søndag den 6. april 2014

Status på brudekjolen

I lørdags fandt jeg tid til at sy videre på min generalprøve-kjole på brudekjolen, nemlig kjolen i æblegrøn og limegrøn silke. Det er flere uger siden, at jeg fik færdiggjort skørtet. Nu fik jeg også syet overdelen. 

Det er meningen, at de to dele skal sys sammen. Kjolen mangler også ærmer, knapper, bælte og oplægning af nederdelen. Det sidste gruer jeg lidt for, for det er mange cm, der skal lægges op (i hånden). 

Desuden mangler kjolen et skørt. Skørtet, som jeg har under den nu, er fra Kina og en elendig kvalitet. Det er stift og firkantet. Derfor falder nederdelen heller ikke helt, som den burde. 

Men indtil videre er jeg godt tilfreds. Mønsteret passer, og kjolen bliver, som jeg ønsker. Det har dog været en vej, som er brolagt med flere sten. Kraven er kompliceret at sy, og jeg havde glemt, hvordan det gøres. Det tog derfor en halv dag at få den til at blive, som jeg gerne vil have den. Desuden flagrede nederdelens paneler for meget, og derfor har jeg syet dem sammen foroven. Det ser godt ud, men det giver nye udfordringer, når der skal en usynlig lynlås i. I det hele taget må jeg nok sande, at jeg ikke har valgt det nemmeste mønster. 

Men det er dejligt at sy i silke, og det er skønt, at mønsterdelene, som jeg fik færdiggjort på mønsterkonstruktionskurset i januar, passer sammen. At silken så ikke har samme hold og stivhed som den rigtige brudesilke-duchesse - det er så en anden sag. Jeg får dog en fornemmelse af det endelige resultat. 

Min brudekjole har efterhånden været længe undervejs, og sådan er det nok, når man kaster sig ud i at sy en sådan kjole - det er en spændende proces, men også enormt tidskrævende og engang imellem frustrerende - især når man, som jeg, ikke er uddannet skrædder/mønsterkonstruktør/designer.

(Og hvem der dog bare havde en talje som en gine - her er overdelen nålet ind til ginens krop, for slank er jeg ikke!)___________________________I'm still working on my "wedding dress rehearsal". This green silk dress is not finished, but it's on it's way - and so far I am pleased with my pattern and the fit of the dress. It's a long and difficult way to make a wedding dress - especially when you're not trained as a tailor. But it's also very exciting, and I think the result is going to be quite well. 12 kommentarer:

 1. Ja, hvem der så sådan ud efter at have født to til tre børn. Det er godt at drømme er gratis.
  Den ser rigtig smuk ud, og jeg sad og beundrede dine fine sammensyninger i taljen. Mon ikke lynlåsen kan gemmes i en af dem med en kant der går over ?
  Din over del er altså også smuk og passer perfekt til nederdelen. Der er nu noget specielt over silke og satin, der gør at man føler sig ekstra feminin og lækker. Du bliver bestemt bare så smuk både i denne og det færdige resultat.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Bliver spændende og se det færdige resultat, det ser spændende ud.

  Mona

  SvarSlet
 3. Wauw hvor er den bare smuk. Kh Maria

  SvarSlet
 4. Hvor er den bare flot. Glæder mig meget til at se din færdige model (hvornår er det nu)
  Og denne generalprøvekjole er altså bare i de dejligste farver - rigtig forår

  SvarSlet
 5. Jeg bliver helt svimmel ved tanken om, at du er så omhyggelig, at du kan sy så præcist, at overdel og underdel passer lige perfekt sammen!! Wow... det lærer jeg nok aldrig helt.

  Det ser så flot ud det hele!

  SvarSlet
 6. Ihh - men når først du er i mål, så har du to helt igennem fantastiske kjoler...

  Hvor er det allerede nu smukt!

  SvarSlet
 7. Den ser fantastisk ud. Grøn var et godt valg tænker jeg.

  SvarSlet
 8. Hej Anna,
  Den er så fin! Jeg er også meget imponeret over hvad du præsterer som ufaglært OG mor til to med fuldtidsarbejde.
  Jeg har ikke mærket kvaliteten, men har du undersøgt de petticoats, de sælger hos fx rockahula.dk? Jeg husker også, at Storms Magasin (blog) har haft et indlæg om underskørter til hverdag og fest... Måske hun kan give nogle links eller flere gode råd, hvis du ikke selv har så stor erfaring med petticoats.
  Dejligt at følge tilblivelsen af din flotte kjole.

  - Line

  SvarSlet
 9. Den bliver da helt fantastisk. Synes at skørtet er meget smukt.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 10. Åhh Anna Hvor ser det godt ud, jeg er så stolt af dig :)

  SvarSlet