være ærlig :-)
  Men vil gerne begynde at kommentere noget mere!
  Ps. Dine diy's er MEGET flittigt brugt hos mig! :-)

  SvarSlet
 62. Først er jeg nødt til at fortælle at jeg er KÆMPE FAN, og syntes også selv jeg får kommenteret ret tit. Jeg elsker dine billeder af dine skønne unger og jeres paradis. Jeg bliver gang på gang imponeret over dine indlæg og ikke mindst de ting du fremstiller. Jeg ventede med længsel på dine mønstre og skal også nok sende billeder (der er et enkelt på bloggen)
  Jeg er nok en af dem som oftes læser mere med end jeg selv får blogget. Det er jeg faktisk rigtig træt af. Men jeg blogger fra Ipadden og den driller med billederne for tiden, og så bliver det altså mest til læseri. Og så er jeg absolut ikke en af dem der får ret mange kommentarer (elsker dem jeg får.)
  Syntes dog også vi sidste forår/sommer havde det oppe at vende. Og med IG (en verden jeg stadig ikke fatter :-) ) så tror jeg desværre der er mange der går den vej.
  Håber du får lysten til DIY osv. tilbage - for du gør et fantastisk stykke arbejde og Jeg sætter i hvert fald pris på det.

  SvarSlet
 63. Hej Anna. Jeg har læst med hos dig gennem længere tid og nyder at læse og se dine kreationer. Jeg kan kun tilslutte mig ovenstående kommentarer angående tablets og telefon. Ofte læser jeg blogs på telefonen og laver lige en mental note om, at jeg skal kommentere, når jeg kommer til en PC - men jeg glemmer det tit bagefter. Hvis du har lyst til at se mine sy-udfoldelser kan du se dem på sewbluedresses.blogspot.dk. Jeg er ny i blogland, men har nydt at læse blogs gennem en del år.

  SvarSlet
 64. Jeg har blogget i omkring halv andet år nu, og jeg har aldrig fået mange kommentar, så når jeg har 3-5 kommentar på et indlæg, så er jeg super glad. Din blog var en af de første jeg fandt da jeg startede med at blogge, og jeg er ret sikker på at jeg kommenterede en del hos dig i starten, men må da indrømme at jeg efterhånden oftest kommentere hos dem som kommentere hos mig, og så læser jeg gerne med hos dig og mange andre som jeg sjældent kommentere, da tiden ofte er sparsom og hvis der i forvejen er mere end 3-5 kommentar som stort set siger det samme som min kommentar ville være, ja så hopper jeg bare videre til næste blog... Og det er bestemt ikke fordi jeg ikke er vild med din blog mere, for jeg nyder at se dine kreationer og læse om dine børn og jeres dejlig hjem :-) kh Sanne

  SvarSlet
 65. Jeg giver tablets en del af skylden...når jeg læser fra min computer kommenterer jeg næsten altid, men fra ipaden er det bare lodt irriterende, bl.a. Fordi den tit fryser midt i en kommentar. Så har jeg det med at opgive...

  Men det er da trist - kommentarene er som du siger det der gør det hele endnu sjovere :-)

  SvarSlet
 66. Hej Anna,
  Jeg har det som Louise (og flere andre). At det måske virker underligt med en kommentar fra mig, for hvem er jeg. Men det vil jeg på din opfordring da lave om på :-)
  Jeg er lige begyndt at blogge selv, jeg har to indlæg på bagen, men pønser på at det skal blive til meget mere.
  Jeg har læst din blog løst gennem de sidste par år og fast her det sidste halve års tid. Det er så hyggeligt og inspirerende at kigge med og jeg får så mange ideer til nye projekter. Noget af det næste jeg skal i gang med er junior sengetøj med pipingbånd, der skal din DIY bruges, glæder mig. Og tak!
  Hilsen Kate

  SvarSlet
 67. Jeg læser med! - og jeg nyder det meget...
  Jeg er jo forholdsvis ny blogger, så jeg kender ikke til hvordan kommentar-aktiviteten var "før i tiden".. men jeg kan klart mærke, at det gi'r så meget mere når folk kommenterer end når de ikke gør... Jeg synes dog heller ikke man skal kommentere bare for at kommentere, men så snart der er et indlæg hvor man tænker "wow" eller føler sig inspireret eller lignende, så er det bestemt på sin plads.. Jeg prøver selv at være god rundt omkring, men jeg kan absolut også blive bedre.
  Jeg håber du en dag får lysten tilbage til at lave DIY's, for de er intet mindre end fantastiske og noget jeg virkelig værdsætter ved din blog... det er så fedt at lære af de bedste.. og hjælpe hinanden i blogland til at blive bedre :)
  God dag,
  Kh Nicoline

  SvarSlet
 68. Kære Anna

  Jeg holder så meget af dig og din blog. Syvejledningerne til dine fine kjoler forstår jeg ikke så meget af, men de dejlige glimt af jeres liv elsker jeg.

  I en periode har jeg kun åbnet computeren til det mest nødvendige. Jeg havde brug for plads i hjernen da jeg mistede min far. Nu læser jeg igen blogs, men knap så mange som tidligere. Sjovt nok har det aldrig generet mig at jeg får så relativt få kommentarer (jeg har indlæg der læses flere tusind gange, men måske kun får én kommentar eller slet ingen). Måske er det fordi jeg aldrig har været forkælet med mange kommentarer.

  SvarSlet
 69. Super indlæg !
  Jeg læser med hos dig og kommenterer ikke hvert indlæg men mange. Jeg undre mig også, jeg har mange læsere på mine indlæg, men kun ganske få kommenterer øv.

