søndag den 4. maj 2014

AprilkjolenSå er aprilkjolen klar - dog med et par dages forsinkelse, for nu er vi jo i begyndelsen af maj. 
Og jeg er spændt på, om majkjolen også vil blive forsinket. For jeg har nok at se til for tiden.

Aprilkjolen er syet i en blød og vamset jersey fra Stof og Stil (sidste års vinterkollektion). Den karrygule farve er jeg helt og aldeles vild med. Om den så stor godt til mit røde hår og lyse hud - ja, det kan vel diskuteres;-) 

Mønsterdelene har jeg vendt, så ternene er på skrå. Det er altid lidt en udfordring af få dem til at mødes præcist i midtersyningen - men det kan lade sig gøre (og var en større udfordring ved denne kjole, hvor stoffet ikke gav sig, og hvor overdelen også skulle passe). 

Kjolen er syet i mit 50er mønster, hvor jeg har valgt at lave rund hals i stedet for knapåbning og krave. Kanterne er cerise jersey.

Aprilkjolen er den fjerde kjole i min 12 dresses challenge - du kan se alle ved at klikke her__________________________


With a few days of delay I present April's answer of my 12 dresses challenge. This dress is made of one of my vintage patterns. The fabric is a wonderful soft jersey - and I think the color is gorgeous. 
The pictures are taken in my garden. I really love spring!
23 kommentarer:

 1. Anna, hvor er den bare skøn. Vild med billedserien. Simpelthen så skønt som kjolen matcher hele huset og haven.
  Smuk model -både kjolen og du;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Nøøøj hvor jeg godt gad have det mønster! Hvilket er det? Den er så meget lige mig, den facon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en omforandring af et gammelt vintagemønster, som hedder Anne Adams 9007. Men jeg har lavet en del ændringer; blandt andet er der ikke så meget vidde i nederdelen, og denne kjole er uden krave.

   Slet
  2. Og du kan se mønsteret samt en original udgave af det (dvs uden ændringer ud over pasform) i indlægget her: http://laralil.blogspot.dk/2011/07/min-meadowsweet-sommer-50er-kjole.html

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor er det frækt at sætte den lille kant på - skønt!

  SvarSlet
 4. Den er flot din april kjole. Du har ret, det ser super godt ud, der hvor ternene mødes i midten. Den pinke farve er også flot til kjolen (måske nok ikke dig ).

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Den er virkelig flot. Og slot arbejde med at få mønstret til at passer så perfekt.

  SvarSlet
 6. Virkelig flot Anna og super fede billeder af både dig og jeres hyggelige hus.
  Kan især godt lide at farven på kjolen og jeres hus næsten er identiske.
  Mvh Helena

  SvarSlet
 7. Åhh - hvor er det en skøn kjole :-)
  Kan du hjælpe mig med, hvis man selv skal kaste sig ud i at sy denne, hvilket str. mønster skal jeg så gå på jagt efter, når jeg er en str. 36 ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ginette

   Vintage mønstrene finder du på nettet - googl dem - eller brug etsy.com, hvor du søger på vintage dress pattern 50ties. Så skal du se efter målene - bryst og talje. Find et mønster som svarer nogenlunde til dine mål. Regn med, at du skal ændre en del på mønsteret, da pasformen (og figuren) bare var anderledes den gang. Mit mønster er fx forlænget omkring 15 cm i overdelen. Kast dig ud i det - og sy den op i stout først.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 8. Fabulous work, I wish I could do this!!

  SvarSlet
 9. Smuk Anna, er vild med at dine kjoler er så forskellige så du alt efter humør kan vælge hver morgen.
  Du er mig en stor inspirationskilde!!
  kh Libbie

  SvarSlet
 10. Hvor er det en fin kjole - det er virkelig klasse den måde, du har fået mønsterdelene til at passe sammen på i midersømmen i skørtet. Du er virkelig dygtig.

  SvarSlet
 11. Smuk kjole og smukke billeder!

  SvarSlet
 12. Det stof er SÅÅÅÅ skønt, det har jeg også haft kastet mange lange blikke efter ;0)

  Og jeres have ser noget så hyggelig ud...!

  SvarSlet
 13. Waaauuu Anna, det er en skøn kjole :-D Og farverne er rigtig gode til dig synes jeg - du ser skide godt ud! :-D

  SvarSlet
 14. Skøn kjole og jeg elsker den måde du har fået billederne mikset med årstidsstemningen i din have. Lige en type indlæg efter mit årstidshjerte.

  Den anden dag kommenterede jeg på dine skønne billeder af det blomstrende japanske kirsebærtræ men kommentaren er pist forsvundet. Jeg ville bare rose de smukke billeder og ikke mindst den meget smukke siddeplads som I virkeligt må elske.

  SvarSlet
 15. Tusind tak for alle jeres kommentarer! De betyder meget for mig:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 16. Flot kjole! Jeg er vild med den gule farve og sammensætningen. Også rigtigt gode billeder af dig som altid :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet