torsdag den 20. marts 2014

Længde, bredde og højde?Jeg er ved at færdiggøre det ark, som skal med i mine mønstre (som I har taget så godt imod - tusind tak for det!). Arket indeholder bl.a. klippevejledning, målskema til kjolens mål samt målskema over de jerseykantbånd, der skal klippes til kjolen. 

Men nu er jeg kommet i tvivl. For hvad er længde, bredde og højde, når man snakker stof?
Jerseykanten til nederdelen skal fx være 112 cm lang og 7 cm bred/høj. Eller er det 112 cm bred og 7 cm lang? For man snakker jo om bredden på et stykke stof - det kan fx være 110 eller 150 cm - og så også om længden (et eksempel: jeg skal bruge et stykke stof, som er 1 meter langt og 110 cm bredt). Men det første giver mere mening i mit hoved?!

Jeg er forvirret! Kan I hjælpe mig?


____________________________


Just working on the last part of my patterns. 


13 kommentarer:

 1. Jeg tænker, trådretning er højden, altså op...

  SvarSlet
 2. jeg tænker også trådretning er højden det er det jeg går efter

  SvarSlet
 3. Trådretningen er længden, bredden er fra ægkant til ægkant.

  SvarSlet
 4. Altsaa jeg synes at naar man snakker toej giver det mest mening ( for mig) naar man snakker i laengdegradder og breddegrader. Saa en jerseykant er 112 bredt og 7 hoejt ( langt). og det foelger jo ogsaa traadretningen. Giver dette mening???

  SvarSlet
 5. Jeg plejer altid at bruge trådretningsangivere på mønstre (pile) som viser mig hvordan noget skal ligge og så tænker jeg sagtens du kan undgå at skrive højde, bredde etc. men istedet skrive 122x7 cm og så på mønsterdelen angive trådretning eller blot skrive, at de 7 cm er i trådretning...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan jeg ikke, for jerseykanterne er ikke mønsterdele, men angivet som mål. Alt det andet er der trådretningspile på.

   Slet
 6. Synes det første giver mening, men folk som syr skal nok forstå det ene og det andet :)

  SvarSlet
 7. He, he, ja den er sjov, hmm jeg tænker det er 112 bred og 7 cm høj (eller lang..) Pilene til angivelse af trådretningen er som regel gode at have (siger hende som var nybegynder for et år siden ;-)
  Men jeg er sikker på at folk nok skal forstå det, du laver sådan nogle fine billed forklaringer Anna :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 8. Det ville jeg tænke over, for det må jo være 7 høj og 120 bred. Mon så ikke folk selv kan finde ud af hvordan det skal skæres. Ellers kan du jo skrive at bredden er der hvor stoffet kan strækkes.

  SvarSlet
 9. Bredden må være den der går på tværs af trådretningen. Giver det mening? :)

  SvarSlet
 10. Stemmer i som de andre... de 112 er bredte og de 7 er højden. :o)

  SvarSlet
 11. Tusind tak for jeres hjælp!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. jeg vil også sige 112 cm bred og 7 cm høj. synes det forvirrer hvis du skriver at det er 7 cm langt når det er en jerseykant man taler om, ordet høj giver mere mening (i hvert fald i mit hovet).

  SvarSlet