  Jeg tror dels instagram har taget meget fokus, men tror også mange læser blog på Iphone/android når de er på farten og har ikke "tid" til at svare. Jeg melder mig også skyldig i den gruppe.
  Lad os få gang i kommentarene igen.

  SvarSlet
 70. Sådan havde jeg ikke tænkt på det - jeg læser ofte med, men jeg har tænkt, at jeg ikke ville kommentere, fordi jeg ikke lige har de store og dybe tanker at bidrage med og så skal du ikke bruge tid på at svare mig i en i forvejen travl hverdag :-) men det kan der laves om på!

  SvarSlet
 71. Hej Anna,
  Det er faktisk lidt ironisk, at du skriver, at du ikke længere laver dine DIYs, for så sent som i forgårs sendte jeg en anbefaling af netop din blog og DIYs ud på Instagram, hvor jeg i øvrigt flere gange har set dig og din blog nævnt.
  Så for det første - jeg håber virkelig du genoptager dit arbejde med DIYs, for jeg har hele tiden været imponeret over kvaliteten i dem, og anbefaler dem gladeligt til folk, der har interesse.
  Det andet dit indlæg giver mig lyst til at sige er, at det er ved at støde på din blog - og blive fanget af den - at jeg overhovedet blev opmærksom på den blog-verden, der findes. Jeg anede ikke hvad fænomenet var og hvilket potentiale det har, men det var faktisk Laralil, der satte mig på sporet. På sporet af blogland, på sporet af DIY-konceptet, på sporet af stofbutikker i udlandet, på sporet af vintagemønstre, på sporet af vintagesyersker (bl.a. Lucky Lucille og How to do Fashion) og ikke mindst har din blog givet mig et KÆMPE skub fremad i forhold til syteknik og arbejdet med jersey, kantbånd og rib! Det ved du jo slet ikke noget om - men nu fik jeg så anledning til at sige det til dig.

  Og så til det, du egentligt spørger til... hvorfor folk sjældent kommenterer.
  Jeg tror, de fleste bevæggrunde er repræsenteret i alle kommentarerne ovenfor: tekniske udfordringer (det er håbløst på en ipad/tlf), følelsen af ikke at have noget væsentligt/klogt at sige, følelsen af at mænge sig blandt (andres) gode venner...
  Jeg får bare lyst til at supplere, at jeg tror, at man på en måde kan opfatte et medie som instagram, som det sted, hvor folk flytter kommentarerne hen, fordi mediet er så intuitivt at gå til og netop designet til den teknik folk bruger (mobil og ipad). Jeg synes tit jeg oplever, at folk på IG referer til blogindlæg, og at det er dér, de er i dialog med blog-forfatteren.
  Faktisk i høj grad inspireret af din blog har selv lige startet en blog (www.alleelskeragnes.dk) - og som helt ny og ukendt blogger kender jeg selvfølgelig i høj grad følelsen af ikke at vide om man overhovedet skriver til nogen - og hvem de i så fald måtte være. Men jeg tror, som sagt, at megen af den anderkendelse af sit arbejde og feedback til at gøre det bedre, man har brug for, findes udtrykt - bare andre steder end på selve bloggen (fx på dine følgeres blogs men ikke mindst på IG).

  Det korte af det lange:
  - Bliv for g*** skyld ved med at blogge. Du er til stor inspiration for mig!
  - Vi er mange, der med taknemmelighed og benovelse står klar til at gribe, når du forhåbentlig får lyst og energi til at lave flere lækre DIYs
  - Overvej lige om ikke IG kunne opleves som et supplement til din dejlige blog... (Jeg mangler i hvert fald jævnligt lige at kunne lave en @laralil henvisning, når jeg har lagt et billede op af noget, jeg har syet efter dine DIYs eller på anden måde får lyst til at nævne eller anbefale dig derude...)

  Kærligst, Line

  PS - ret syret at tænke på, at jeg for godt et år siden intet anede om hvad en blog, en DIY og en overlocker er!! ^_^ Tak til dig!

  SvarSlet
 72. Jeg har ikke rigtig noget brugbart at skrive, som de andre her ikke allerede har sagt, men som ny blogger vil jeg da 100% tilslutte mig følelsen af, at det gør en stor forskel, om der kommenteres på ens indlæg eller ej. Dit indlæg her ramte virkelig noget i mig og jeg synes, det var en ret smukt formuleret måde at minde os bloggere og bloglærere på, at vi må huske at give kommentarer, når vi gerne selv vil modtage dem.

  SvarSlet
 73. Tænker som flere også har skrevet at faldet i kommentarer generelt blandt bloggeren sagtens kan have in forbindelse til mediet vi bruger...mobil, iPad mm. Som har visse begrænsninger her. Foruden at platformen har ændret sig over Bloglivin'. Det præger i hvert fald min egen mulighed for at kommentere.

  SvarSlet
 74. Jeg har læst med i de sidste 2 -3 år. Hver et indlæg. Som oftest via iPad eller smartphone.
  Jeg har kommenteret et par gange, men oftest lykkes det ikke. Det problem har jeg udelukkende på de blogs, der som din, er 'Google-blogs' dvs hvor man skal have en Googlekonto for at kommentere. Hvis man ikke kan huske sit login, skal man igennem en længere proces for at gendanne det. Og det er sjældent at anonymfunktionen virker. Har ofte oplevet at min kommentar ikke er kommet med, og så gider man ikke blive ved. Desværre.
  Jeg er vild med din blog - som jeg før har skrevet (eller forsøgt) til dig, er du min all times favorit i blogland. Men jeg kommer desværre ikke til at bruge kommentarfeltet hyppigere, før det bliver noget mere let tilgængeligt.
  Kh Kristine

  SvarSlet
 75. Kære Anna.

