søndag den 23. marts 2014

Sidste weekend på barsel
Billederne her er fra fredag eftermiddag, hvor lille Askil er væltet omkuld af en slem omgang influenza (med en temperatur på 40,7!) og Lara sneprinsesse slapper af med kat og ipad efter en uge i børnehave. 

Askil er i bedring og har været feberfri siden i lørdags. Sygdommen tog dog hele min torsdag og fredag, som jeg ellers havde planlagt til forberedelse af undervisning - men sådan er det jo at have små børn.

Mandag starter jeg igen på mit job som lærer. Jeg har været væk i over et år, og selvom tiden er fløjet afsted, så ved jeg også, at det er en menneskealder for eleverne. Og alligevel skal det nok gå. Denne gang har jeg nydt den sidste tid af min barsel fremfor at have ondt i maven over at skulle starte igen, som jeg havde det i sidste del af min barsel med Lara. For jeg ved, at når først jeg først er kommet ind i rytmen igen, så bliver det også godt.

Selvfølgelig kommer jeg til at savne fleksibiliteten og friheden, som man har, når man går hjemme. At kunne tage én dag ad gangen og bare være til. Og ikke at skulle forholde sig til meget andet end familie og hverdagen. Og det er underligt at tænke på, at dette højst sandsynligt er sidste gang, at jeg kommer til at opleve at være på barsel. Selvom det i perioder også har været hårdt, så ser jeg det nu som et privilegium at få lov til at gå hjemme med sit barn et helt år.

Jeg vil forsøge at fortsætte bloggen med hyppige indlæg, som under barslen. For jeg har mange syprojekter, som jeg gerne vil vise frem, og jeg kan ikke undvære syningen - den skal der også være plads til. Men I kommer nok til at kunne mærke, at jeg også har et fuldtidsjob, der skal passes.


_________________________


My maternity leave is ending today. Tomorrow I'll be back on my work as a teacher. I'm looking forward to it, but I'm also sad that my time together with Askil has ended.
The pictures are taken this Friday. Askil is sick and therefore sleeping, Lara is relaxing together with the cat. 22 kommentarer:

 1. Kære Anna,
  Jeg ønsker dig en god og dejlig opstart og hvor er det fantastisk at du tager det så roligt :-)
  Her er lillesøster ikke en gang kommet til verden endnu, og jeg frygter allerede den tid hvor min barsel nærmer sig enden.... ! God bedring med lillemanden <3
  Kærlige hilsner, Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Nyd tiden alt det du kan! :-) Jeg forsøger at undgå at spekulere for meget på alt det, jeg alligevel ikke kan gøre så meget ved. Men jeg skal være ærlig og sige, at det ikke altid lykkes:-) Sådan tror jeg, at vi er mange der har det.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Held og lykke med at vende tilbage til arbejdet! Det bliver spændende og på trods af kalendergymnastik har hverdagen også sin charme. Og sikke dejlige billeder af børnene. De er altså så smukke!

  SvarSlet
 3. God arbejdslyst... ja det er må være skønt at gå hjemme hos sine børn i 1 år. Dengang vi andre fik børn, så var der ved den første 12 ugers barsel.. og blev man sygemeldt de sidste uger, ja så blev det bare trukket i den anden ende. Ved nr. 2 nåede jeg da at have ½ år, men de har begge kunnet klare det.
  Ha' en skøn aften og nyd den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da min mor fik mig var det tre måneders barsel. Derefter blev jeg afleveret hos en dagplejemor og så kom min mor og ammede mig i sine pauser. Hun var desuden på arbejde til den dag, hun gik i fødsel. Så ja, det er helt andre vilkår i dag. Og det skal vi være taknemmelige for. Jeg tror, at det giver meget sundere børn.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. God fornøjelse med jobstarten i morgen. Det er altid lidt mærkeligt, når ens hverdag ændres så brat, men heldigvis bringer det jo oftest noget nyt og spændende med sig. Jeg er et par uger fra at påbegynde min barsel, og på den ene side glæder jeg mig helt vildt til friheden, mens jeg på den anden side er skræmt over at synke ned i husmoderrollen. Det er trods alt en ret stor ændring - både den ene og den anden vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, det er en kæmpe forandring - begge veje! Håber du kommer til at nyde den sidste tid inden baby ankommer - for så er det totalt forandring! :-) Jeg tror du skal give dig selv lov til bare at være til og være mor for dit barn - alt det andet skal nok komme igen.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Held og lykke med det hele søde Anna, du går i gang med en rigtig god indstilling ;)
  Jeg håber lille manden er helt frisk igen.

