søndag den 30. marts 2014

Martskjolen
I dag fik jeg færdiggjort den kjole, som bliver min martskjole i min 12 dresses challenge.
Kjolen er egentlig syet for et år siden, hvor jeg var højgravid - men det er først nu, jeg har færdiggjort den. 

Den er syet efter mit tilpassede 50er mønster, men jeg har taget en del af vidden i nederdelen. Desuden har jeg syet dybe lommer i nederdelen og foret kjolen med brun satinfoer. Kjolen er kantet med hvidt pipingbånd. 

Også nederdelen er foret, og foer og yderstof er syet sammen. Dette kræver, at man er meget præcis med klipningen af stofferne - ellers kan foret trække i yderstoffet, og nederdelens fald vil blive forkert. Det er heldigvis ikke sket her, og selvom arbejdet med kjolen har taget en del længere tid, er det bestemt en metode, jeg vil bruge en anden gang. 

Stoffet er fra Michael Miller og hedder "Woodland Delight". Blomsterne og farverne giver mig associationer til Olsenbanden-Yvonnes farvestrålende kjoler. 

Kjolen her kommer også til at indgå i Julia Robbins Mad Men challenge. Det var egentlig ikke den kjole, jeg havde i tankerne, men jeg når ikke at sy flere - og selvom stoffets udtryk nok snarere er 70er stilen, så er kjolens snit fra 50erne. 

Jeg elsker dette snit - med krave og uden ærmer (også selvom mine arme er hvidere end kridt på nuværende tidspunkt). 

Vil du se eller gense januar- og februarkjolen, så klik her


_________________________This is my third dress in my 12 dresses challenge. The pattern is american and from the 50ties. I've made the skirt less full than the original. I really love these dresses with collar and no sleeves (and we don't mention my white arms!) 
The dress is also my contribution in Julia Bobbins Mad Men challenge. The fabric is not very 50ties -like (more 70ties-like), but the cut is. 
Would you like to see the two first dresses in my 12 dresses challenge, then take a look right here.

  

28 kommentarer:

 1. Wunderschön!
  Ich bin begeistert!
  Herzlichst,
  Tessa

  SvarSlet
 2. Så flott kjole - du passer den kjempegodt :)

  SvarSlet
 3. Wauw den er flot!!
  Syr du nogensinde voksenkjoler til salg, eller er der for meget arbejde i det, ifht. prisen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej desværre sælger jeg ikke voksenkjoler - det tager simpelthen så lang tid at sy en sådan.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Den er virkelig flot. En rigtig Yvonne-kjole!
  God, og praktisk, detalje med de dybe lommer, det tror jeg at jeg vil prøve i min næste kjole

  SvarSlet
 5. Fantastisk flot kjole til en flot pige - du bær den så flot.

  SvarSlet
 6. Er monster vild md den, den klær dig fantastisk!
  Gid jeg ku bære kjole uden ærmer!

  SvarSlet
 7. Så utrolig flott! Lekkert stoff og herlig fassong!

  SvarSlet
 8. Hvor er den bare knald-hamrende flot! Elsker det hele! Flot stykke arbejde - kan godt forstå, at det har taget noget tid!

  SvarSlet
 9. Super skøn kjole Anna! Jeg er vild med det stof og det står så godt til dit hår synes jeg :-) Jeg lagde slet ikke mærke til hvide arme, men tænkte at du er enormt flot slank, et lille års tid efter din 2. fødsel (jeg synes de er enormt genstridige, de der fødsels kilo.. støn :-)
  Og armene skal jo have luft sådan at de bliver brune, lige om lidt ;-)
  Håber du skriver lidt mere om Mad Men udfordringen - det lyder spændende :-) kjolen og snittet er enormt flot
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. TUSIND TAK, Mette! ;-) Det er lige hvad jeg trængte til at høre;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Den er virkelig flot! Stoffet er simpelthen bare så smukt og så klæder både kjole og stof dig rigtig godt! :-)

  SvarSlet
 11. Ja det er rigtigt. En flot Yvonne kjole. Den er herlig. Rigtig flot.

  SvarSlet
 12. Den er blevet så lækker nu hvor den er færdig

  SvarSlet
 13. Sukk og dobbeltsukk... For ein fantastisk nydeleg kjole :)

  SvarSlet
 14. For en flott kjole. Har du vurdert og lage/selge mønstre til voksenkjoler? Jeg synes det er fryktelig vanskelig å finne moderne mønstre til fine 50-tallskjoler og tror det er mange med meg som gjerne vil sy slike flottekjoler : )

  SvarSlet
 15. Hvor er du bare fin i den superlækre kjole! Ælsker snittet og de fine blomster:)

  SvarSlet
 16. Den er super flot, kunne godt tænke mig, at du lavede mønster på dine fine kjoler;-) Vil spørge ang. børnemønstrene, er de blevet sendt ud, da jeg ikke har fået nogle endnu, er så spændt på, at komme igang:-)) Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. De burde være på vej! Men post danmark kan være langsom. Skriv lige en mail til mig, hvis du ikke har dem inden for de nærmeste dage (for du har modtaget en mail fra mig om, at de er sendt, ikke?) Ang voksenmønstre, så tror jeg ikke, at jeg kaster mig ud i det. Det er et kæmpe arbejde, og det kræver større kundskaber end jeg har.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Hej Anna. Næ, det har jeg ikke, men jeg har set det på din blog, at du ville sende sidst i uge 13, jeg venter spændt og ser om de kommer, ellers høre du fra mig. Ærgerligt, med dine fine kjoler, men jeg forstår dig godt. Må bare kigge på dine fine kjoler;-)) Hilsen Tina

   Slet
 17. Hej anna. Hvordan bestiller jeg dine børnekjole mønstre? Mvh Maria.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør du på min tictail butik, lige her:
   http://annasvenning.tictail.com/product/sampak-lara-luna-og-liva-mønstrene

   Mange hilsner
   Anna

   Slet