  Jeg har læst med i mange år nu, selvom jeg holdt helt pause fra min egen blog fra 2009 og så til du lancerede Sy til din baby i november sidste år. Her skrev du eksplicit, at det kunne være en god mulighed for nye bloggere at komme med ind i netværket. Denne mulighed greb jeg - og det er jeg glad for. Havde i nogle år pønset på at få sparket min egen blog i gang, og her kom du så med en åben invitation :-) Det har gjort, at jeg fra Sy til din baby har kommenteret meget aktivt på alle de blogs, jeg besøger - inkl. din egen, som jeg til stadighed besøger et par gange om ugen.
  Ligesom dig tænker jeg også meget over, hvordan så mange mennesker kan se et indlæg og så er der alligevel så få kommentarer - især når jeg tænker på min egen praksis: jeg kommenterer meget; også på nye blogge jeg støder på, netop fordi jeg selv ved, hvor meget det betyder med feedback.

  Håber at din indlæg får sat gang i en ny trend - at vi får kommentarniveauet, debatten og sparringen i vejret igen! :-)

  KH L

  SvarSlet
 76. Jeg er en af de "anonyme" læsere, jeg har ikke nogen blogg, da tiden og overskudet ikke er til det...Men jeg læser ALLE dine indlæg og synes det er en FANTASTISK side du har. Som andre også har nævnt er det ofte en smule bøvlet at kommertere gennem Google-konto....eller bare dovenskab fra min side, vælg selv (-: Håber du holder modet opppe og fortsætter....jeg tager det i hvert fald til efterretning (-:

  SvarSlet
 77. Hej Anna

  Jeg er også én af de mange, som følger dig dagligt og har kun lagt en kommentar et par gange. Jeg er vild med din blog, du er én af de bloggere, som jeg følger, som er mest aktiv og jeg elsker, når der er nyt indlæg. Jeg ser ofte blogindlæggene på min mobil synes det er lidt besværligt at skrive derfra. Desuden kan jeg også tilslutte mig flere, som nævner, at man som "anonym" læser ikke vil blande mig i jer "bloggeres" fællesskab.
  Men jeg kan sagtens forstå dig, du giver så meget uden at få noget tilbage. Jeg vil helt sikkert gøre mere ud af at skrive en lille kommentar til dig lidt oftere. Det er så fedt med den inspiration du giver og jeg bruger det flittigt. Tak for en super blog :-)
  Jeg er i øvrigt ikke helt "anonym", det er mig, som havde dine dejlige unger på Strandskolen :-) Håber det hele går godt med det også :-)

  Kh Lisa

  SvarSlet
 78. Jeg er så glad for at du har fått mange kommentarer, for jeg elsker jo din skjønne blogg og koser meg å se alt det flotte du lager. Jeg kommenterer med jevne mellomrom, fordi jeg liker å "snakke" til bloggerne jeg følger.
  Du er en av "de store" som fremdeles holder på, og det er jeg så glad for.
  Det er mange blogger som jeg fulgte for noen år siden, men de er gått lei.
  Det synes jeg er skikkelig trist, det er nesten som å miste kontakten med en venninne…
  Håper du fremdeles blogger videre.
  Stor klem fra meg :)

  SvarSlet
 79. Hej Anna :)
  Sikke en masse kommentarer du nu får! Jeg har ikke læst dem alle, men det lader til, at vi er mange af samme holdning - når man ikke selv er blogger, kan man godt føle, at man trænger sig på..
  Jeg har læst med siden jeg blev gravid i jan. 2013. Jeg er inde og kigge på din blog hver dag og ægrer mig, hvis der ikke er et nyt indlæg ;) Jeg læser ikke andre blogs - der er bare ingen, der har fanget min interesse som dig!
  For nylig læste jeg hele din blog fra det aller første indlæg og frem til idag (jeg er på barsel he he) og det har været en ren fornøjelse! Jeg ELSKER dine kreationer, er forgabt i dit retrounivers og er blevet helt glad for dine unger - og for dig :)
  Og det er netop dét der er mærkeligt!! Jeg føler mig lidt som en stalker..
  Jeg ved godt, at din blog er til for at blive læst, men man bliver jo lukket helt ind i dit og din families liv. Jeg vil tro, at det er dette, der har afholdt mig fra at kommentere.
  Men det skal der laves om på nu! Jeg er vild med din blog og er i forvejen lidt ærgerlig over, at antallet af indlæg er faldet efter du er kommet tilbage på arbejde ;-) Vil nødig risikere, at du stopper med at blogge. Jeg glæder mig til at se din bryllupskjole og resten af kjolerne i din 12 dresses challenge!

  Du er en kæmpe inspirationskilde - du er faktisk grunden til, at jeg har fundet en kreativ sjæl, som var gemt væk dybt derinde et sted - tak for det :)
  /Nina

  SvarSlet
 80. Jeg får faktisk ikke kommenteret så ofte ved dig mere...

  Jeg læser mange blogs om dagen, jeg kan sagtens risikerer at har jeg haft lidt "pause" fra det i et par dage, så ligger der mellem 2-600 indlæg og venter på mig...