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :-) Og Askil er ved at være frisk igen (og hvis jeg skal være helt ærlig, så nød jeg det faktisk, da han var så febersyg, at han ikke kunne meget andet end at splatte på mig. Det er måneder siden, han sidst har kunnet falde i søvn på mig - hvis han da har kunnet det nogensinde. Det var faktisk rart at opleve den side af ham. Nu har han krudt i rumpen igen og kan slet ikke sidde stille).

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Held og lykke på jobbet.

  SvarSlet
 7. Kære Anna,
  jeg håber at det bliver godt at starte igen - og du har ret. Det er et stort privilegium at have et års barsel.

  Kært billede af Askil - lyder voldsomt med den feber :O Godt at han har det bedre nu :)

  Og fin sneprinsesse, der hygger i sofaen :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar, Mirjam!

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Rigtig god opstart i morgen. Det skal nok blive rigtig godt. Eleverne husker dig, som var det næsten i går ;)
  Det er hårdt, men lige om lidt er du ovenpå igen og alt synes ok igen.
  Kh Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det håber jeg, Kirsten! Altså at de kan huske mig. Det skal nok blive godt at komme i gang igen.
   Mon du er i gang igen?

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Sikke nogle skønne billeder af dine unger, træls lille Askil er syg, men meget sødt billede afham.
  God opstart i morgen, en ny, spændende hverdag venter.

  Vh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - og nej, det er aldrig sjovt med syge børn.

   Kh
   Anna

   Slet
 10. God bedring med lillemanden. Og held og lykke med opstart af arbejde.
  Tror på det nok skal gå godt. Håber at du får tid til at sy.....så vi får noget
  godt og kigge på, samt en god portion inspiration.

  SvarSlet
 11. Ja, god fornøjelse!

  Jeg kan oplyse om at det giver noget mindre tid, både til syning og blog - kan jeg tydeligt mærke. Jeg har nu været i gang efter sidste barsel i knap 3 måneder og det er godt, men super hårdt!
  Som du siger, det skal nok gå når man kommer ind i rytmen!

  SvarSlet
 12. Kære Anna,

  Godt at Askild er i bedring - sikke da en grim omgang!!! :-( Skønt at I har nydt barslen - det er bare det bedste at kunne daffe rundt derhjemme og bare være til og nyde hinanden (og ja, det ER også hårdt, men alligevel skønt ikke at skulle på arbejde!). Håber du har haft en god første dag tilbage på arbejdet, når du ser disse linjer....det er mega-hårdt at komme i gang igen ;-/

  Pøj pøj med det hele! KH L

  SvarSlet
 13. Kære Anna
  Dejlige indlæg om end lækre Askil var syg. God indstilling til det at skulle starte. Jeg ventede tilbage efter vinterferien (er jo henne på Virupskolen i Hjortshøj) Det ok nu hvor jeg er igang og du har helt ret -når først man har rytmen, så er det ganske ok. Men jeg savner også de rolige dage, hvor man selv bestemte over tid og sted... Ud fra barnets og egne behov.
  Synes jeg har ganske godt gang i krea nu igen hvor det er hverdag.
  Håber du har haft en RIGTIG god første dag tilbage.
  Tanker og Kh Jonna

  SvarSlet