  Og skal jeg være ærlig, så prioriterer jeg mest at kommenterer ved dem som ikke får særlig meget respons på deres indlæg...
  Lige netop fordi jeg ved hvor trist man bliver over at sende et indlæg ud i æteren, og der så bare ikke er nogen der reagerer på dem...
  Og når der er så mange blogindlæg jeg får læst i løbet af dagen, ja - så får jeg kun kommenteret på en 20-30 stykker (fordi jeg også skal have lave andet den dag end bare at sidde ved computeren og kommenterer ved folk)...

  Så for mit vedkommende der handler det om tid og prioriteringer (i starten var det bøvl med telefonen, men jeg er ganske enkelt holdt op med at bruge den til at læse indlæg med og bruger nu kun computeren)...

  SvarSlet
 81. Jeg læser med, for du laver de flotteste kjoler :) Jeg er ikke altid så god til at kommentere, oftest er det fordi jeg er 80 indlæg bagud på bloglovin', og så får jeg ikke altid gjort det. Nogle gange sender jeg indlægget til min mail, så jeg husker at kommentere.. Jeg ville selv gerne have flere kommentarer på min blog, så i perioder husker jeg at kommentere hos andre.. Men klart plads til forbedring :) kh Pia

  SvarSlet
 82. Jeg læser også med :) Og jeg kommenterer alt for sjældent, især efter jeg er begyndt at bruge bloglovin´. Det irriterer mig rigtig meget egentlig, og jeg har overvejet at droppe at læse på den måde! Jeg vil jo også rigtig gerne selv have kommentarer, men der er ved at være langt i mellem dem, efterhånden som folk læser mere og mere gennem bloglovin. Mit besøgstal er også faldet meget efter IG kom på banen. Jeg har selv droppet IG igen, for jeg forsømte bloggen for meget, og det var ikke det jeg ville.
  Jeg kan godt lide at læse med herinde, fordi din blog er enkelt. Der er ikke noget overflødigt rod, jeg ved hvad jeg får, og går herind, når det er det, jeg vil have :) Selvom vi slet ikke har samme præferencer osv, så synes jeg, du er inspirerende, og det kan jeg bruge til noget :)
  Så...keep on rockin ;)

  SvarSlet
 83. Jeg læser med, mest fordi det du laver er sindsygt flot. Jeg gør mig ikke selv så meget i syning, men holder mig mest til strik og lidt hækleri. Jeg har selv en blog, men ikke en, hvor der er mange læsere på. For mig fungerer den mest som dagbog. Et sted, hvor jeg kan huske gode opskrifter eller finurligheder, som jeg kan læse tilbage på og mindes. Jeg begyndt selv at blogge/være kreativ efter en svær depression, hvor blogland var med til at holde mig oppe og beskæftiget. Jeg har aldrig selv kommenteret meget på de indlæg jeg har læst rundt omkring, men læser stadig med interesse alle de indlæg du og andre udgiver. Måske skulle jeg være bedre til det... Det vil jeg tænke på i fremtiden.

  SvarSlet
 84. Jeg må indrømme, at jeg desværre kun ar tid til at læse blogindlæg gennem bloglovin' mobilapp, når jeg lægger min om aftenen. Og da man ikke kan kommentere direkte gennem appen, så får jeg det ikke gjort. I går tænke jeg så, at nu skulle jeg kommentere dettte indløg gennem appen, men da det viste sig, at det ikke var muligt at redigere teksten, mens man skrev den, så blev jeg nødt til at droppe at kommentere. Så mangel på tid + tekniske forhindringer er nok det, som gør, at jeg desværre ikke skriver kommentar så ofte. Men jeg tænker ofte på, at jeg burdte skrive kommentar noget oftere, fordi jeg synes, at det er så dejligt at modtage kommentarer til mine egne indlæg.
  Jeg læser trofast dine indlæg, og er helt vild med alle dine kreationer! :)

  SvarSlet
 85. Jeg kan sagtens forstå, at du (og mange andre) i høj grad blogger pga. kommunikationen. Personligt blogger jeg udelukkende for at få afløb for min skrivekløe, gemme mine minder digitalt og ikke mindst for at mine nærmeste kan følge med i mit liv. Men jeg har så også kun 1300-1400 visninger om måneden ;-)

  Men en af de pointer du nævner fik mig til at tænke over, hvorfor jeg sjældent lægger en kommentar. Det var det med, at du gør det, når du læser noget, der inspirerer eller rør dig. Her tror jeg en del af "problemet" ligger. Blogland er vokset sig så umådeligt stort og rigtig mange blogger byde ind, og mange inden for de samme emner. Jeg har personligt oplevet, at der derfor er længere i mellem snapsene, altså de indlæg, der skiller sig ud. For jo flere der byder ind, jo højere bliver niveauet og standarden hele tiden, og jeg mere føler jeg, der skal til for at overraske/inspirere/røre mig. Jeg ved ikke, om det giver mening? Men det var bare en tanke, der lige slog mig, ud fra dit indlæg.

  Og så nyder jeg i øvrigt dine indlæg. Desværre er jeg ikke selv ferm ved en symaskine, og følger nok mest med, fordi jeg håber på at blive det en dag. Desværre kommer evnerne ikke til mig som sendt fra himlen, og jeg har derfor sjældent spørgsmål eller kommentarer til dine kreationer, ud over "sikke en fin kjole", og det føles lidt meningsløst, når jeg ikke ved så meget om syning.

  God weekend!

  /Line

  SvarSlet
 86. Hei, er ny på bloggen din og har stor glede av den. Skal legge igjen kommentarer heretter. Har ikke blogg selv og trodde vel egentlig at antall besøkende på bloggen var utslagsgivende. Men klart det er hyggelig å høre fra leserne, det gir nok større lyst til å fortsette å blogge :) Nå må vi alle ta oss sammen :)

  SvarSlet
 87. Hej Anna. Jeg læser også med.... På sidelinien... Og er en af dem, der ikke kommentere.... Kan godt forstå din frustration. Jeg, derimod har været mega frustreret over det bøvl jeg har oplevet, de gange jeg har valgt at kommentere på noget. Underlige koder og nægtet adgang osv, gjorde at jeg tilsidst opgav at kommentere, men bare lure med fra sidelinien. Og det er iøvrigt nogle rigtig fine ting du laver. Nu er jeg bare spændt på, om dette indlæg når din postkasse.... Ellers opgiver jeg nok igen. Mvh Kirstine

  SvarSlet
 88. Jeg læser med fordi det er hyggeligt- og kommenter når jeg synes jeg kan sige noget fornuftigt(ikke komplet gentagelse af alle de andre !) - på enkelte blogs som jeg følge tæt forsøger jeg at kommentere på hvert indlæg- for hyggens skyld- og har da tænkt at nogle af "jer" store bloggere- ikke nødvendigs gamle bloggere- for i min blogverden startede i 2006 :-) har været meget priviligerede med masser af kommentarer og fans- og på den måde er det da surt kun at få 3 kommentarer med på vejen- men hvis folk klikker sig ind (lige som Marina fra Badut nævner) ja så er det jo fordi de følger med- og det ser jeg da som en anerkendelse i sig selv... samtidig så ser jeg bloggen som en slags dagbog- husketing fra de her år... og da tror jeg ikke det vi skriver på facebook, twitter, instagram og andre steder står som et slags eftermæle om nogle år....

  SvarSlet
 89. ja du har vist fået et par kommentarer:) jeg plejer heller ikke skrive noget, men kan godt se din pointe, vidste bare ikke det forholdt sig sådan, og føler også at jeg trænger mig på i en lukket klike, hvor alle bloggere kender alle. Har tit tænkt hvor indgangen er, måske ved at kommentere;)

  SvarSlet
 90. Hej Anna. Jeg laeser ogsaa med og foelger dig via Blogloving. Jeg kommenterer, som andre, ikke meget, kun hvis jeg synes jeg har noget at bidrage med. Jeg synes det er kedeligt naar folk flytter til Instagram, for mig er texten og indholdet det vigtigste, billederne er sekundaere. Jeg synes dine indlaeg er meget inspirerende, saa tak for al den tid du laegger her (og HELT utroligt at du kan naa at sy saa meget!)

  SvarSlet
 91. Kære Anna
  Jeg har læst med i et par år efterhånden, men jeg har aldrig kommenteret et indlæg, mest fordi jeg ikke var klar over hvor meget det betyder. Jeg syntes det er sådan nogle fine kjoler du laver til Lara, får tit lyst til at sy en, til trods for at jeg selv kun har drenge, så det er dejligt at der også er kommet lidt drengetøj på bloggen :)
  Og endelige dine DIY, de er også fantastiske.
  Mvh Sarah

  SvarSlet
 92. Time and I live in Holland. But I'm sorry.

  SvarSlet
 93. Tusinde tak for din lille opsang - uvidenhed omkring betydningen og følelsen af at trænge sig på har holdt mig fra at kommentere. Nu kender jeg din holdning og så må der gang i tasterne. Tak for mange dejlige indlæg jeg er trofast "lurer". :0)

  SvarSlet
 94. Jeg læser ikke fast med på din blog, men kigger ind i ny og næ. Din blog figurerer på min blogroll og jeg er derfor en (lille) reklamesøjle for dine udgivelser.
  For mig handler de manglende kommentarer primært om tid. Du er en af "the grand old ladies" i blogland og alle ved hvem du er. Ofte prioriterer jeg at kommentere hos "de små fisk" som laver noget lækkert. De har ofte brug for opmærksomheden for at finde energi til at fortsætte og ende med at rangere blandt du og andre i "samme liga". :-)

  SvarSlet
 95. Kære Anna

  Du er en af de bloggere, som ALTID er så sød til at kommentere hos mig. Jeg føler mig som en af de gamle, for da jeg for fire år siden begyndte at blogge, var der ikke særlig mange blogs, og dem jeg lærte at kende dengang (inkl dig), er dem jeg har holdt ved. Får ikke læst mange blogs længere, og det er ikke lysten der mangler, mere overskuddet. Men din blog, læser jeg altid! Du tager så fine billeder og skriver så gode indlæg. Jeg er en af dem der nærmest altid har kommenteret meget, men efter ipad'ens indtog, har jeg så mange problemer. Ofte skriver jeg lange kommentarer, men når de skal udgives, så forsvinder de :( I dag har jeg tændt computeren for at kommentere hos dig, men det er dæleme en omvej... så derfor de manglende kommentarer fra mig. TAK for dine virkelig søde ord i forbindelse med vores store tab!

  Kærlige hilsner og smil fra Mia

  SvarSlet
 96. Hej. Jeg er da rigtig ked af det, lige som alle de andre, jeg ikke får lagt kommentar, er på din blog hver dag, da jeg synes du altid har noget spændende at kigge på, elsker dine diy´s og jeg har da også købt dine fine laralil kjoler. Men lige som nogle af de andre, synes jeg ikke jeg har noget andet at skrive at det er nogle skønne ting du laver, jeg når slet ikke at lave så meget selv. Men du skal ikke være i tvivl, jeg elsker at læse din blog.

  SvarSlet
 97. Anna, nu har du jo fået SÅ mange kommentarer, at du måske ikke engang kan nå igennem dem alle. Prøver alligevel.

  Flot indlæg, kunne have skrevet det selv, men gjorde det ikke - er så glad for at læse det dog. Jeg oplever præcis det samme, men samtidig må jeg også sige, at jeg meget sjældent kommenterer efterhånden. Ikke at jeg ikke VIL, men efter blogger lukkede ned og alt (for mig i hvert fald) rykkede over på bloglovin, så er det blevet enormt svært at kommentere. Det handler udelukkende om vaner og tid for mig - når jeg sidder ved skæmen er det for at arbejde, hvorimod jeg læser andres blogs på farten - og bloglovin og telefonen er bare ikke buddies. Jeg har SÅ mange gange oplevet at skrive en kommentar og når jeg så vil poste den, sker der bare ikke noget - derfor er jeg efterhånden nået dertil at jeg ikke engang vil ulejlige mig, hvis ikke jeg decideret sidder ved skærmen.

  Dit indlæg læste jeg også på farten, men jeg har tænkt hele dagen, at jeg ville kommentere på det, så jeg lagde det som ulæst i readeren og har nu aktivt hevet computeren frem for at gøre det... og det gør man jo trods alt ikke hver dag. Det er rigtig ærgerligt, RIGTIG ærgerligt, men det er desværre sådan det er :-)

  SvarSlet
 98. Hej Anna. Jeg læser altid dine indlæg og tjekker ofte for at se om der er nyt for fra dig. Jeg kommenterer ikke altid, da jeg ikke synes, jeg har noget nyt at tilføje, men jeg kan godt forstå, at du gerne vil have kommentarer, så jeg vil blive bedre. Tror måske det er en god ide, det med at lade være med at læse de andres kommentarer.

  SvarSlet
 99. Hej Anna.. Jeg læser altid med, men kommenterer aldrig.. Synes ikke jeg har noget interessant at bidrage med :) Men det har jeg sikkert nok, kan bare ikke lige grave det frem :)

  SvarSlet
 100. Først tak for dit fine indlæg :-)
  Syntes altid dine emner er interessante og værd at læse
  Så skriv endelig gerne mere
  Jeg selv skriver kommentarer når jeg føler for det og syntes jeg kan bidrage med noget :-)

  SvarSlet
 101. Hej Anna
  Jeg er en af de trofaste læsere - jeg logger ind hver dag og glædes altid over nye indlæg. Jeg har aldrig kommenteret - men vil fremover være lidt mere spontan og tænke højt i form af kommentarer... Jeg læser fordi dine/ jeres ideer og kreationer inspirerer mig men også fordi der indimellem er mere personlige historier

  SvarSlet
 102. Jeg har smidt en kommentar i ny og næ - men fik aldrig svar dengang jeg var virkelig nysgerrig (noget med maling af Laras gulv)...

  Men den største grund til at jeg ikke længere kommenterer så meget i blogland er, at det jo ikke har virket ordentligt på mobilen, at største delen af de her blogspot blogs har irriterende koder på kommentarfeltet - og sidst: jeg går ikke ind på blogs for at læse dem. Jeg læser via feedly - en rss reader ala google reader og så trykker jeg mig ikke ind på bloggen. Jeg tror at mange - fejlagtigt - troede at googles læseliste forsvandt og derfor gik til bloglovin som jo også er en rss-læser, og da de så brugte den i stedet for st klikke sig ind på den enkelte blog, forsvandt kommentarerne.

  Jeg har selv blogget on/off i 14 år. Jeg har sldrig haft mange læsere, men da i krea-bloggere/mor bloggere kom til, skete der et skifte i måden og krav til blogsene. Hvor det før var teksten og fortællingerne og ordene og det personlige der var i højsæde, blev det et krav med fine fine billde - opstillede og til kunstigt sat op - måske er læserne ved at få nok af det rundt omkring? Jeg får ofte følelsen af at vi læsere er lidt "udenfor" i jeres lille verden - de nye og knap så kendte må ikke rigtig være med i det "gode" selskab.

  Når det er sagt så er jeg vild med din blog og det arbejde du laver og gør og jeg bliver ofte inspireret. Jeg følger virkelig mange mange mange blogs - både de nye og de rigtigt gamle (fra før smartphone og gode digitalkameraee blev hvermandseje) og jeg kan ikke kommentere på alt, men læse og føle mig inspireret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice. Så har jeg overset din kommentar. Hvad mon du gerne ville vide ang Laras gulv? Hvis jeg får kommentarer på ældre indlæg, er det ikke altid sikkert, at jeg får dem set. Men jeg prøver at svare alle, som stiller spørgsmål.
   Det er ærgerligt, at du føler dig udenfor, for det har aldrig været min intention. Og sådan har mange andre bloggere det også, ved jeg. Af den grund har de blogarrangementer, jeg tidligere har arrangeret, altid været åbne. Jeg kan anbefale alle til at tage med til et sådant arrangement.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Hey - no hard feelings :)
   Jeg ved godt at ingen har intentioner om at holde nogen udenfor men altså - du ved, det er nemt at føle sådan når alle kender alle 😘

   Jeg skrev vidst lige efter indlægget blev skrevet - meeeeget længe siden. Det var noget om hvordan i havde malet gulvet? Om i havde pudset, grundet osv? Og hvilken maling og om i lakerede det. Hat selv et rødmalet gammel parket gulv fordi det var så slidt og ikke bare kunne fjernes fra køkkenet, og dengang kunne man kun få grå og hvid gulvmaling og de kunne ikke bare tone det, så malingen er idag ret slidt 5 år senere.

   Slet
  3. Jamen det skægge er, at alle kender ikke alle! Jeg har kun mødt ganske få personligt - men jargonen er bare sådan, tænker jeg. Jeg skriver fx "kh" selvom jeg ikke kender personen særlig godt. Du ved, god karma og den slags;-)
   Gulvet blev slebet ned, vasket grundigt (med grundrens) og grundet, før det blev malet lyserødt med rigtig gulvmaling. Vi (eller dvs Jonas) gjorde det samme med Askils gulv, bortset fra, at det ikke kunne blive rigtig gulvmaling, da vi ville have det en mørk turkis - og gulvmaling tones kun i lyse farver. Vi valgte derfor en almindelig akrylmaling til træ og lagde et lag gulvlak over. Det blev ikke et godt resultat. Gulvlakken guldnede, og farven skaller af. Så gulvmaling er at foretrække - som du også er inde på.

   Kh
   Anna

   Slet
 103. Hej
  Som så mange andre læse jeg dagligt din blog og elsker dine diys og krea indlæg. Du får det til at se så let ud at sy tøj til dine børn. Syr selv parchwork men har holdt mig fra tøj fordi det her skal passe og man ikke bare kan sjusse sig frem. Men efter jeg selv er blevet mor kommer lysten til at prøve tøjsyning frem, inspireret af dig.
  Synes det er svært at kommenterer, men skal prøve at gøre det noget mere. ☺

  SvarSlet
 104. Anna for pokker, hvor er det et godt indlæg, jeg har ikke noget svar. Selv kommentere jeg for lidt. Jeg er nok blevet ramt af instagram feberen, og der flyver kommentarene af sted. men det er jo egentlig for dårligt, for det er på bloggen at arbejdet ligger. Jeg elsker dine indlæg, specielt dit indlæg om hvor forskellige dine børn er det ramte mig virkeligt.

  SvarSlet
 105. Hej Anna
  Jeg har ikke læst de tidligere kommentarer, men tænkte første gang over dette for noget tid siden da "Smilerynker" skrev om emnet og du også kommenterede. (jeg skrev faktisk en længere kommentar til hende men kom til at slette det og kom fra at skrive det igen)
  Jeg har måske læst blogs fast et halv års tid og har tit set henvisninger til de "gode gamle dage" men har ikke selv oplevet dem. Men; min indfaldsvinkel til blogge har været at jeg på bloglovin kan sammensatte mit helt eget "Magasin" med alle mine favoritter indenfor Have, bolig, livsstil, æstetik og dybere indlæg. Et "blad" som jeg så tit hygger mig med fredag aften mens resten af familien af ser disney-sjov:-)
  Det er rigtig hyggeligt at se hvilke indlæg der så er dumpet ind den sidste uges tid! Så den enkelte blog er en del af et hele jeg fordyber mig i og slapper af med. Og helt ærligt har det ikke faldet mig mere naturligt at kommentere end når jeg slapper af med et bolig-magasin!
  Men et blad betaler jeg jo penge for og det er jo fair nok at I har brug for "betaling" på anden måde. Det forstår jeg godt og jeg er begyndt at ligge små kommentarer, blandt andet hos dig for nogle dage siden.
  Jeg kan mærke at det ærgrer mig lidt, for det var ikke kommunikation og interaktion jeg ønskede. Det var "magasin-oplevelsen".
  Men jeg forstår fuldt ud at alle har brug for respons på det de sender ud i verden. Det er "likes" på facebook i en udvidet form! :-)
  Jeg vil blot give et indblik i, hvordan man også kan tænke som "anonym læser".

  Kærlig hilsen Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Tak for din kommentar! Du skal selvfølgelig have oplevelsen af dit magasin - og dejligt, at det kan bruges sådan! Men bagsiden kan jo være - som du også er inde på - at bloggeren mister lysten, hvis der ikke er feedback.

   Kh
   Anna

   Slet
 106. Sikke et fint indlæg. Kommentarerbetyder meget - ikke kun for os så bloggere, kan jeg forstå. Jeg prøver at få kommenteret, men blogland er jo bare så enormt stort... Synes din blog er fantastisk inspirerende - derfor følger jeg med, og kommenterer også indimellem ;-)

  SvarSlet
 107. Jeg synes at jeg har lagt en del kommentarer tidligere, men som du skriver, så falder energien, lysten og indsatsen hvis man ikke får noget igen... jeg er mere flittig til at kommentere hos dem jeg også selv får kommentarer fra på min egen blog. Det er ikke en kritik... du følger mange syblogs og sådan en har jeg jo ikke! Men det er et ærligt svar om hvorfor jeg måske springer over nogen steder ; ) Men selvom jeg aldrig har fået nær så mange kommentarer som du gør, er det lidt en lettelse at læse at det er en tendens, og ikke bare noget jeg alene kan mærke på min egen blog, hvor jeg også føler det faldet markant!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Og det er bestemt forståeligt. Jeg kommer ikke rundt alle steder, og det er heller ikke meningen, at jeg skal. Men jeg forsøger at få svaret tilbage på kommentarer på min egen blog, hvis der er spørgsmål. Og ellers en fælles tak til alle, der kommenterer.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Hej Anna : ) Undskyld at jeg først vender tilbage nu, men min harddisk valgte at stå af sidste søndag, så jeg har haft travlt med at etablere mig midlertidigt på en anden computer, og nu med ny harddisk, at få den up to date.. ikke så sjovt!
   Men tak for din kommentar 'hjemme hos mig'.... nu håber jeg ikke du følte dig forpligtet, for som sagt, var det ikke ment som kritik... Men du er altid velkommen, bare det er af lyst!! : )) Der er da lidt glamour over at få en kommentar fra sådan en 'stor' blogger som dig : )) Det synes jeg : )

   Slet
 108. For det første var jeg ikke klar over hvad det betød for en blogger at få kommentare. Men jeg kan jo godt forstå det når du fortæller mig det, og det er hermed til taget til efterretning.
  Jeg kommentere sjællendt, ofte er det sådan at der hvor jeg har lyst til at sige noget, er der mange der allerede har kommenteret, som nu her. Men nu skriver jeg alligevel fordi nu forstår jeg det er vigtig

  SvarSlet
 109. Og nu minder det mig også om hvorfor jeg ikke kommentere. Denne her lorte bloglovin app tillader jo ikke at redigere i det man.skriver. Derfor sender jeg nu også to indlæg afsted.

  Det jeg egentlig ville sige var den primære årsag til at jeg ikke kommentere, er at jeg faktisk ikke får noget svar tilbage fra bloggeren. Jeg kigger på mange Diys, og har tit spurgt ind til noget, men intet svar kommer tilbage. Og så har jeg mistet lysten til at kommentere.

  Men denne her app skal da fikses!!
  Og keep up the god work! Genovervej

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det er gamle indlæg, så kan jeg godt misse kommentarerne. Det kan være derfor, du ikke får svar ved diys. Giver det mening?

   Kh
   Anna

   Slet
 110. For mig er det største problem, at den ikke vil poste mine indlæg med min iphone (jeg har ikke google+ konto) Jeg har forsøgt flere gange uden held.
  Og det er meget sjældent jeg ser på blogs fra min computer mere

  SvarSlet
 111. Kære Anne, jeg er en newbie i at sy, men har fulgt din blog i et års tid med stor fornøjelse. Har netop købt ind til at lave lidt lækkert til min nyfødte og børnenes værelse og har derfor netop været på biblioteket og printet dine fine applikationer ud. Stoffet er bestilt og nu skal jeg bare igang :). Har i øvrigt gennemlæst dine fine DIY's flere gange og skal have fat i dine kjolemønstre til små piger, så snart jeg har tid til flere kreative projekter. Fantastisk arbejde du laver :).

  SvarSlet
 112. Du rammer spot on Anna. Det er bare sjovere at blogge med kommentarer, som jeg også selv skrev lidt om for nyligt på min blog. Min blog har nok ændret lidt segment, fra mere krea til mere mor-blog. Men ved ikke om det kan forklare det med færre kommentarer.
  Men hvordan man læser blogs rent teknisk i dag kan måske forklare det? Jeg forsøger selv at huske at lægge en kommentar på de blogs jeg læser.. For jeg er her.

  SvarSlet
 113. Ja, det er tankevækkende hvorfor at der ikke kommenteres. Jeg har netop været på blogkonferencen The Hive, og mange af bloggerne kunne fortælle det samme. Jeg tænker at der er to ting, der gør sig gældende. 1. så er vi efterhånden vant til blogfænomenet og bruger det mere som et onlinemagasin, hvor vi ikke forpligter os i samme grad som når tingene er på undergrundsniveau. Der føler man sig nærmere det oprindelige - i dette tilfælde skribenten.2. Lidt ala nr 1, men her afhænger det af den professionalisme man lægger for dagen. Jo flere sponsorerede indlæg og færre indlæg med et personligt udgangspunkt desto færre kommentarer. Jeg blogger selv om boligindretning og design og vi fornemmer tydeligt at efter vi har koblet vores webshop på hjemmesiden at kommentarerne er faldet, men læsertallet stiger...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fpr dine overvejelser, Monica. Du har nok ret i det med onlinemagasinet. Men jeg håber, at debatten kan ændre lidt på det.

   Kh
   Anna

   Slet
 114. Kære Anna!
  Tusind tak for sådan en ærlig post! Det der med kommentarerne er først gået op for mig efter jeg selv har startet en blog....efter at havde skrevet 13 posts og ikke ha modtaget en eneste kommentar var det pludselig ikke så sjovt længere. Jeg ved godt at der er en 1000000 blogs derude og at min blog hverken er velbesøgt eller så flot som andre men bare en lille bitte kommentar ville ha givet mig mod på at fortsætte...på at gøre indholdet bedre osv.
  Det var netop blogs som din der inspirerede mig til at starte og alligevel glemmer jeg som mange andre at skrive når jeg syntes noget er fedt, og det er jo ærgerligt. Desværre tror jeg, at mange ikke tænker på det netop fordi de selv ikke blogger, så jeg håber at dit indlæg får mindet dem/os om at der sidder en rigtig person bag bloggen der bliver glad for hver kommentar!
  Tak for en DEJLIG og Inspirerende blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Jeg husker selv, hvor svært det var at komme i gang. Min måde var at skrive kommentarer til andre. På den måde kom der besøgende til min blog. Og langsomt udviklede det sig. Jeg håber, at du har modet på at fortsætte.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 115. Jeg har kun fulgt lidt med på din blog, men har aldrig være god til at kommentere, da jeg lider af social angst, og altid er bange for at gøre ting forkert osv. Startede selv en blog, men var bange for at få kommentar, sikker på at ingen kan lide det jeg laver eller skriver. Kan ikke finde ud af at lave henvisninger og meget andet I laver i blogland, så stoppede faktisk med at deltage, men læser lidt på sidelinien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Håber du kommer videre med din angst, så du kan være en del af alt det skønne, som sker her i Blogland!

   mange hilsner
   Anna

   Slet